Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Beeper

Vu Plus UNO 4K tuner A niet werkend in OpenPli 6.2 naast UniCable LNB op Tuner B

Aanbevolen berichten

All,

 

De configuratie van mijn opstelling is Tuner A met Disecq 1-4 voor astra1/Hotbird en Astra3. Tuner B is een unicable op Astra 3.

Wat ik nu ook doe zowel Hotbird als Astra1 worden niet gezien door te zappen naar het kanaal.

Ik kan de kanalen op deze satelieten wel handmatig scannen en het signaal is ruim boven de 80%. Tijdens het inscannen zie ik alle bekende zenders langskomen.

Dezelfde zenders zijn echter in de kanalenlijst niet operationeel. Ook de FTA Duitse zenders niet.

 

Het lijkt erop dat Tuner a bij het zappen niet word aangesproken. Iemand ervaring met dit issue ?

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

zet eens een screenshot uit je webinterface op het forum

met de gegevens hoe je de tuner B hebt geconfigureerd???

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Geplaatst: (aangepast)

Hi Tonskidutch, 

 

Ik heb inmiddels de Disecq er tussenuit gehaald, maar dat maakt geen verschil.\

Screenshot van de settings in de bijlagen.

 

De unicable LNB is een inverto, de settings zijn handmatig.

Bij voorbaat dank voor de hulp

Unknown-2

Unknown

aangepast door Beeper
tekstuele fouten

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Geplaatst: (aangepast)

Oeps, mijn MAC kon de bestanden wel openen, 

eerste bevatte de config van alleen Astra1 omdat ik de Disecq er tussenuit had gehaald, 

 

De unicable settings nu wel toegevoegd

UnicableLNB.PNG

 

De resterende tuners, c/d/e/f/g/h staan op fbc automatisch

aangepast door Beeper

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Geplaatst: (aangepast)

je moet het bijpassende kanaal gebruiken

en de LOF op unicable zetten

zie de uitleg van VU+ wiki beneden

Screenshot_197.jpg

aangepast door Tonskidutch
regel toegevoegd

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hi Tonskidutch,

 

Dank  voor de hulp helaas is het niet mogelijk om de LOF op unicable te zetten, het is een frequentie getal.

Op basis van de SPECs van de unicable LNB zijn deze settings nu correct.

 

In het kort, ik denk dat ik het unicable deel helemaal niet begrijp. Had ik maar een LNB gekocht die in het menu standaard is te kiezen.

Ik heb de ILDP-40UNITWL+SR1 Pro ( Invacom ). Ik zou 4 kanalen moeten kunnen zien, maar het is er slechts 1. FSB automatisch lijkt voor de tuners C/D/E etc niet te werken.

Als ik die handmatig configureer dan lijkt het te werken. ( tuner C handmatig verbonden met tuner A ) moet ik dan wellicht nog andere frequenties invoeren voor Tuner C ?

 

Door het verplaatsen van de unicable LNB naar tuner A is de Disecq op tuner B wel te gebruiken. Dus er is progressie.

 

De uitdaging nu is nog om alle 4 de streams van de unicable LNB aan te kunnen spreken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

welke tuner type heb je in de receiver zitten, want dat wat jij wilt kan enkel met de FBC tuners

(full band capture met 8 demodulatoren)

ciao ciao

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je een ontvanger hebt met 2 FBC tuners, moet je de tuners manueel instellen voor unicable.

Ik heb op mijn ontvanger (Vu+ Uno 4k se) een werkende unicable / disecq configuratie.

Tuner A is ingesteld op disecq 4 poort voor astra 1 en 2 en eutelsat 9e

Tuner B is ingesteld op unicable band 1 voor Astra 3.

De virtuele tuners C/D/E staan ingesteld automatisch en volgen tuner A.

De tuners F/G/H staan manueel ingesteld en volgen tuner B (tuner F = band 2, tuner G = band 3 en tuner H = band 4)

Alle tuners kunnen aangesproken worden bij opnames.

Zie mijn screenshots hoe je de tuners op unicable moet instellen.

 

mvg

tuner A.jpg

tuner B.jpg

tuner C-D-E.jpg

tuner F-G-H.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Tonskidutch en Kozmoz,

 

Dank voor jullie hulp, met deze gegevens heb ik het uiteindelijk aan de praat gekregen. De unicable LNB op tuner A maakt het verschil.

En dan natuurlijk ook de handmatige setting van de C-tuner. Auto FBC werkt alleen met een FBC LNB die al in de software zit. 

 

Wat wel nog een issue lijkt te zijn is dat astra 3 altijd over de FBC lnb blijft lopen en niet over de disecq op tuner B.

de andere sats worden wel juist geselecteerd.

 

Hoe dan ook, ik kan verder ..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Tijd om dit topic weer eens te openen aangezien de volgende uitdaging zich weer voordoet:

 

Ik heb inmiddels de unicable LNB vervang door een DUR-line UK124. en wederom een issue.

 

In eerste instantie heb ik tuner A gekoppeld aan de unicable LNB met SRC1/1220 geen beeld en geen signaal. Door wat de freubelen met instellingen kreeg ik ineens wel beeld als ik tuner A koppelde aan SRC3. meteen beeld en ruim voldoende signaal.

 

Nadat ik eenmaal beeld had kon ik tuner A weer op SRC1 koppelen, met behoud van beeld, voor even dan. Met deze setting krijg ik bijvoorbeeld wel beeld op Film1, maar niet op NPO1 etc.

De melding die ik in beeld krijg is SID not found in PAT, erg vreemd.

