Ga naar inhoud


[RE4220HD] geluiduitval


gonnerke

Aanbevolen berichten


Ik heb deze ontvanger, maar luister nooit naar radiozenders. Ik wil wel helpen, als ik kan, maar ik ga nu weg, en kan pas over een week weer reageren.

Nu enkele snelle vragen:

- wat bedoel je met haperingen? Kortstondige onderbrekingen, of stopt ie gewoon? Wordt ontvangst slechter met regen?

- je zet ontvanger nooit uit; zet hem eens een keer uit (spanning eraf, schakelaar zit aan achterzijde) en zet hem na aantal minuten weer aan. Kijken of dat effect heeft.

- Druk eens op info. Welke signaalsterkte wordt er weergegeven? Mijn TV zenders staan rond 85%, bij 45-50% wordt ontvangst slecht of onmogelijk.

- Noem eens een paar radiozenders, die het betreft (die voor jou interessant zijn).

Ik lees over een week je reactie wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor de reactie.

Het geluid valt nooit helemaal weg, het is eerder een beetje stotteren.

Gisteravond had ik dus het probleem, en toen was het half bewolkt. Maar heb het ook al bij helder weer gehad.

Ik merk het vooral bij radiozenders als NDR Blue of Nordwest maar die zet ik dus veel op. Ik heb het ook nooit vanin het begin maar pas na enkele dagen dat ik de ontvanger heb laten op staan. De ontvanger is met een optische kabel gekoppeld aan mijn stereo-installatie dus de ontvanger uitzetten komt dan gewoon vaak niet in me op.

Om het resultaatscherm van de infoknop te kennen zal ik eens iemand moeten vragenwant dat kan ik zelf niet uitlezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is mij niet duidelijk of je ook een TV hebt aangesloten, bijv. middels een hdmi aansluiting.

Zo ja, dan is de test eenvoudig. Als de storing optreedt, de TV aanzetten en horen of de storing daar dan ook aanwezig is. Zo niet, dan komt de storing waarschijnlijk van de optische unit in de Rebox of van een slecht contact.

Verder: wordt de Rebox niet te heet? Hij staat altijd aan, en als hij nauw behuisd is, kan hij knap warm worden. Voel maar eens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De test met de tv heb ik nog niet gedaan. Wel heb ik gisteren iets opgenomen. Dit met een extern toestel dat ik heb aangekoppeld via de analoge uitgangen. De geluidsstoring zit ook in de opname. Waar ik vroeger woonde stond de receiver ook de hele tijd aan en daar had ik geen geluidsuitval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de storing ook op de analoge uitgang aanwezig is, wordt de kans groter dat het ingangssignaal te wensen overlaat. Dan zou de signaalsterkte, zoals de Rebox die aangeeft, uitsluitsel moeten geven.

 

Als je de Rebox uitsluitend voor radio zenders gebruikt, zou je ook kunnen overwegen op internetradio over te stappen. Beide door jou genoemde zenders hebben ook een internet stream.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed, dan moet ik die signaalsterkte maar eens gaan controleren. Beide zenders hebben inderdaad een internetstream, maar die is maar 128 kbps terwijl het geluid op de satelliet 320 kbps is. En de concertopnames die ik van die zenders maak moeten van de beste geluidskwaliteit zijn. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...