Ga naar inhoud


beste app voor satellietpositie berekenen?


T90user

Aanbevolen berichten

Als ineens binnen een paar weken plotse trotse bezitter van zowel een iets ouder type Apple i-phone als ook een Android tablet (Huawei, door Ziggo abonnee te worden) ben ik ineens een stukje in de huidige tijd binnen gekatapulteerd.

 

Nog een paar maanden en de vakantie is er weer, ik heb een fraaie draaibare schotel op onze oude camper staan en weet dat er apps zijn waarmee je door die i-phone of android in de juiste positie te houden direct kunt zien welke satellieten je wel en welke je niet zult kunnen zien op de plek waar je je bevindt, uiteraard inclusief de exacte richting waarin zich de gewenste satelliet(en) bevinden.

 

Ik zie met name voor de Android een hele trits apps staan, zowel gratis als betaald, maar toen ik een paar van die dingen wilde installeren kwamen er zulke verhalen los van het moeten toestemming geven dat ze al je emails en al je foto's en in een geval zelfs al je contacten mochten zien en met reclame benaderen dat ik me er rot van schrok. Nu kan ik er voor kiezen om dat met die Android goed te vinden omdat ik hem tot dusver nog nergens voor gebruik maar uiteraard is dat geen aanlokkelijke gedachte.

 

Graag zou ik willen weten, zijn er mensen die zo'n app gebruiken om te zien of de bomen nog net niet in de weg staan om op een vakantieplek te kunnen zien of ze de gewenste sat kunnen ontvangen en zo ja, wat zijn de nadelen qua schending van privacy? Logica zegt dat een gratis app daar wellicht meer schendingen pleegt dan een betaalde maar ik zag met de i-phone al dat dat niet per so zo hoeft te zijn. Betaalde apps eisen vaak ook toestemming voor allerlei inbreuk op je privacy en ik sluit niet uit dat er misschien welwillende hobbyisten zijn die zo'n app wellicht maakten uit overwegingen die te maken hebben met onze gemeenschappelijke hobby.

 

Als een waar Nederlander geef ik vanzelfsprekend de voorkeur aan een gratis app maar dan alleen als die doet wat ik nodig heb zonder dat ze mijn hele doopceel willen lichten. Iemand een tip, een ervaring?

aangepast door T90user
Link naar reactie
Delen op andere sites


Satbeams Sat Finder

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.letsplaymobile.satbeams.finder

aangepast door Alex1970

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb bij het stellen van de schotel van mijn ouders de app Sat Catcher gebruikt. In de pro versie 2,99 euro zit een camera functie waarmee je ook vrij zicht kan controleren. En betaald betekent ook advertentie vrij.

aangepast door swhnld
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel zo ver. Sprietje: ik was niet op zoek naar informatie over de benodigde skew positie, als het om de schotel op mijn camperdak gaat kan ik daar toch niet bij om die bij elke sat te wijzigen. Het was meer dat ik nogal eens in een situatie kom waarbij er door bijvoorbeeld bomen maar een beperkt vrij zicht is waardoor het heel fijn zou zijn om niet eerst ik-weet-niet-hoelang te moeten hannesen voordat ik het antwoord weet op de vraag of de gewenste sat nu nog net wel of niet zonder obstructie te zien is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...