 

Ik heb nu tunerA weer gekoppeld aan SRC3 en weer beeld op de andere zenders. 

 

Is er iets wat dit gedrag kan verklaren, kan de VU+ niet voldoende spanning leveren aan deze LNB over een kabel van ongeveer 25 meter?

Alle tips welkom 😉

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

SRC1 moet toch 1210 zijn

 

DURLINE UK124 Unicable II LNB for 24 subscribers

  • CH1: 1210 MHz (EN50494 + EN50607)
  • CH2: 1420 MHz (EN50494 + EN50607)
  • CH3: 1680 MHz (EN50494 + EN50607)
  • CH4: 2040 MHz (EN50494 + EN50607)
  • CH5: 1005 MHz (EN50494 + EN50607)
  • CH6: 1050 MHz (EN50494 + EN50607)
  • CH7: 1095 MHz (EN50494 + EN50607)
  • CH8: 1140 MHz (EN50494 + EN50607)
  • CH9: 1260 MHz (EN50607)
  • CH10: 1305 MHz (EN50607)
  • CH11: 1350 MHz (EN50607)
  • CH12: 1475 MHz (EN50607)
  • CH13: 1520 MHz (EN50607)
  • CH14: 1565 MHz (EN50607)
  • CH15: 1610 MHz (EN50607)
  • CH16: 1725 MHz (EN50607)
  • CH17: 1770 MHz (EN50607)
  • CH18: 1815 MHz (EN50607)
  • CH19: 1860 MHz (EN50607)
  • CH20: 1905 MHz (EN50607)
  • CH21: 1950 MHz (EN50607)
  • CH22: 1995 MHz (EN50607)
  • CH23: 2085 MHz (EN50607)
  • CH24: 2130 MHz (EN50607)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het klopt dat SRC1 1220 Mhz is, maar zoals ik al aangaf geeft die geen beeld in eerste instantie.

Als ik via SRC3 eenmaal beeld heb, dan ook beeld via SRC1. Alleen valt het beeld dan na verloop van tijd weer weg.

Althans, het beeld is dan niet helemaal weg, ik heb nog wel beeld op film1, maar niet meer op NPO1-3 enz.

 

Het lijkt erop dat de LNB makkelijker in bedrijf komt met SRC3 en dat SRC1 daarmee een probleem heeft, wat wel vreemd is dat het beeld op sommige zenders dan nog wel loopt.

BTW Openlpli 6.2 met laatste updates.

Ben erg tevreden over OpenPli en verwacht ook niet dat dat het verschil zou maken.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

In openpli 7.1 met een vu duo 4k heb ik een soortgelijk probleem gehad, maar dan nog met een stacker/destacker ertussen en een uncommitted switch.

Uiteindelijk werkt alles, wat officieel  niet kon. Draadje staat in schotelpark. Wellicht heb je er wat aan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door Jack5622
      In begin all ok !!!!!!! OSCAM + CCCAM
      I've installed a few more versions.
       
      Since then, my BOX is acting WEIRED !!!!!!!!!
      A whole TRANSPONDER = STUCK on CCCAM / OSCAM
      I get SOUND !! BUT NO PICTURE !!! It freezes every 1 second !!!!!!!!!!!!!
       
      Is my VU+ ZERO 4K = FUCKED-UP ???  Nobody can repair it ????
      FUBAR !!!!! FUCKED-UP BEYOND RECOGNISTION !!!
       
      FUBAR !!!!!!!!!!
       
       
    • Door Gerrit Vermeulen
      Goedenavond,
       
      Weet iemand of de capaciteit van een HDD voor de VU+ Duo 4k gelimiteerd is? Of kan ik daar zonder moeite een 4 TB schijfje in stoppen?
       
      Hebben jullie nog een advies voor een type?
       
      Gr. Gerrit
    • Door lspecial
      Ik las in een andere discussie dat men een backup kan maken van de volledige box met backupsuite . Waar kan ik die backupsuite terugvinden?
      Graag een woordje uitleg .
      M.v.g.
      Philips 7 serie ,vu+solo2,openpli 4
    • Door blitz10
      als ik aan het zappen ben, van zender , valt me op dat dit de laatste tijd trager gaat als eerst.
      zie dat af en toe ff het tandwieltje te voorschijn komt.
       
      heb Pli 4 als software ( + laatste update ) + oscam
       
      is dit een software probleem of iets anders
    • Door Zorba
      Wat kan er fout zijn, ik heb openpli 7.1 geinstaleerd en cccam daar draaid alles normaal tot er plots een freeze komt en dat is de cccam met geen stokken te herstarten blijft zwart, schakel  ik mijn toestel uit en start hem na een paar uur op dat is er niets aan de hand wat gebeurt er feitelijk zou die box temperatuurproblemen hebben soms? is vervelend ,ik moet dan overschakelen naar oscam om naar mijn officiele kaarten te kunnen kijken, maar dan werkt mijn internsharen niet meer. Ik ben al dagen aan het klooien om mijn intern sharen aan de praat te krijgen op oscam maar niets lukt kan iemand mij helpen om eens haarfijn uit te leggen hoe dat in zijn werk gaat.  waar mijn kaarten in zitten heeft IP 192.168.2.106 die moet hij door lussen naar 192.168.2.105 en 192.168.2.107.
      Wat moet ik juist invullen in oscam editor, Ik heb de handleiding van de transponder gedownload maar nog is het mij niet duidelijk.ik zou graag dit onder de knie krijgen 
      Alvast bedankt voor de repliek.
       
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid