Ga naar inhoud


Knoop doorgehakt: Joyne wordt definitief concurrent van CanalDigitaal


Sprietje

Aanbevolen berichten

Mooi, hiermee komt dus binnenkort een einde aan een de facto monopolie.

Voor mijn installatie komt het niet in aanmerking (Multytenne Twin met Dreambox 8000 als ontvanger), maar voor wie nog moet instappen en/of graag gaat kamperen in Europa, opent dit perspectieven.

aangepast door zzzzzz
  • Like 2

VU+ Duo 4K (originele versie, niet SE!) met VTI v. 15.0.0.2

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een 3 graden monoblock bedoeld voor een schotel van 80cm kun je ook gebruiken als een 4 graden monoblock voor een schotel van 60cm. Reken maar mee 3x80:60=4
Je kunt dan de Eutelsat 9 en de Eutelsat 13 (Hotbird) samen ontvangen.
Het moet dan een monoblock zijn waarbij de antennes niet gedraaid gemonteerd zijn zoals dat is voor duo-lnb's voor de ontvangst van de Astra 19,2 en 23,5.
En zo'n monoblock bestaat er speciaal bijv. voor de ontvangst van 13 oost samen met de 16 oost.
Het is de GT-MO3. Zie de bijlage waarbij de antennes recht gemonteerd zijn.

Och, en op de 13 oost zitten ook heel veel fta-zenders. Het kan dus zeker interessant zijn.
 

post-60869-0-77983700-1494525344.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien toch eens werk maken van een degelijke alu draagconstructie voor een T90.

Heb wel iets in gedachten, moet het alleen nog allemaal opmeten en op een of andere manier uitgetekend zien te krijgen...

[Vu+ Solo4K] - [VTi 13.x]

[TVV Basic+] - [CD TopHD]
Ik vind het nieuwe overzicht met ongelezen topics in een tijdslijn maar niks...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik was al met een besluit voor een Triple NLB bezig, nu weet ik het weer niet meer. :crazy:

 

Ik hoop dat ze met hun CI module de alternatieven ontvangers willen ondersteunen, dat je kan kijken en opnemen tegelijk, dat ze wel interne CS toestaan of dat je net als bijvoorbeeld EPDNET 1 rekening betaald voor 1 smartcard en er 3, of liever 4 krijgt mocht kijken en opnemen via 1 smartcard niet werken en er meerdere ontvangers in huis staan. Of dat ze ontvangers met 4 satelliet tuners willen ondersteunen, waarbij je slave kastjes in de slaapkamers kan aansluiten, het blijft dan binnenshuis, dus een mooie vorm van interne CS.

 

Wat ik ook een prima oplossing zou vinden is 1 master ontvanger en 2 of meerdere slave ontvangers op de markt komen, iets wat CDS ooit zou doen, maar alleen op een prototype na, nooit mee op de markt gekomen is.

 

Ik heb nu een 10 euro pakket in de maand, ook wel het basispakket genoemd, of goedkoper, of meer mogelijkheden voor de zelfde prijs zoals hierboven beschreven is.

 

Zit ik nog met één probleem, die Triple LNB van CDS is zo gek nog niet, hopelijk komen ze met een vergelijkbare oplossing daarvoor, maar dan voor bijvoorbeeld Eutelsat 9, de Hotbird, Astra 1, 2 en 3, al mag die laatste bij een goed aantrekkelijk aanbod afvallen, er zal denk ik bij 4 a 5 satellieten toch een grotere schotel moeten komen, of zal het dan toch een Big-Bisat worden, maar even afwachten.

 

@Sprietje,

 

Heb jij mogelijk een goede oplossing?

 

Ik wacht dus nog wel even met de nodige aanschaffen, want ik wil eerst weten wat en hoe ze het gaan aanbieden.

 

Concurrentie is nooit verkeerd, zoals ik het lees zijn ze klantgericht, dus wie weet waar ze mee komen.

aangepast door ilseonline

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste ilseonline

Joyne heeft zich tot doel gesteld dat je de Nederlandse zenders overal in Europa gemakkelijk kunt ontvangen met een schotel van 60cm.
Het doel van Joyne is niet om de schotelfreaks te behagen.
Neem in dat geval een Maximum E-85 of een Visiosat Big Bisat. Dan kun je vele satellieten ontvangen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste ilseonline

 

Joyne heeft zich tot doel gesteld dat je de Nederlandse zenders overal in Europa gemakkelijk kunt ontvangen met een schotel van 60cm.

Het doel van Joyne is niet om de schotelfreaks te behagen.

Neem in dat geval een Maximum E-85 of een Visiosat Big Bisat. Dan kun je vele satellieten ontvangen.

 

 

Ik kon het niet goed meer aanpassen doordat de tijd van aanpassingen voorbij was:

 

Ik heb nu een 10 euro pakket in de maand, ook wel het basispakket genoemd bij CDS, of goedkoper, of meer mogelijkheden voor de zelfde prijs zoals hierboven beschreven is. Ik ben benieuwd met welke uitdaging ze gaan komen, want ik kijk zowel naar mijn centen als naar de mogelijkheden, ik blijf toch een Hollander. ;)

 

Eerst zien en dan kan ik pas een conclusie treffen, maar dat wordt nog even wachten.

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste ilseonline

Een pakket van €10,-/maand bestaat al lang niet meer. Er zullen nog wel enkele mensen zijn die voor dat bedrag het oude SettopBoxPakket hebben maar het is niet eerlijk om daarmee de prijs tussen CanalDigitaal en Joyne te vergelijken.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier word ontzettend technisch geschreven, ik heb maar een vraag. Zal ik indien evt overstap naar Joyne, met mijn huidige apparatuur            Vu+Solo2 gekoppeld met schotel vlg rekening Astoncript 1.07 CAM 100cm  met Quad Monoblock 23mm LNB, 4.3 voor 80 cm of meer, verblijvend op camping nabijheid Carthagena Spanje, zowel de Nederlandse als vrije Duitse zenders kunnen ontvangen?

aangepast door fritsspits4
Link naar reactie
Delen op andere sites

In Mediamgazine is het volgende te lezen:

 

Het nieuwe aanbod waarvan de prijsstelling later bekend zal worden gemaakt, zal op dit moment de hoofdzenders van de NPO (NPO1-NPO2-NPO3), RTL (RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z), SBS (Net 5, SBS 6, Veronica/Disney XD, SBS 9, Discovery Communications (Discovery Channel, TLC, I.D. en Eurosport 1/2) alsmede Viacom International Media Networks (MTV, Comedy Central, Spike, Nickelodeon) en Fox Sports bevatten.

Lees hier het hele artikel: https://mediamagazine.nl/joyne-start-voorzien-juliaugustus-op-eutelsat-9-graden-oost-positie/
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gemiste kans denk ik.

 

Beter zou zijn geweest: een "uitgekleed goedkoop basispakket" met de de verplichte zenders aangevuld met wat FTA (dat zit ook wel op Eutelsat 9B, denk aan de "Zwitserse" Fransen en Russian Travel Guide) en een keuze uit het al beschikbare gecodeerde aanbod http://nl.kingofsat....=freq&filtre=no op die Eutelsat.
Ik zie daar al Mezzo live HD staan dat mij wel wat lijkt. Laat ze er bijv. NPO Cultura bij doen en ze hebben echt een onderscheidend aanbod.

Voor de sportliefhebber kunnen ze wellicht M4 Sport HD inkopen (al komt die zender weer van CD zusje Austriasat).

 

Zo kan er een goedkoop basispakket en een duurder aanvullend standaard pakket (met ook RTL-SBS enz.) komen een aanbod dat het voor meerderen doet lonen de schotel eens een andere kant op te (laten) draaien en waarmee toch wordt voldaan aan de verplichtingen uit de Mediawet.

Kijken doe ik vooral FTA via een smart TV met DVB-S2/T2 tuner en FTV: Skylink, Tivúsat, Fransat en Zwitserse omroep (met CI+ module Viaccess-Orca) + Zweedse tv.
Het signaal gaat via een Hirschmann multiswitch CKR 9800 ND en aangesloten draaibare Channel Master 100 cm met Inverto Black Ultra en (voor Hotbird) een vaste Visiosat 80 cm met een ook een Inverto Black Ultra.
 
Link naar reactie
Delen op andere sites

Schitterend nieuws. Uiteraard komt er op de Big Bisat een lnb op 9 oost te staan nu. Prima zet. 

 

Wel natuurlijk ALLE ZENDERS IN HD want natuurlijk een lachertje dat RTLZ in SD is bijvoorbeeld met hun goede documentaires bij CD.

 

Ook complete aanbod dus ook RTL Lounge erbij, op die manier gaan ze met vergelijkbaar aanbod kabel of iptv mee. Maar denk dat het wel goed komt daar want die gasten die erachter zitten zijn geen pannenkoeken.

aangepast door erwinnaar
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...