Ga naar inhoud


CD ontvanger met DVR zonder restricties?


bobcom

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ben nieuw hier als poster, maar niet als lurker. We wonen in Italie (wat eigenlijk nog net mag) en hebben een CD family abonnement en een M7 Sat801 om Nl en Belgie te kunnen ontvangen - wat eigenlijk niet mag, als ik het goed heb. Voor de kwaliteit van de programma's is het duur, maar alleen BVN is vele malen erger. Soms is er een film of programma dat naar ons idee de moeite van het zien waard is, maar meestal worden zulke programma's uitgezonden op de meest godslasterlijke uren, na middernacht of zo. Eerst moeten de spelletjes, de zouteloze documentaires, bekende Nederlanders en de uitgemolken programmaformats eruit, dan mag je kijken naar iets wat de moeite waard is. Vaak ook nog elk kwartier onderbroken door een soort commerciele terreuraanval, waarin reclamefimpjesmakers, die iedereen die geen reclamefilmpjesmaker is voor volslagen debiel houden, via even stompzinnig gecaste als geregisseerde acteurs, je voortdurend allerlei nutteloze rotzooi willen aansmeren.

 

Maar goed, genoeg geklaagd. Opnemen via de USB-uitgang biedt in elk geval  een soort soelaas. Echter alleen wanneer we via de M7 Sat801 willen kijken - een filmpje meenemen naar vrienden om ze Rowan Atkinson als Maigret te laten zien gaat niet lukken, omdat de M7 Sat801 de opnamen hercodeert, zodat die alleen via de satellietontvanger zelf terug te zien zijn. Als die M7 Sat801 ooit de deur uitgaat - wat niet onwaarschijnlijk is, want het is een barrel, dat om de haverklap vastloopt - kunnen we die drie aardige programma's die er het afgelopen jaar waren ook niet meer  terugzien.

 

Heropnemen via de composietuitgang van de decoder is een optie - maar is  er een programmeerbare dvr die het composiet signaal omzet in een bruikbaar MPEG- of DivX bestand? Of moet daar weer een computer tussen?  Een andere M7 compatibele ontvanger - met een HD of programmeerbare digitale uitgang voor een standaard digitaal videoformaat - zou een geweldige aanwinst zijn - al was het maar om zo nu en dan een film van een commerciele zender via wat knip-en plakwerk te ontdoen van de reclamerotzooi. We hebben nog een CAM liggen, van de analoge decoder die we een jaar geleden bij het vuil mochten zetten, omdat alles naar HD moest maar past daar een ontvanger bij die geschiklt is voor CD? Wat CD zelf aanbiedt / aanbeveelt is nou niet bepaald de creme de la creme - maar welke goede betaalbare ontvanger levert ons de vrijheid om zu nu en dan eens iets op te slaan of te bewerken zodat we het op onze eigen plek en wijze kunnen terugzien? 

 

We kijken uit naar en zijn dankbaar voor solide suggesties!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je zegt dat de ontvanger de opgenomen programma's hercodeert alvorens deze beschikbaar te maken aan de uitgang. Ik kan me daar moeilijk een beeld van maken. Immers, als je een tv toestel op dat ding aansluit dan moet deze beeld kunnen produceren. En mij is niets bekend van een TV die om CD te kunnen ontvangen zelf iets decodeerderigs aan boord zou moeten hebben. Houdt dat niet automatisch in dat datgene wat je naar je tv stuurt ongecodeerd is en je dus tussen Tv en M7 ontvanger altijd het beeld zou moeten kunnen aftappen naar een gewoon opname apparaat?

 

Excuses als ik je verkeerd begrepen heb maar zoals ik het zo lees kan ik er niet echt een touw aan vast knopen. Ik ben er niet naar op zoek geweest maar is niet elk video opname apparaat met een HDMI ingang geschikt hiervoor? Of betreft dat eigenlijk jouw vraag en zijn die zo moeilijk te vinden?

