Ga naar inhoud


Protest tegen turkije na opnieuw sluiten tv-zenders


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

In Turkije zijn wederom diverse tv-zenders het zwijgen opgelegd. Hierover is fel protest ontstaan. Het regime van Erdogan sluit alle media waarvan wordt gedacht dat ze tegen hem zijn.

Turkije heeft vorige week opnieuw twee tv-zenders gesloten. Het betreft ON4 TV en KANAL12. Dit bericht de Zwitserse persorganisatie Press Emblem Campaign (PEC). De organisatie protesteert en wil de kwestie bij het mensenrechtencomité van de Verenigde Naties aankaarten. Sinds de couppoging van juli vorig in Turkije zijn in het kader van de noodtoestand al meer dan honderdvijftig mediabedrijven gesloten.
 
Nieuwszender Turkse staatsomroep wereldwijd

Ondertussen is de Turkse Staatsomroep, waarop Erdogan veel controle uitoefent, bezig met de wereldwijde uitrol van hun internationale Engelstalige nieuwskanaal TRT World. Kosten noch moeite worden daarbij gespaard. De zender, die in november vorig jaar door Erdogan werd geopend, heeft honderden medewerkers aangenomen en huurt op vrijwel alle belangrijke satellieten wereldwijd transponderruimte. TRT World HD is intussen ook op de Astra-1 en de Eutelsat Hotbird satelliet verschenen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...