Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto

Formuler F1: Beide SAT tuners dood?


  • Login om te beantwoorden
17 reacties in dit onderwerp

#16 Offline Eduard07 - Geplaatst: 8 januari 2017 - 08:41

Eduard07

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 9513 berichten
  • LocatieOosterkwartier

Oorzaken elimineren door uitsluiten van oorzaken.

 

@Armin, dit is de enige manier om de oorzaak op te sporen. (Je geduld wordt daarbij soms aardig op de proef gesteld.)

 

Wat ik uit bovenstaande haal is:

1) dat je de buitenbekabeling - met name de kabels tussen switch en lnb's die naar de woonkamer gaan - nog niet hebt gecheckt. Daar kan vocht een boosdoener zijn. Met name doordat de boel een tijdje uit heeft gestaan wegens vakantie.

 

2) Je gebruikt quad-lnb's voor 2 aansluitingen in huis? Zijn die andere 2 aansluitingen dan gewoon vrij? Zo ja, heb je die goed afgeschermd tegen vocht?


Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0




#17 Offline armin - Geplaatst: 8 januari 2017 - 14:57

armin

    Lid

  • Leden
  • 89 berichten

Er worden 3 aansluitingen gebruikt. 2 voor de ontvanger in de woonkamer en de derde is voor de slaapkamer. De 4e is ook volledig aangesloten en uitbedraad tot in de meterkast. 

 

Ik ben nu zover dat ik op 1 tuner signaal heb. Als ik de kabels omwissel dan werkt de andere tuner. Het ligt dus niet aan de tuners. Het is wel vreemd dat ik op beide tuners geen beeld heb als 1 van de kabels niet aangesloten is. Dit zou niets uit mogen maken.

Ik denk dat het aan 1 van de 2 switches ligt. Ik ben nu helaas niet in de mogelijkheid om e.e.a. om te zetten bij de schotel dus moet ik dat later doen. Dan kan ik nog wat testjes doen met de 4e switch. We kunnen nu in ieder geval TV kijken. 


Formuler F1, 2x SAT, 1x Cable, OpenPLI 4, SiteCom NAS 4TB

Mutant HD1200, OpenPLI 4
Wave Frontier T90, 8x Smart Quad LNB, 2x SatConn 10/1 Switch, 2x Maximum 4/1 Switch
0,1W, 13.0E, 16.0E, 19,2E, 23.5E, 28.2E, 39.0E en 42.0E


#18 Offline Eduard07 - Geplaatst: 8 januari 2017 - 19:34

Eduard07

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 9513 berichten
  • LocatieOosterkwartier

Als je het over een kapotte switch hebt, kan het dus ook een kapotte switch in een van de  lnb's zijn die de boel verstiert.

Het is niet anders: testen en uitsluiten is de enige manier.


Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht