Ga naar inhoud


Domotica via Athom Homey


wilhelm

Aanbevolen berichten

Onlangs ook begonnen met domotica. Inmiddels draait hier al het hele Google Nest spul, Klik aan Klik uit, twee Google chromecasts en de Philips Hue lampen al volledig automatisch.
Alles wordt hier nu aangestuurd door de Athom Homey controller. Deze kan naast WiFi, NFC, Bluetooth, Zigbee aansturen en er zitten ook nog twee infrarood antennes ( 434 Mhz en 868 mhz ) in die mijn android TV, en kabel box aansturen. 
De Homey kan met spraak ( Nederlands of Engels ) werken, maar dat is nog experimenteel en werkt nog matig. Goed genoeg om je TV of verlichting aan- of uit te zetten, maar soms is hij nog iets hardhorend. :D
De Homey ondersteund al een groot aantal apparaten, maar een Dreambox aansturen is me nog niet gelukt. :cry:  Het mooie is dat je alle domotica taken op je dashboard op je PC zelf kan maken zonder kennis van programmeren te hebben. Je moet het wel leuk vinden om hiermee te klooien. De apps die ik nu nog naast de Homey gebruik, zijn IFTTT en Triggi. 

Groet Wilhelm. :laugh: 

 

 

DM7020S/160gbHDD + DM800/250gbHDD + Visiosat G3D (13,0/19,2/23,5/28,2 ) in cascade met de Triax TD110 + STAB HH120. Schwaiger SF 9000 Satfinder Plus.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...