Ga naar inhoud


Verliezen Telenet en Proximus de uitzendrechten van Belgisch voetbal?


astro iris

Aanbevolen berichten

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170210_02724805

Dit bericht stond vandaag in een Vlaamse krant. ziet er voor de twee operatoren Telenet en Proximus niet goed uit en als Telenet de rechten verliest dan is het waarschijnlijk ook gedaan met Belgisch voetbal op Ziggo vrees ik, want die heeft dezelfde eigenaar als Telenet.  Draait allemaal om centen, plus nu nog belangenvermenging. Bovendien als men zegt wij doen verlies, dan wil dit zeggen , "wij doen minder winst dan geraamd" en de voetbalploegen dromen ook van meer inkomsten. Weet wel dat er weer gaan reageren dat voetbal hen niet interesseert, maar voor de liefhebber is dit zeker geen goede evolutie.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

Op een gegeven moment zullen die rechten zo duur worden, dat de kijker die sport de rug gaat toekeren.

Hetzelfde zie je met de rechten van de Olympische spelen gebeuren.

 

Eerst daarna zullen de verhoudingen weer normaal worden.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dit wel een goede evolutie als je het Belgisch voetbal wil zien moest je vroeger Belgacom hebben en nadien is het Telenet geworden. Als het nu terug naar Proximus zou gaan moet je weer naar een andere provider. Het voetbal mag niet het alleenrecht van een provider zijn, maar wel een zender(pakket) dat door alle providers kan aangeboden worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zolang er feeds bestaan voor het doorsturen naar de Oost-Europese landen en zelfs de Arabische landen geen problemen.

De Nederlandse en Belgische voetbalcompetities zijn erg in trek . Heb nog nooit één eurocent uitgegeven voor betaal televisie.

Nu op 10°E de match Lokeren - Club Brugge ( wel gecodeerd in Biss ) .

 

 

 

 

post-37533-0-47702400-1486923974_thumb.jpg

feedhunting , a crazy hobby !

 

Edison OS mio 4K UHD + Octagon SF8008 4K UHD + Dr.HD F15 + Edison OS mini + Technomate TM-5402 HD M3 CI   , Moteck SG2100 + Deltastar 90 cm + Invacom C120 QDF-031 Quad lnb + SkyStar HD2,TBS5927 , en TT-budget S2-1600 kaart. Channel Master 180 cm schotel + ESX241 lnb voor C-band.

DVB-T2 via Oostvleteren,Egem,Mont des Cats,Bouvigny en Doornik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zolang er feeds bestaan voor het doorsturen naar de Oost-Europese landen en zelfs de Arabische landen geen problemen.

De Nederlandse en Belgische voetbalcompetities zijn erg in trek .

 

Nu live en FTA op 8°W

11013 V 27500 5/6

ID: Sharjah Sport HD

 

Lokeren - Club Brugge

post-79750-0-24394300-1486924656.jpg

post-79750-0-24989500-1486924657.jpg

Edision Piccollo Benelux Edition
Cahors Big Bisat :13°E, 19,2°E, 23,5°E, 36°E, 39°E, 46°E, 52,5°E            Triax 88 cm: 7°E, 2°E

Triax 64 cm: 42°E   Triax 78 cm:  4°W  Maximum E-85:  28,2°E, 21,5°E, 16°E, 10°E, 5°E, 1°W, 5°W                                                                                                                                        Maximum E-85: 14°W, 22°W, 30°W       

Visiosat 90 cm: basis 7°W die draaibaar is van 70,5°E tot 45°W                            DVBT-TNT     DAB+

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Feeds en Arabische zenders op allerhande satellieten, allemaal goed en wel, maar slechts voor een minderheid weggelegd. ik heb hier een abonnement op Proximus en kijk reeds 4 jaar voor 9.95 euro per maand naar Belgisch voetbal. wordt dit een andere operator dan is het voor mij game over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Feeds en Arabische zenders op allerhande satellieten, allemaal goed en wel, maar slechts voor een minderheid weggelegd. ik heb hier een abonnement op Proximus en kijk reeds 4 jaar voor 9.95 euro per maand naar Belgisch voetbal. wordt dit een andere operator dan is het voor mij game over.

 

Diezelfde feeds vinden ook hun weg naar het internet, via allerlei tussenstations. Dat kan je duidelijk merken, want de (gratis) streams krijgen geen commentaarstem mee. Je moet dan wel een mediacenter à la kodi gebruiken.

 

Voor wie noch telenet noch proximus heeft, een mogelijke uitkomst. Eenvoudiger zou zijn dat Eleven de rechten voor het Belgisch voetbal niet eknel aan beide grote providers verkoopt (Telenet vraagt bijna 20 euro, maar heeft een ruimer aanbod dan enkel de Jupiler League), maar tegen eenzelfde bedrag als Proximus de wedstrijden ook via ip tv verspreidt. Dan kan je op om het even welk toestel kijken, tot zelfs een smart phone toe.

aangepast door pollegazon
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als eleven het krijgt dan is het in belgie bij elke provider (behalve tv vlaanderen) beschikbaar via eleven sport,

Telenet,orange proximus hebben die zender in hun aanbod.

En als tv vlaanderen die 2 zenders kunnen toevoegen dan is dit een mooi aanbod voor satkijkers.

 

Ook melden dat eleven sport via internet aanbied,of dat was toch hun plan sinds begin.

aangepast door digitaal kijker

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) - T90 met 8 lnb's.

Tiny audio M7+, konig ANT-UV11L-KN en versterker konig ANT amp kit-10,

Konig FTA20

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eleven wordt geleid door Andrea Radrizzani, de eigenaar van Leeds United en één van de stichters van MP & Silva. Dat bedrijf haalde drie jaar geleden de Belgische uitzendrechten voor zes jaar binnen. MP & Silva ging intussen over in Chinese handen, maar Radrizzani zit nog altijd in de raad van bestuur van een controlerend Chinees bedrijf. Als MP & Silva de tv-rechten verkoopt aan Eleven Sports, speelt Radrizzani dus tegelijk rechter en partij.

 

 

Op dit moment kan je bij Eleven Sports Belgium een jaar abonnement nemen voor iets minder dan 100 euro, één maand kost 9,99 euro. dan krijg je onder meer live de serie A, het Spaans voetbal, de Engelse FA Cup en een hoop andere sporten.

 

Wie digitale tv kijkt via Orange België heeft Eleven Sports zes maanden gratis.

 

Enig manco, ze hebben dus inderdaad het Belgisch voetbal niet, wat dus een serieus gemis is.

aangepast door pollegazon
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou een mooie oplossing zijn, dan hoeven de mensen die enkel voetbal willen zien er ook niet nog eens ofwel Telenet TV ofwel Proximus te nemen, gewoon een basic TVV abootje volstaat en daarnaast voetbal via ip tv - fijne én goedkope oplossing voor wie weinig tv kijkt.

aangepast door pollegazon
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat voor een tendentieuze titel is dat weer van Het Nieuwsblad? De zenders van Eleven Sports Network zijn beschikbaar via Telenet, Proximus, Orange en via hun OTT platform dus het Belgisch voetbal blijft in het geval dat de rechten naar ESN zouden gaan wel beschikbaar via Telenet en Proximus.

 

Daarnaast vind ik het ook een goede evolutie dat de rechten naar een zender gaan ipv naar een provider. MP & Silva heeft vorige keer de rechten doorverkocht naar zowel Telenet en Proximus omdat ze zelf nog geen zender opgestart hadden maar het was toen al de bedoeling dat ze een soort van Pro League kanaal zouden opstarten en dit kanaal doorverkopen aan de providers. Zoals Fox Sports Eredivisie (toen nog Eredivisie Live) in Nederland dus. Ondertussen is dus via een omweg ESN opgestart en heeft deze zender al enkele rechten aangekocht die door MP & Silva worden gedistribueerd zoals de Serie A.

 

Telenet heeft trouwens naast een distributieovereenkomst ook nog een overeenkomst met ESN om maximaal 2 La Liga wedstrijden per week live te mogen uitzenden op hun Play Sports kanalen. ESN is op dit moment ook gebundeld in het Play Sports pakket. Bij Proximus zijn de ESN kanalen momenteel beschikbaar in het International Sports en All Sports pakket.

 

Het zal dus niet zo'n vaart lopen dat je naar een andere operator moet overstappen zoals in het verleden het geval was, in theorie zou het zelfs nog makkelijker moeten worden om het Belgisch voetbal via elk platform beschikbaar te maken indien ESN de rechten koopt.

aangepast door voodoodoll
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...