Ga naar inhoud


Opnemen van andere zender lukt niet


Kees66

Aanbevolen berichten

In de testresultaten op Totaal TV van de VU+ UNO 4K wordt vermeld:

De VU+ Uno 4K beschikt over verwisselbare, zogeheten FBC-tuners. Slechts weinig satelliet- en kabeldecoders komen met tuners die deze interessante techniek ondersteunen. Een DVB-S2 FBC twin tuner beschikt over een stukje speciale technologie waardoor in feite tot acht tuners in de decoder aanwezig zijn. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren. Hierdoor wordt het mogelijk om acht zenders op te nemen of naar een ander scherm te streamen, ook al worden ze op verschillende transponders op een satelliet uitgezonden. Dat leek mij wel wat en daarom heb ik deze ontvanger gekocht.

 

Mijn situatie: UNO 4K (VTI laatste versie) met 2 kabels aangesloten op triple LNB van Canal Digitaal. Toch is het het niet mogelijk tijdens een opname van een zender naar een andere zender op op dezelfde satelliet te kijken (voorbeeld NPO1 op ASTRA3 opnemen en kijken naar NPO2). Geen beeld, alleen op de zender die wordt opgenomen. Daarentegen krijg ik wel beeld op de andere satellieten ASTRA1 en 2.

Op mijn oude Homecast kon dit wel, zolang de zenders op dezelfde transponder zaten.

 

Heeft dit te maken met een verkeerde instelling van de tuner? Ik heb zowel tuner A als B op enkelvoudig A/B/C/D ingesteld. Als ik tuner B instel als gelijk aan A, dan blijft dit probleem. De overige virtuele tuners worden automatisch geconfigureerd.

NB. Ik heb hiervoor een 2e kabel getrokken, met als enig resultaat dat de ontvanger bij een geprogrammeerde opname nu niet automatisch naar de zender springt die wordt opgenomen. Wel blijkt dan achteraf de opname dan leeg te zijn (geen beeld). Een geprogrammeerde opname van een andere satelliet is wel geslaagd. FBC, wat moet en kan ik ermee?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bij de instelling Gelijk aan tuner A hou ik dit probleem.

Tuner B kan ik óf gelijk aan A instellen öf als doorlussen van tuner A. In dat geval wordt de 2e kabel, die is aangesloten op tuner B, niet gebruikt.

Kortom, dank voor de suggestie, maar dit werkt niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

zoals tonski zegt   beide tuners instellen als onafhankelijk.En ook voorkeur opname op automatisch zetten of daar een voorkeurstuner kiezen.

Is er bij deze ontvanger ook niet het rare dat eigenlijk tuner B de eerste tuner is ?

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels heb ik de oorzaak van mijn probleem ontdekt. Als ik een gecodeerde zender opneem, dan krijg ik op andere gecodeerde zenders geen beeld omdat de CI-module van Canal Digitaal (of de receiver) maar één zender gelijktijdig kan decoderen. Daarom krijg ik tijdens een opname op andere gecodeerde zenders geen beeld, maar op free-to-air zenders dus wel.

De vraag die nu rest is, of een opname achteraf kan worden gedecodeerd? Bij mijn oude Homecast ging dat zelfs automatisch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja als we dat hadden geweten dan had je onmiddelijk het antwoord gehad dat je een softcam nodig hebt om dit te verwezenlijken.

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het een seca3 kaart betreft, los je het op door de kaart in de lezer te plaatsen en oscam te gebruiken. Voor bepaalde zenders, als je erop geabonneerd bent zal je toch de module moeten gebruiken omdat (tijdelijk?) oscam niet overweg kan met bepaalde kanalen. Heb je de viacces orca rode mz module, zal je met die beperking blijven zitten, en kan je,je vu niet zijn volledige mogelijkheden kunnen gebruiken.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij VTI is het mogelijk een voorkeur tuner te kiezen via menu instellingen VTI

 

ik raad het echter af

(indien de configuratie en satposities op de schotel hetzelfde is)

 

opnames worden direct per kaart gedecodeerd en ook gedecodeerd opgenomen (nadien decoderen is niet nodig)

in plaats van de CI+ CAM kun je een software CAM nemen, zoals CCcam of Oscam daarmee kun je NOG opnemen en wat anders kijken {totdat kaart en CI+ wil pairen}

Als iemand zo iets over mij zegt sla ik hem op z'n bek

😁

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...