Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Unetwork

Reparatie PC display doet het maar 2-3 seconde

Aanbevolen berichten

Een raar iets, ik heb een 23 inch display met 2 ingangen, VGA en DVI die gebruik ik als tweede display.

 

Als ik de PC start gaat die aan en geeft normaal beeld maar alleen voor 2 a 3 seconden.

Andere ingang geprobeerd en aangesloten op mijn andere PC maar hetzelfde probleem.

Power blijft wel aan, maar zwart beeld.

Monitor is Asus en nu 4 jaar oud.

 

Is dit te repareren?

 

Alvast bedankt.

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat zullen wel slechte condensatoren zijn. Is het een LED of ouder type? Bij de oudere wilt ook wel het verlichtingsbuisje stuk gaan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

voor die prijs van de kosten heb je een nieuwe.100 euro voor een 24 inch en 90 euro voor een 23 inch.Tenzij je zelf kan repareren

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
21 uur geleden zei Frans B:

Bij de oudere wilt ook wel het verlichtingsbuisje stuk gaan.

als die 2 a 3 seconden wel beeld geeft is er niets met het lichtbuisje lijkt mij

 

@Unetwork, zo'n Asus had mijn moeder en nu een familielid

het openen is een behoorlijk gepriegel met een plastic gereedschap (opdat je de kast niet stuk maakt / splijt)

maar de voeding kan gerepareerd worden als je de doorgebrande en/of bolle condensators onderdelen er ook netjes af krijgt

een vriend van me heeft dat als eens gedaan bij die Asus

p.s. met de juiste type aanduiding van jouw model zijn er overzichtelijke printplaat tekeningen en componentlijsten voor te vinden

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

In de meeste monitoren zitten er aan de boven en onderkant 2 buisjes. Als er 1 stuk is, gaat het even aan en dan weer uit (stroomdetectie error).

Maar het zullen wel de condensatoren zijn. Openmaken is meestel alle schroeven aan de achterkant eruit halen en dan in het midden onder van de voorkant van het display de plastic rand omhoog trekken. Ik doe dat gewoon met mn vingers. Heel soms gaat het fout en breekt het randje........

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

was een con

Op 31-8-2019 om 17:10 zei Unetwork:

dank jullie allen ga morgen aan de slag

was een condensator, en doet het weer.

Bedankt voor de tip.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door Matchless
      Ik heb een vol automaat koffie machine van het merk solis one touch cappuccino die opeens de melding SERVICE!!! geeft.
       
      Dit zou betekenen dat de machine een grote onderhoud nodig heeft. Dit kan ik wel zelf maar ik weet niet hoe ik die melding kan wissen.
      Kan ik deze wissen met een toets combinatie? Zo ja ,welke?
      Als dit niet zo makkelijk gaat hoe dan wel?
       
    • Door uncleee
      mijn computer monitor beeld was niet stabiel en kwam een vieze lucht vanaf uitgezet .weer aan gezet even trilend beeld toen op zwart,ik heb hem uit elkaar gehaald naar voeding gekeken was een kleine beetje prut uit pootje van condensater 180uf 450volt voor de rest leek alles okay.Ik heb geen schema of zo heb iemand hier meer verstand van tis een Dell2007WFPB monitor     
    • Door Kareltjevdh
      Beste Allemaal,
      wie kent dit probleem en een eventuele oplossing.
      M7 Sat801 vindt wel astra 1 en 3 maar zegt op alle astra 3 zenders geen signaal. Adapter was defect en is vervangen. M7 gereset en opnieuw ingelezen maar geen signaal op astra3.
      Het probleem komt uit de ontvanger want pak ik een andere sat 801 dan heb ik met de nieuwe voeding gelijk beeld.
       
      Het lijkt me een elco probleem bij de tuner. Heeft iemand hier ervaring mee??
    • Door gps
      TV beeld is soms een tijdje goed maar dan komen er weer verticale strepen/balken. Ook zijn er soms dubbele beelden te zien met flets beeld. Beeld bevriest dan en het volgende beeld is met beweging er over heen. Iemand enig idee?


    • Door woutje2
      Een split airco van hakkaido  HKEI 261 G (goedkoop chinees) werkt niet meer
      Na het raadplegen va servicemanuel kwam ik er achter,
      dat de fout zat in in de roomtemp sensor
      Na wat geklooi print los halen en flinke klodder lijm,
      sensor los en doorgemeten noppa nul dus kapot.
      na door lezen schema zag ik dat dit een 10k zou moeten zijn.
      Nu de vraag waar bestel ik dit ding  of is er een universeel type ?.
      het is een in epoxy gegoten sensor.zoals deze .
       
      gr.woutje
       

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid