Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
el canario

VU Plus algemeen Vu Plus Duo 4K: Af en toe uitval van beeld en geluid

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

 

Beeld en geluid van mijn nieuwe Duo 4K vallen af en toe uit, soms met eerst een deel van het beeld op groen, en meestal met wat geknisper en een harde tik in het geluid. Het fenomeen doet zich tamelijk random voor, zo ongeveer een of twee keer per dag, zowel bij opnames als bij live-tv.  Ik kan er geen systematiek in vinden. De temperatuur van de CPU schommelt rond de 44 graden. In de overzichten van het memory-gebruik valt me niets op (maar ik heb geen referentie van wat normaal is). 

Iemand een idee waar dit aan ligt en wat er aan te doen is?

Image is OpenPli, steeds met nieuwste updates.

 

aangepast door el canario
betere titel

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

groen beeld is een crash, dus er is meer aan de hand met je image

zet er maar eens VTI op en zie of dat stabiel blijft

backup je softcam config en settings

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gewoon de  laatste image van Pli flashen en dan moet het weer goed komen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik heb er ook last van bij mijn VU+ duo 4k.

 

het is bij allemaal Openpli, VTI, PurE2, open atv, ik heb op die van mij een multi boot staan, en ze geven allemaal problemen, ik dacht eerste dat het aan PurE2 lag maar door te testen ben ik er achtergekomen dat ze het allemaal hebben.

ik denk dat het ook aan de kabel ligt maar ik kan hem moeilijk vervangen omdat hij in de muur verwerkt zit maar als ik aan de stekker achter op de tuner wiebel dan gaat het beeld helemaal over te pis.

 

probeer dat maar eens en kijk of dit bij jou ook is.

 

 

binnenkort ga ik een andere kabel proberen.

 

 

gr.

henk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

henkie73, doe de kast eens open (stroom eraf natuurlijk) en dan trek je de tuner eens uit het slot en plaatst hem nieuw met beleid goed aandrukken

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 7-4-2019 om 08:30 zei Tonskidutch:

groen beeld is een crash, dus er is meer aan de hand met je image

zet er maar eens VTI op en zie of dat stabiel blijft

backup je softcam config en settings

Ik heb VTI er weer eens opgezet, voorlopig nog geen uitval gehad (na een dag). 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Heb zelf met mijne duo4K deze problemen niet, draai nog steeds met het pure2 image, en nog een hoop in de multiboot, behalve vti....

Lijkt me sterk dat het dan aan de software ligt, maar goed, ben benieuwd

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb ook dit soort verschijnselen gehad, me rot gezocht naar de oorzaak en uiteindelijk bleek het een defecte hdmi kabel te zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Geplaatst: (aangepast)
Op 9-4-2019 om 15:15 zei Tonskidutch:

henkie73, doe de kast eens open (stroom eraf natuurlijk) en dan trek je de tuner eens uit het slot en plaatst hem nieuw met beleid goed aandrukken

Beste Tonskidutch,

 

bedankt voor je info.

maar ik heb dit al eens geprobeerd zonder resultaat.

ik denk ook dat het aan de hdmi kabel ligt.

want er zit niet zo hele dure kabel op.

dus ik heb een nieuwe kabel besteld en dan gaan we weer testen.

 

maar toch hartelijk bedankt voor het mee denken.

 

ik hou jullie op de hoogte.

 

 

12 uur geleden zei alias haha:

Heb zelf met mijne duo4K deze problemen niet, draai nog steeds met het pure2 image, en nog een hoop in de multiboot, behalve vti....

Lijkt me sterk dat het dan aan de software ligt, maar goed, ben benieuwd

ik heb er ook multiboot op staan en ik heb het bij alle software versies.

 

 

gr.

henk

aangepast door henkie73

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

de HDMI kabel die bij de DUO4K in de doos zit is prima

multiboot op een enigma2 receiver zal eerder de reden zijn voor crashes met je images

  • Like 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

logisch geredeneerd zou het raar zijn als de box crashed op een hdmi kabel die software matig niks aan de box toebrengt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wees daar niet zo zeker van... Mijn DM525-combo liep in den beginne vast (meestal bij het booten). Oorzaak: de HDMI kabel die meegeleverd was... HDMI CEC protocol ellende. Kabel vervangen en alles OK...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hdmi cec is een stukje software die op je box draait 

die moet de communicatie verwerken wat over hdmi kabel loopt. 

als door  een slechte kabel de hdmi cec bitjes verminkt zijn heeft de cec software moeite en kan inderdaad tot crash voeren. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door Gene 1225
      In dit topic kwam ik onderstaan antwoord tegen:
       
      Mijn vraag: wat is er nodig of moet er gebeuren om mijn VU+solo2 ook die mogelijkheid te geven. momenteel zitten er twee DVB_S modules in.
    • Door Vriendje Stokvis
      Goedemorgen vrienden
      Heb ik iets gemist, zojuist open pli 7.1 op een duo 4k geflasht maar als ik dan de webinterface van de box benader zie ik geen optie lcd4linux wat er voorheen wel bij stond 🤨
      Wie weet raad ???
      alvast bedankt en keep up the good work friends
       
      Greetz
    • Door Hvdp
      ik heb sinds 2 jaar een VU+zero 4k in de woonkamer en een VU+ zero in de slaapkamer.
      tevens heb ik een abbo Canal +
      via inhouse cardsharing kon ik in de slaapkamer ook de C+ kanalen bekijken
      sinds een week echter niet meer
      ik zag dat het Ip adres van de Vu+zero4k in de woonkamer was veranderd en heb dit aangepast in de receiver in de slaapkamer
      maar hij doet het nog steeds niet
      wie kan mij helpen ??
       
    • Door Jan Ambers
      Mijn Vu+Duo VTI-8.0 wil niet op harde schijf schrijven??? (nieuwe opnames)
      Ik doe een opname  via TIMER, en alle indicaties wijzen op een normale werking, rec led gaat aan tijdens opname en uit bij einde, 
      instellen via menu verloopt normaal.
      Als ik na de opname het opgenomene wil bekijken, staat niks op de HDD  (hdd/movies)
      Vroegere opnames spelen perfekt af.
      Hoe dit oplossen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid