Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
el canario

VU Plus algemeen Vu Plus Duo 4K: Af en toe uitval van beeld en geluid

Aanbevolen berichten

16 uur geleden zei bellejt:

logisch geredeneerd zou het raar zijn als de box crashed op een hdmi kabel die software matig niks aan de box toebrengt.

dat denk ik ook en het HDMI-CEC van de images is stabiel zat zou ik zeggen na invoering ervan in 2012

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 6-4-2019 om 18:26 zei el canario:

t een deel van het beeld op groen,

dat is een crash van enigma

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nee hoor, kan ook gewoon een beeldstoring zijn door een defecte HDMI kabel. Had ik ook. Bij een GSOD is het HELE beeld groen met witte letters.

28 minuten geleden zei Tonskidutch:

dat is een crash van enigma

Een deel is groen... Dis niet helemaal...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik wacht de bevindingen af van el cenario die heeft het image gewisseld en niet de kabel

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Met VTI erop geen 'dramatische' uitval meer, maar toch nog af en toe een moment waarop het beeld wegvalt en nagenoeg direct daarna weer terug is.  Ook op niet-gecodeerde zenders. Nu een paar keer gehad, globaal een keer per avond/dag.  Ik zal ook nog eens de HDMI-kabel wisselen, maar het lijkt gevoelsmatig meer een probleem van de ontvanger zelf.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

kijk je met die andere receivers die in je handtekening staan naar de thuis share of gebruik je de kaart puur voor de DUO4K?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
1 uur geleden zei Tonskidutch:

kijk je met die andere receivers die in je handtekening staan naar de thuis share of gebruik je de kaart puur voor de DUO4K?

De andere receivers gebruiken de Duo4K als fallback tuner. En staan op standby als ik de Duo4K gebruik. Dit om de 'uitval' beter te kunnen monitoren. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

standby is ook wel ingeschakeld maar zonder beeld uitvoer op HDMI

dus indien je hem (de andere receivers) op een FTA zender zet wordt duidelijk of de kaart belast wordt door de clients en die beeld uitval veroorzaakte

zou ik zeker doen als je die na gebruik in standby zet

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

bij mij lag het aan de HDMI Kabel.

 

ik heb er nu een nieuwe 4K die 18 Gbs HDMI 2b het probleem is nu helemaal weg.

 

nu lijkt het ook dat beeld mooier is geworden.

 

gr.

henk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Even een update: geen problemen meer gehad. VTI erop en ook de HMDI kabel verwisseld. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door ariep
      Receiver uit maar de tv blijft in standby maar moet ook uit.
      Graag oplossing, bij voorbaat bedankt.
    • Door RaveMaus
      Beste forummers,
       
      Een vriend van me heeft precies dezelfde ontvanger als ik: een Duo 2.
      Nu is er vorige week water door zijn coaxen gelopen, knal op het moederbord. Hij heeft het snel droog en proper gemaakt, doch schade was er natuurlijk: de box doet buiten het standby lampje niets meer.
      Ik weet dat een gecorrodeerde print iets onbetrouwbaar is, maar zou toch graag willen weten waar de onderbreking zit. Een elektrisch schema weze natuurlijk wenselijk in dat oogpunt.
       
      Heeft er iemand toevallig dergelijk document in bezit?
      Evenzeer handig tegen dat mijn eigen ontvanger ooit eens iets mankeert.
       
      tnx
      Gert
    • Door Melchiorskystar
      Openpli 7.2 Release geflasht, maar Oscam installeren lukt nu niet meer, omdat, zo staat er, libcrypto1.0.2 >= 1.0.2k benodigd is, maar geen van de providers ge-installeerd kan worden. Los libcrypto1.0.2 en libcrypto-compat installeren helpt ook niet.
       
      Een oplossing die gegeven wordt is het downgraden naar een eerdere build van enigma2-2.7.
       
      Even een paar dagen wachten met 7.2 Release tot de volgende update van over een paar dagen lijkt me het beste!
       
      Zie https://forums.openpli.org/topic/71253-openpli-release-candidate-72/page-12
       
    • Door Noordzee
      Wie heeft de "nieuwe" Losse DUAL insteektuner (uitsluitend geschikt voor de optionele modellen VU+ Ultimo 4K, Uno 4K, Uno 4K SE of Duo 4K) nog meer draaien? 
       
      Ik ben benieuwd of bij jullie beeld en geluid precies synchroon loopt.   
       
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid