Jump to content
Sign in to follow this  
timmerman_606

tvvlaanderen loopt naast zijn schoenen

Recommended Posts

Aan alle TVV gebruikers,

Hallo, even voorstellen. Ik ben een TVV gebruiker van het eerste uur. Ik heb twee decoders, 1 in mijn woonplaats en 1 in de Ardennen in mijn buitenverblijf.

Nu versteek ik al jaren mijn kaart van de ene decoder in de andere. Makkelijk zat en geen gesleur of aansluitingen.

Jaren is dit perfect gegaan tot mijn kaart meldingen begon te geven van "chip onleesbaar" .  

De kaart is na jaren gebruik versleten tot op den draad zoals wij zeggen. Het nummer was onleesbaar en er stonden groeven in het koper van de chip. Omdat mijn decoder een sat801 M7 , ook bekend als klokwekkertje,  in de Ardennen regelmatig vastliep,  besloot ik een nieuwe decoder te bestellen online.

Na mijn betaling belde ik met de vraag hoe ik het probleem met mijn kaart moest oplossen. De medewerker aan de telefoon vertelde me dat mijn kaart gratis kon omgeruild worden en gaf mij het dichtsbijzijnde adres.

Hij vertelde mij dat bij een nieuwe decoder, die ik ondertussen bestelde,  ik geen kaart meer nodig had omdat deze aangestuurd worden door een chip.

Dit veranderde de zaak voor mij want daar was ik dus niks mee. De even vriendelijke medewerker vertelde me dan dat ik de bestelling gewoon kon terugsturen om  te annuleren .

In de winkel aangekomen voor mijn kaart zei de dame dat de kaarten eruit gingen en dat gebruikers zoals ik dan twee toestellen konden kopen maar dat zijn dan ook twee abonnementen. Op ,mijn vraag of de nieuwe decoders  de FTA kanalen geven  zonder kaart kreeg ik een negatief antwoord. Dus de decoder die je koopt kan je weggooien als je het abonnement opzegt . Waarom ik hier over val:....:  als ik nu mijn TVV kaart vergeet mee te nemen dan kan ik nog BVN en de andere FTA zien. Met de andere decoder niet meer .

Ondanks het feit dat ik op gebied van service geen klagen heb,  vind ik toch dat het beleid beter kan. Ik krijg de indruk dat ze te groot geworden zijn door  testeriele uitzendingen, internet over satelliet, en tv via internet en over satelliet .

Waarschijnlijk nog samengegaan met andere Europese spelers die financien op de eerste plaats zetten en waar wij de dupe van zijn . De mensen die op hun tweede verblijf een decoder hebben staan zijn nu de pineut. Waarom werkt de decoder niet zonder kaart op FTA ?  Allemaal om het onderste uit de kan te halen.

Kom nu niet af met de zever van dan moet je maar een andere niet TVV decoder kopen  want als die dikke nekken dan beslissen om  de kaarten op non actief te zetten,  zijn we weer de pineut. We zouden allemaal moeten protesteren bij TVV. Geef ons een decoder met kaartlezer en een waar je  zonder kaart de FTA's kan zien.  ZO MOEILIJK KAN DAT NIET ZIJN. De camping- ,chalet- ,mobilehomemensen hebben jullie gemaakt tot wat jullie zijn .

Max

Edited by timmerman_606
fout
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ontvangers die je bij een provider "koopt" zijn puur gericht op het gebruik met een abonnement, de prijs van de ontvanger is daarop aangepast.

Bij satelliet providers in andere landen werkt het precies zo, met de ontvanger van de provider kan je alleen kijken wanneer je een abonnement hebt.

 

FTA ontvangers koop je bij een Satelliet winkel.

 

Een Telefoon die je bij een telefoon provider "krijgt"(huurt) werkt ook alleen in combinatie met een abonnement van die telefoon provider.

 

Of koop een 2e hands kaart en laat die verzetten op jou naam, of koop een normale satelliet ontvanger bij de vakhandel en vraag om een kaart of een smart CI module die je kunt meenemen van je hoofdzetel naar je recreatie verblijf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

waarom had je toen niet een 2e kaartje genomen is maar 2.5€ extra maar dan kan je het ook niet vergeten.

maar als ze de kaarten later stop zetten is het voor mij over en out.

met die ci+ module kun je niets aanvangen .

mijn bedoeling is naar een zender kijken en 1 opnemen en dat gaat dan niet met ci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geef u groot gelijk en is iets voor Test-aankoop misschien. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei timmerman_606:

Op ,mijn vraag of de nieuwe decoders  de FTA kanalen geven  zonder kaart kreeg ik een negatief antwoord. Dus de decoder die je koopt kan je weggooien als je het abonnement opzegt . Waarom ik hier over val:....:  als ik nu mijn TVV kaart vergeet mee te nemen dan kan ik nog BVN en de andere FTA zien. Met de andere decoder niet meer .

 

Die "nieuwe" decoders met ingewerkte Chip kan je wel gebruiken voor FTA ontvangst en dit zonder abonnement, zelf de FastScan lijst wordt nog geregeld automatisch bijgewerkt.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tweede goedkope kaart is zinloos. Daar heb je maar enkele Vlaamse zenders mee voor waaronder evenaar en Ztv.

Dit is geen optie als je een week of langer in het tweede verblijf verblijft.

Wat betreft dat de nieuwe decoder wel FTA kan zien zonder abonnement ga ik niet de woorden van een officiele TVV verdeler in twijfel trekken.

Wat mij in deze zaak irriteert is dat de provider ons weer oplegt hoe het moet.

Zoals ik zei ik ben klant van het eerste uur.  TVV koste mij toen ongeveer 8 euro voor het basic light pakket.

Op een dag (enkele jaren later) kreeg ik een brief in de bus dat het basic light pakket zou verdwijnen en als we verder wilden kijken we verplicht waren over te stappen naar het basic pakket wat we ook gedaan hebben.

Wat blijkt we zijn jaren verder en een vriend van mij betaald nog steeds maar voor het basic light pakket.

Die overstap koste mij ipv10  euro 14 euro  per maand waar ik geen behoefte aan had ,maar er waren geen alternatieven.

Anderzijds wij zijn altijd tevreden geweest van de service, en de medewerkers die altijd hun best deden als ik met vragen zat. Maar dit gaat over het beleid .

Er wordt reclame gemaakt over meer dan 400 zenders vanaf 14 euro 90  .

Ik kan niet meer terug naar mijn basic light pakket en van de +400 radio en tv zenders is 3 kwart FTA.

Waar ik me zorgen om maak dat in de nabije toekomst de kaarten eruit gaan en  nog enkel TVV kan gekeken worden door decoders met chip te koop bij TVV en aan hun aankoop prijs.

Analoge tv distributie 42 zenders in de jaren 80 hoeveel nu nog 21? dank aan iedereen die absoluut digitaal wou zien omdat het beeld toch veel beter was op hun beeldbuis tv. Analoog had de de provider geen grip op de klant maar digitaal kan hij je per post laten betalen als hij wil.

Weet je nog testeriele tv ? grote reclame  in de jaren  2000? het verkoops praatje luide ik citeer " bij dit soort uitzendingen kunnen wij tot 40 kanalen op 1 drager zetten" einde citaat. Er hebben NOOIT geen 40 kanalen op een drager gestaan.

In de Ardennen was het voor mij onmogelijk zelfs met een buiten, antenne VRT te bekijken . Hoe lang duurde het testeriel gedoe van VRT ?

En nu weer de mond vol over DAB+  , OK vernieuwing mag er zijn maar als aanvulling niet als vernieuwing.

We moeten stoppen met onze eigen ruiten in te gooien en als schapen de kudde te volgen.

Pas dan zal de KLANT terug KONING zijn.

Max.

Edited by timmerman_606
punt vergeten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan stap je toch gewoon terug over op Basic light.

Dat zou toch geen probleem mogen zijn.

Ik heb ook nog steeds basic light.

Soms krijg ik wel een aanbieding om Basic een tijdje te proberen voor een Euro extra, met de mededeling dat je altijd terug kan.

 

Maar vanaf het moment dat ik niet meer dan één zender kan opnemen is het einde TVV.

Daar gaat men thuis niet kunnen mee lachen

 

mvg

Edited by jeevanhoof

Share this post


Link to post
Share on other sites

pecies Jean-Claude

ja hoe lastig is dat dan?

niet dus, en zo zwaar is het kastje of de CI+ niet dat je een liesbreuk tilt

 

een ieder scenario heeft mogelijkheden en oplossingen

 

maar tegelijkertijd in des Ardennes kijken mag natuurlijk ook niet

dan zijn die abonnementen te inflexibel voor chalets

 

18 uur geleden zei timmerman_606:

ZO MOEILIJK KAN DAT NIET ZIJN. De camping- ,chalet- ,mobilehomemensen hebben jullie gemaakt tot wat jullie zijn .

 

en daar zul je ook nooit tevreden over kunnen zijn bij M7 group

ook niet als je niet proactief inzake je abonnementskosten handelt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vraag me af of de chip van de kaart niet gewoon vuil is en daarom leesfouten geeft, een keer goed schoonmaken en het probleem is waarschijnlijk opgelost.   Verder kun je de 801 blijven gebruiken of anders een Linux box aanschaffen met CI sleuf.   Ik zou geen viaccess box met chip nemen, je hebt wel meer interactieve mogelijkheden maar daar heb je weinig aan in de ardennen. Maar  verder zijn de meeste mensen daar niet erg tevreden mee.   

 

Bovendien heb ik het idee dat gemiddelde winkel er alleen op uit is om zoveel mogelijk te verkopen en de informatie die daar wordt verstrekt vaak niet klopt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan je geen tweedehands kaart vinden op 2dehands of op e***?

En laat je huidige abonnement er op overzetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By ccrider160
   Ik heb 2 kaarten  1 canal digitaal en 1 tv vlaanderen .heb decoder GI met 2 slots dus kan ik beide kaartjes insteken.Nu ekstra kaart tv vlaanderen aangevraagd en heb ekstra decodrr M7 (ingebouxd chipkaart)
   Hoe kan ik beide decoders tegelijk gebruiken en niet 2 hdmi (ingang steeds veranderen en wil ik niet).en m7 gebruiken  ingebouwg kaart  en kaartje in GI  decoder canal digitaal 
   Kan ik de ene coax van schotel via een splitser naar de gi decoder koppelen?
    
  • By dvbs
   Gegroet, 
   Hebben jullie nog beeld op Film Europe HD? Ook epg komt niet binnen. 
    
   Alvast dank voor reacties. 
  • By RaveMaus
   Wie weet er of men mijn schoonouders niets wijsmaakt met het volgende:
    
   In eerdere topics al over bezig geweest: ter vervanging van de defecte M7 decoder, zou in het appartement van de schoonouders in Spanje een Vu+ Uno komen te staan.
   Tot aan hun pensioen zijn de mensen daar maximum 1 maand per jaar, dus dat nieuwe maandabbo van TVV ware ideaal.
    
   Wat is nu het verhaal:
   Zij hebben nog een TVV kaart van uit de tijd dat ze een jaarabbo hadden. Belt de man van de week naar TVV met de vraag die kaart even actief te zetten voor dat maandabbo.
   Gaat niet zeggen ze daar doodleuk, je bent verplicht een nieuwe decoder te kopen met de kaart ingebouwd. De losse kaarten zijn enkel bruikbaar voor jaarabbo's.
    
   Ga je even wat rekenen, heeft het allemaal weinig zin om dat maandabbo af te sluiten.
    
   Ooit iets soortgelijks meegemaakt met Telenet. Bleek uiteindelijk een mja, slechte medewerker te zijn. Ik belde toen twee dagen later terug en mijn probleem was binnen 5 min opgelost.
    
   Met TVV weinig ervaring, hopelijk kunnen jullie me wat bijstaan in dit verhaal...
    
   tnx
   Gert
    
  • By RaveMaus
   Beste forummers,
    
   Na twee jaar gaan de schoonouders eindelijk nog eens naar Spanje en hun twee jaar geleden defect geraakte M7 moet nu vervangen worden.
    
   Het is een heel gedoe geweest te weten wat er te zetten. Ik heb nog een Vu+ Uno staan waar ik niks meer mee doe, dus die zou ik graag naar ginder versassen.
    
   De schoonouders hebben hun, inmiddels gedeactiveerde, TV-Vlaanderen kaart van de M7 ontvanger nog. 
   In het grijs verleden dat ikzelf ook nog klant was bij TVV stak ik de TVV kaart in een cam, die de ontvanger in en werken maar. Ga ik nu op de TVV website kijken, dan schijnen die mannen met een CI+ cam te werken??? Altijd gedacht dat een VU+ Uno hier niet mee uit de voeten kan...
    
   Wetende dat er ter plekke geen internet is, is het belangrijk de ontvanger hier thuis in België goed te configureren. 
    
   Is Oscam een mogelijkheid, of kan je de TVV kaart nog even goed zoals vroeger in een cam steken en klaar?
    
   Opnemen enz is niet nodig, enkel live tv kijken.
    
   tnx!
   Gert
  • By GuBac
   Hallo,
    
   Mijn Homecast HS9000 heeft vandaag de geest gegeven en nu moet ik dus op zoek naar een nieuwe ontvanger. De vereisten zijn dus dat het toestel werkt met de AstonCrypt CI module die ik voordien in de Homecast gebruikte en dat er 2 tuners inzitten, snel opstarten en schakelen tussen zenders. Ik heb een Triax 64 schotel met een triple LNB .
   Ik zag op dit forum regelmatig Vu+ en Technisat voorbijkomen, welk merk en type raden jullie aan (4K is geen must en een HDD kan ik zelf inbouwen). Ik ben verre van een expert, maar kan mijn plan trekken met de materie. Een klein beetje dummy proof is zeker welkom.
   En waar koop ik dat toestel best, ik woon in de buurt van Gent.
    
   Alvast bedankt voor de assistentie.
    
   Guy
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy