Ga naar inhoud


2e ontvanger doorlussen


marik

Aanbevolen berichten

Ik gebruik de Amiko Alien 2 met OpenATV en wil graag een 2e ontvanger doorlussen op de amiko. Wie kan me helpen hoe dit te realiseren. Ik gebruik een draaibare schotel en de Amiko heeft 2 sat tuners, op welke moet ik de schotel aansluiten en hoe werkt dan de loop through. En hoe moeten de instellingen zijn bij het kopje tuner configuratie?

 

Hopende op hulp,       Mari.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste marik

Bedenk dat een lnb aangestuurd moet worden door de satellietontvanger.
Een lnb beschikt over een lage en een hoge band alsmede over een verticale als een horizontale polarisatie. In de bijlage kun je zien hoe een satellietontvanger de lnb aanstuurt d.m.v. 13 of 18V en zonder of met 22kHz.
Als jij een satellietontvanger doorlust en je hebt ook nog meerdere lnb's om bijv. de Astra 19,2 of de Astra 23,5 te ontvangen, dan moet je rekening houden dat de diseqc-switch maar één maal kan kiezen welke lnb ingeschakeld moet worden en welk kwadrant van de lnb gekozen moet worden. Je kunt niet de ene ontvanger afstemmen op de horizontale frequenties en de andere op de verticale frequenties evenals de ene ontvanger op de lage band en de andere op de hoge band.
Beide ontvangers kunnen dus alleen maar zenders ontvangen die in hetzelfde kwadrant zitten en dat geeft een behoorlijke beperking.
 

post-60869-0-52404100-1485293347_thumb.png

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je wel Sprietje voor de informatie. Ik denk dat ik het begrijp. Op de tuners van de Amiko zitten 2 aansluitingen, eentje voor de schotel en een loopthrough aansluiting, met de mogelijkheid voor een 2e ontvanger, volgens de handleiding!!

Daar wilde ik gebruik van maken met de beperking door jou omschreven. Omdat er 2 tuners in zitten en je er eentje dan moet instellen voor de loopthrough functie is het mij, uit de handleiding, niet duidelijk hoe dat te doen. Vandaar mijn vraag of iemand daar ervaring mee heeft en mij zeggen kan hoe aan te sluiten.

 

Nogmaals bedankt voor de info,       m.vr.gr.      Mari.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Loop-trough hoef je niet in te stellen.

Ik raad je aan een lnb met 4 aansluitingen te nemen,want dan werken ze gewoon onafhankelijk van elkaar.

2 voor de Amiko en 1 voor de 2de ontvanger en heb je er zelfs nog 1 op reserve,want je weet nooit wat je in de toekomst nog wil.

aangepast door Satneef

ZGemma H7S met VU+ turbo SE,Mutant HD2400,ZGemma H.2H,Clarketech HD5100c,1 meter draaibare schotel (53 oost-30 west) OpenHDF 6.5,OpenATV

 

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...