Ga naar inhoud


Afstellen Triax 78 cm icm duo LNB


gerrit2006

Aanbevolen berichten

Hallo mede-schotelaars, 

 

Sindskort ben ik in het bezit van een schotel van de vorige eigenaar. Het is een Triax schotel (78cm, ei-vorm) met een duo LNB erop (ruimte tussen de 2 koppen van hart naar hart is 4,5 cm), waarbij de kop voor Astra 3 (23.5 graden) door mij in de houder is geplaatst. Ik heb de schotel waterpas aan een andere muur gehangen en richting zuidoost gezet met een kompas op circa 156,5 graad en de schotel op iets minder dan 28 graden elevation gesteld, door middel van http://www.dishpointer.com/ . Nu ontvang ik alleen Astra 1, waarbij ik alleen maar duitse zenders en een paar franse kan zien. De signaalsterkte van de Astra 1 is hoog, van de Astra 3 heb ik helemaal geen signaal.

 

 

Het vreemde is dat toen de Astra 1 in de houder zat, ik wel tijdelijk ook Astra 3 werkend heb gekregen en ik de zenders npo 1, 2, 3, rtl 4, 5, 7, 8 en sbs 6 kon ontvangen met hoge signaalkwaliteit. Echter deed National Geographic voor geen meter, net als diverse andere toch wel populaire zenders.

 

Kunnen jullie mij verder helpen hiermee?

 

Groetjes Gerrit

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een duo-lnb waarvan de koppen hart op hart 45mm is. Klopt dat wel want normaal bestaan ze met een h.o.h. afstand van 38mm of 55mm.
Welk merk en type is die duo-lnb?

Hangt de kop van de Astra 19,2 nu aan de rechter zijde lager dan de kop van de 23,5 die in de klem staat als je naar de binnenzijde van de schotel kijkt?

In de buurt van welke plaats zit je?
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zojuist afgesteld met het de 19.2 in de houder. Signaalkwaliteit hoog, echter geen signaalkwaliteit op de Astra 3 satelliet. met de 23.5 in de houder krijg ik geen signaal. Nu afgesteld op ongeveer 156.5 graden (zuidoost). De schotel staat hierbij onder een hoek van 156.6 graden. Typenummer van het duo lnb blok is canp-duo M2tw4p0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die canp-duo M2tw4p0 duo-lnb is gewoon de duo-lnb van CanalDigitaal met 2 aansluitingen die bedoeld is voor een schotel van 60cm. De koppen staan hart op hart 38mm van elkaar.
Deze lnb is ook goed te gebruiken voor een Triax 78. Een Triax 78 is 70cm breed en 78cm hoog zonder de rand mee te rekenen.
De duo-lnb moet in Zwolle 11,5° schuin gezet worden.

Heb je in de satellietontvanger de diseqc-instelling wel op 1.0 gezet waarbij de Astra 19,2 op positie 1 en de Astra 23,5 op positie 2?
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, helemaal vrij zicht, gisteravond nog even bezig geweest en de 23.5 in de houder gezet en toen had ik plots alle zenders met HD zonder storing. Vanmorgen geen beeld, vanmiddag weer ff beeld gehad, maar nu geen beeld meer.. schotel staat in dezelfde positie als gisteren. Schotel staat in de buurt van Zwolle, net over de IJssel (Hattem).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...