 

Het bewerken van je video kun je naar ik aanneem het gemakkelijkst doen met de PC. Doe ik hier ook met opnamen van mijn Xtrend ET 9500 ontvanger. Gaat feilloos.

aangepast door T90user
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op naar een Degelijke Linux ontvanger, je zal die troep die je nu gebruikt snel vergeten zijn.

 

Waarom Linux???  Een gewone digitale ontvanger doet dat ook prima hoor. Via mijn Dr. HD Grand Triple (niet te verwarren met jouw Tripel) met ingebouwde harde schijf heb ik menig CD programma zowel gedecodeerd als opgeslagen. Bijna elke moderne PVR ontvanger met ingebouwde harde schijf doet dat tenzij er een probleem met de decoder is. Maar dat soort problemen bestaan ook in de Linux wereld wel.

aangepast door T90user
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken ook iemand die een technisat pvr satelliet ontvanger heeft. Alle opnames, kan hij overzetten naar de pc. Doet hij een opname met een ci+, dan kan hij dit wel vergeten.

Ik zou toch maar uit mijn doppen kijken.

Bvb een denson, doet dit dan wel uitstekend op een stick, en heeft een kaart en ci slot, echter maar 1 tuner. De opnames zijn niet gekoppeld aan de ontvanger.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een Technisat of Sab ontvanger houdt de opnames gecodeerd opgeslagen, je kan ze vanaf de ontvanger herbekijken maar verder kan je er geen bal mee aanvangen, zo zijn nog enkele merken die op deze manier met opnames omgaan.

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@T90user: opnemen via de usb-uitgang van M7 Sat801 gebeurt gecodeerd: de video zit in een TVR-container maar die is door geen enkele player (VLC, WMP) te benaderen - ook niet met het K-Lite Pack. Heb op diverse plekken gelezen dat de opname inderdaad op usb-niveau gecodeerd is - uiteraard niet aan HDMI- of composiet-uitgabng, maar dan valt'ie weer niet te programmeren. Goed te horen dat er andere merken zijn die de opslag ongecodeerd doen - maar welke? I.i.g. jouw  Dr. Grand HD  Triple, maar is da dan ook te programmeren?

 

@Tripel: Linux ontvanger lijkt me wat te hoog gegrepen - ik heb geen graad in de informatica. Krijg ook verwarrende info - zoals over de Sab ontvanger die dan weer wel  gecodeerd opslaat (sprak vandaag een distributeur dier  mij vertelde dat de  Sab nou  juist ongecodeerde opslag had).

 

Idd zoals @satt4iedereen zegt: moet uit mijn doppen kijken, want ik kan alleen via  internet bestellen, en moet dus meteen de goede greep doen:

CD geschikt (maar beter dan het CD-gecerificeerde spul

Redelijk Klunsbestendig

CI- en kaartslot

Programmeerbare ongecodeerde opname via USB-uitgang

Opnam,e in standaard formaat: TS, MPEG of zo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Let even op dat er geen 2 verschillende begrippen door elkaar gaan lopen.

 

De Canaldigitaal uitzendingen zijn gecodeerd en worden door je smartcard in je ontvanger gedecodeerd, zodat ze zichtbaar zijn.

Ze worden ook gedecodeerd opgenomen/opgeslagen.

 

Het opslagmedium is echter zodanig geconfigureerd, dat het opgenomen bestand alleen af te spelen is op de ontvanger waarop het opgenomen is i.v.m. DRM.

 

Je zou in principe ook programma's kunnen opnemen, zonder dat de kaart in de ontvanger steek, de programma's worden dan gecodeerd opgenomen op de schijf.

 

Tot zover de Canaldigitaal gecertificeerde ontvangers.

 

Er zijn ook ontvangers, zoals de Vu+ en aanverwante producten,  zonder DRM voor het opslag medium.

Daarvan kan je de informatie met elke mediaplayer weergeven.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Da's precies waar mijn vraag om draait. Ik ben op zoek naar een redelijk monkeyproof ontvanger waarop ik nu en straks CD kan ontvangen- dus met M7 decoder in kaartslot en  CI-slot voor een CD-interface als ze van de kaartjes afstappen. Vwb opnemen: Ik heb genoeg aan 1 tuner (ik kijk of neem op), maar wil mijn opname wel op de PC kunnen bekijken - dus geen DRM-codering op de opname. Liever een USB-uitgang dan een ingebouwde HD - ik heb plenty USDB-HD's en -sticks.

 

De informatie die ik krijg is nogal tegenstrijdig: @Tripleboy zegt dat Technisat en Sab de info DRM-gecodeerd opslaat, andere bronnen melden dat opnames van de Sab op de PC terug te kijken zijn. Omdat al mijn satellietaankopen hier via internet lopen maak ik liever geen  vergissing in mijn bestelling - vandaar dat  ik vooraf graag zeker weet  dat mijn aankoop a; CD ontvangt en decodeert, en b: de terug te kijken programma's zonder DRM opslaat. 

 

Alvast bedankt voor de info!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De enige boxen die opnames ongecodeerd zullen wegschrijven zijn enigma2 (Linux) boxen.  Een ontvanger krijgt nooit de CDS certificering als die de opnames ongecodeerd opslaat want dan willen de content providers niet.  Overigens stelt die certificering niet zoveel voor want die kan zo weer ingetrokken worden.

 

Wil je een redelijk  toekomst vaste oplossing, kies dan voor een Linux ontvanger met CI(+) sloten. Die is misschien niet zo kluns bestendig als jij wenst maar je vraagt ook om een feature die bij wat geavanceerdere ontvangers past.  Mocht de codering dan verder aangescherpt worden kun je een CI(+) module kopen en die gebruiken als een softcam niet meer zou gaan.

 

Wil je dat allemaal niet blijf bij je M7 801 en accepteer dat je geen opnames kunt overzetten.

aangepast door Codx

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn er hier al meerdere die tot hun grote ontgoocheling ervaren hebben dat dat met een SAB niet werkt, tenzij je hun Linux variant koopt.

 

Uiteindelijk kom je op een Linux ontvanger uit, en daarvoor moet je helemaal niet kunnen programmeren hoor, je zet of laat daar bv VTI op plaatsen en gaan met die banaan.

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een Technisat of Sab ontvanger houdt de opnames gecodeerd opgeslagen, je kan ze vanaf de ontvanger herbekijken maar verder kan je er geen bal mee aanvangen, zo zijn nog enkele merken die op deze manier met opnames omgaan.

Een Technisat ontvanger slaat de programmas ONgecodeerd op...  ik heb al bijna 10 jaar een Technisat receiver, dus ik praat uit eigen ervaring.  Je kan de opname op de computer bewerken als je dat wil, en bv als mp4 bewaren.

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je het simpel zoekt, waarom neem je geen denson dsr 1010 road? er zit een kaartsleuf en een ci module sleuf in, en je kan een usb of externe hdd aansluiten, en de opname's zijn gewoon te zien via pc. Zelf getest. Dan geen kennis nodig van linux.

Enkel uitpakken instellen en kijken.

Nadelen: De extra beveiligde kanalen zijn (nog) niet te decoderen met de interne kaartsleuf, en die is niet CI+ compatibel.

Maar een witte seca3 module kan je nog vinden, mocht je alsnog die beveiligde zenders decoderen.

En op het moment van het schrijven, werken die orca module's ook nog, maar natuurlijk geen garantie.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een Technisat S2 ontvanger en kan geen bal met de opnames aanvangen buiten de ontvanger zelf ?

 

Met de Haenlein Software kan je de opnames van je Technisat bewerken.

Je download de opname van de ingebouwde harde schijf op een usb stick, en dan kan je op je pc aan de slag, knippen/converteren etc etc...

Ikzelf ben uiterst tevreden over de Haenlein DVR Studio HD4 software

Ik vermoed dat je S2 er wel tussen zal staan.

 

post-39968-0-80931500-1496328494.jpg

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...