Jump to content
Sign in to follow this  
Tiidmasine

DM7020HD SSD in 7020 niet snel genoeg ??

Recommended Posts

Ik heb in mijn dreamboxen (2 x 7020HD V1, 1 x 7020HD V2 en 1 x 7080 HD) SSD schijven geplaatst. Heb schijfjes van Kingston gebruikt van elk 120GB. Wat mij opvalt is dat opgenomen programma' s vaker "fouten" vertonen dan met standaard hd' s (Gebruikte 320GB' s 7200 rpm van Western Digital.) Met " fouten"  bedoel ik blokjes en vervormingen in het beeld. Ik heb nu SSD' s van 240GB besteld met SATA3 interface wat zo' n 8 mbit/sec moet kunnen doen. Heeft iemand van u ervaring met SSD schijven in een van de genoemde dreamboxen en zo ja met welk resultaat en welk merk/type SSD' s zijn gebruikt ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

16 minuten geleden zei Tiidmasine:

SATA3 interface wat zo' n 8 mbit/sec

Wanneer ze echt maar 8 Mbit/sec doen, ik neem aan dat je geen millibit bedoelt, is dat wel erg krap voor de meeste video streams.

Een beetje HD stream zal met gemak 12 - 15 Mbit/sec doen.

 

Maar SSD en HDD opslag media zijn duidelijk veel sneller als hierboven aangenomen.

 

 

Ik weet niet of het nog steeds geldt, maar het gebruik van SSD's in video toepassingen werd niet aanbevolen.

De prijs/opslag verhouding valt in het voordeel van de HDD uit.

De snelheid van de schijven in een Satelliet ontvangen zal nooit een beperking zijn voor de werking hiervan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerst even mijn verontschuldigingen aangaande de snelheid vermelding: Deze is max. 8GB/s maar omdat de dreamboxen waarschijnlijk geen SATA3 hebben zal het wel wat langzamer gaan.

Verder heb ik momenteel last van artefacten door atmosferische omstandigheden (En dat met een schotel van 120cm en slechts 1 quatro lnb welke kort geleden door een professional is afgesteld.

 

Zal wachten op beter weer en doe opnieuw een poging met de nieuwe ssd's (eerst maar eens 1) De hoofdreden om over te schakelen op ssd is de geringe warmte ontwikkeling. 1 van mijn 7020 hd V1 kan slecht tegen warmte. Loopt ie nog al eens vast. Heb er 2 dwarsstroom ventilatortjes in gezet (ieder op halve snelheid zodat ze bijna onhoorbaar zijn) Daar is het wel beter van geworden. De uitgaande luchtstroom is gericht op de chip met het koelblokje. Bij de 7080 is dat beter: die heeft al een fan van zichzelf.

 

In het uiterste kan ik de ssd's nog wel in mijn pc's zetten 😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even een vraagje, om welke zenders gaat het, welke niet goed worden opgenomen ?

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 12-6-2019 om 21:44 zei paardengek:

Even een vraagje, om welke zenders gaat het, welke niet goed worden opgenomen ?

 

Met vriendelijke groet, paardengek

 

Vooral Veronica, Net 5 en soms National Geographics. Normaliter zou je dat mogelijk minder erg kunnen vinden. Ik gebruik echter een stukje software, genaamd TSDOCTOR (NIets illegaals, netjes voor betaald) waarmee je ts streams kunt bewerken. Ik haal m.b.v. dat programma de reclames uit opnames welke ik wil bewaren. Werkt goed, maar als er veel artefacten in een opname zitten, kan ik ze als verloren beschouwen.

Edited by Tiidmasine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By michaelangelo
   Is het mogelijk om blu ray dvd’s af te spelen op een ingebouwde br speler.
  • By edbe
   ik kan mijn dm7020hd v2 niet meer flashen met geen enkele image,
   komt steeds deze melding skipped known bad block 01d0000
  • By P.C.Hooftletter
   Ik heb al "heel lang" (zal ergens rond 2011 zijn dat ik hem kocht) een ORIGINELE DM800HDSE om op de kabel mee te kijken. Ooit heb ik er OpenPLi 2 op gezet en dat draait nog steeds. Al heeft hij tegenwoordig kuren. Ik kreeg steeds vaker flitsen van hoge BER waarde. Kijkend met een Humax (die zit aangesloten op de 'doorlus' van de DM800, dus hij gebruikt hetzelfde signaal) heb ik een BER van 0, continue. Ik vind het verschrikkelijk om te moeten kijken op dat kastje, dus ik wil dat mijn DM het weer gewoon doet...
    
   Voelend in mijn TV meubel vond ik het allemaal maar erg warm op het doosje. De fan gaat niet meer aan... Een vervangende fan is bijna niet te vinden, maar het is me gelukt iets te kopen wat er op lijkt. Aangesloten, niks natuurlijk... Ook niet bij een reboot, maar ik weet niet of dat gebruikelijk is.
    
   Dus. Fan is waarschijnlijk niet kapot. Aansturing? Er zou een applicatie zijn die ik kan installeren (tempfancontrol 2.7), maar de repository van OpenPLi is natuurlijk al lang en breed met pensioen. Ik zit dus een beetje met een probleem. Hoe kom ik er nou achter wat mijn probleem is? Waarschijnlijk is mijn probleem dat ik te lang volhoud met oude spullen... Is er een oude rot die mij kan en wil helpen? Ik zit thuis met corona (geen test gehad, maar symptomen zijn voor mij duidelijk genoeg), dus ik heb wat tijd over.
    
   Ik kan me ook echt niet meer herinneren hoe ik een nieuwere versie van OpenPLi erop krijg (met de hoop dat die repository het dan wel nog doet), maar als ik het kan fixen met de configuratie zoals hij nu is zou ik eigenlijk nog gelukkiger zijn. Don't fix it if it isn't broken. Ja hij is broken, maar ik verdenk de hardware. Alvast bedankt...
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy