Jump to content
Sign in to follow this  
Tiidmasine

DM7080HD Wie herkent dit timer probleem ?

Recommended Posts

Mijn 7080HD  met openPLI heeft een raar probleem: Als ik b.v. een timer voor opname zet te beginnen om 20.00 en stoppen om 22.00 gebeurt er iets wat ik niet begrijp (althans de oorzaak niet).

De opname start om 19.55 uur, maar stopt niet eerder dan wanneer ik dat handmatig doe. Zo krijg ik dus soms opnames van b.v. meer dan 5 uren. Wordt er een programma direct achter de eerste gestart van b.v. 22.00 tot 0000 uur blijft de recording ook gewoon door lopen. Ik zie dan in het timer menu dat ie nog gewoon wacht met starten voor dat programma terwijl bij het eerste nog steeds running. staat.

Doe ik iets verkeerd, heb ik ergens een foute instelling gemaakt of......... Alvast dank voor het meedenken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allereerst is er geen officiële OpenPli voor de DM7080. Er zijn er wat in omloop, maar komen niet van www.openpli.org. Geen idee welke drivers daar inzitten en welke plugins er eventueel mee zijn geïnstalleerd.

Geen idee waarom timers niet stoppen. Je zou kunnen controleren of er geen timers overlappen wat het probleem kan veroorzaken. Kijk ook of je geen permanente Timeshift functies hebt geactiveerd..

Zou in elk geval overstappen naar een ondersteund image voor je box.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 uur geleden zei Tiidmasine:

heb ik ergens een foute instelling gemaakt of

dat is heel goed mogelijk en waarom verander je dan de standaard instellingen???

opnieuw flashen is de manier om alles weer te herstellen

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 uur geleden zei Mimisiku:

Allereerst is er geen officiële OpenPli voor de DM7080. Er zijn er wat in omloop, maar komen niet van www.openpli.org. Geen idee welke drivers daar inzitten en welke plugins er eventueel mee zijn geïnstalleerd.

Geen idee waarom timers niet stoppen. Je zou kunnen controleren of er geen timers overlappen wat het probleem kan veroorzaken. Kijk ook of je geen permanente Timeshift functies hebt geactiveerd..

Zou in elk geval overstappen naar een ondersteund image voor je box.

 

8 uur geleden zei Tonskidutch:

dat is heel goed mogelijk en waarom verander je dan de standaard instellingen???

opnieuw flashen is de manier om alles weer te herstellen

 

Zal eerst eens een nieuwe flash proberen omdat het eerst wel goed was. Gisteren heb ik van Veronica 2 films achter elkaar opgenomen via de timer. Lengte film 1 volgens timer  2.5 uur en de tweede 1.5 uur. De eerste film: opname stopte pas na 4 uur eer de tweede werd gestart. Die nam wel 1.5 uur op. (op de eerste opname stonden bijna beide films op ongeveer 8 minuten na).

 

Na de eerste keer flashen met de onofficiele pli had ik als softcam cccam welke later is vervangen door doscam. Daarna is volgens mij het gelazer begonnen......

Zal eerst een nieuwe flash proberen. Laat ik nog even weten of er na die flash nog steeds problemen zijn of dat het verholpen is. Even een paar dagen geduld. Bedankt zover !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijne Heren, heb vanmiddag opnieuw geflashd en alleen verder opnieuw ccam en oscom geinstalleerd. Afgelopen avond  drie programma' s laten opnemen via de timer functie. Het lijkt er op dat de boel weer normaal functioneert. Zal verder maar met mijn tengels van instellingen afblijven 😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb het een paar jaar geleden gedaan,Het zit in de instellingen je kan de timer opname instelling vroeger laten beginnen en je kunt ook de eindtijd langer maken voor als het op te nemen iets later begint , Hoe je in die instelling moet komen JAAAHH dat zou ik even moeten opzoeken weer !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 uur geleden zei peterp:

Ik heb het een paar jaar geleden gedaan,Het zit in de instellingen je kan de timer opname instelling vroeger laten beginnen en je kunt ook de eindtijd langer maken voor als het op te nemen iets later begint , Hoe je in die instelling moet komen JAAAHH dat zou ik even moeten opzoeken weer !!!

Menu --> Instellingen --> Opname en Timeshift --. Opname instellingen.

  • Bedankt 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By michaelangelo
      Is het mogelijk om blu ray dvd’s af te spelen op een ingebouwde br speler.
    • By edbe
      ik kan mijn dm7020hd v2 niet meer flashen met geen enkele image,
      komt steeds deze melding skipped known bad block 01d0000
    • By P.C.Hooftletter
      Ik heb al "heel lang" (zal ergens rond 2011 zijn dat ik hem kocht) een ORIGINELE DM800HDSE om op de kabel mee te kijken. Ooit heb ik er OpenPLi 2 op gezet en dat draait nog steeds. Al heeft hij tegenwoordig kuren. Ik kreeg steeds vaker flitsen van hoge BER waarde. Kijkend met een Humax (die zit aangesloten op de 'doorlus' van de DM800, dus hij gebruikt hetzelfde signaal) heb ik een BER van 0, continue. Ik vind het verschrikkelijk om te moeten kijken op dat kastje, dus ik wil dat mijn DM het weer gewoon doet...
       
      Voelend in mijn TV meubel vond ik het allemaal maar erg warm op het doosje. De fan gaat niet meer aan... Een vervangende fan is bijna niet te vinden, maar het is me gelukt iets te kopen wat er op lijkt. Aangesloten, niks natuurlijk... Ook niet bij een reboot, maar ik weet niet of dat gebruikelijk is.
       
      Dus. Fan is waarschijnlijk niet kapot. Aansturing? Er zou een applicatie zijn die ik kan installeren (tempfancontrol 2.7), maar de repository van OpenPLi is natuurlijk al lang en breed met pensioen. Ik zit dus een beetje met een probleem. Hoe kom ik er nou achter wat mijn probleem is? Waarschijnlijk is mijn probleem dat ik te lang volhoud met oude spullen... Is er een oude rot die mij kan en wil helpen? Ik zit thuis met corona (geen test gehad, maar symptomen zijn voor mij duidelijk genoeg), dus ik heb wat tijd over.
       
      Ik kan me ook echt niet meer herinneren hoe ik een nieuwere versie van OpenPLi erop krijg (met de hoop dat die repository het dan wel nog doet), maar als ik het kan fixen met de configuratie zoals hij nu is zou ik eigenlijk nog gelukkiger zijn. Don't fix it if it isn't broken. Ja hij is broken, maar ik verdenk de hardware. Alvast bedankt...
    • By nol
      Ik heb een 800HD-se gekregen met een kabel tuner er in
      Mijn vraag : is het mogelijk om de kabel tuner te vervangen door een sat tuner ?
    • By ariebakker
      Hoi, even een vraagje. Afgelopen weekend een DM920 aangeschaft voor mijn DM7080 .
      Op de DM7080 werkte ik met de open atv 6.3 image in combinatie met CCcam als softcam voor mijn interne Ziggo kaart.
      Deze combinatie functioneerde altijd prima naar behoren.
      Echter met m`n nieuwe DM920 in combinatie met open atv 6,4 image en de CCcam als softcam hapert het beeld op af en toe.
      Dit ligt niet aan het signaal. Is meer dan voldoende. Ook geprobeerd een andere softcam te laden OScam maar hierbij werkt de interne kaart helemaal niet.
      Heeft iemand een suggestie om dit goed werkend te kunnen krijgen?
      Ik heb namelijk weinig zin om de  DM7080 weer terug te zetten.
      Alvast bedankt voor het meedenken.
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy