Jump to content
Sign in to follow this  
oldebroek

Buitenland canal digital en viasat fuseren

Recommended Posts


Nieuws heeft in iedergeval niets te doen met Canal Digitaal en de M7 groep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee Penthe... er is gelukkig nog leven buiten de M7 groep ;)

 

Ik las het even geleden ook in een Zweedse krant, en heb het even opgezocht...

https://www.va.se/nyheter/2019/10/23/nent-slar-ihop-viasat-consumer-telenors-canal-digital/

 

Of dat voor de consument veel invloed zal gaan hebben weet ik niet. Nu al kan je bij Canal Digital veel zenders van Viasat zien, en waarschijnlijk omgekeerd ook, dat weet ik niet.

Feit is dat beide platformen verschillende sat posities gebruiken.... en dat zouden ze wel eens gelijk kunnen gaan trekken, want dat scheelt veel geld in transponderhuur... Welke satelliet het dan gaat worden zal nog blijken...

 

Canal digital heeft vrije hardwarekeuze... Viasat heeft dat niet, en dat was voor mij de reden om voor Canal Digital te gaan.... Ik hoop dat de vrije hardwarekeuze behouden blijft....

Edited by Sverige

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei Sverige:

Canal digital heeft vrije hardwarekeuze... Viasat heeft dat niet, en dat was voor mij de reden om voor Canal Digital te gaan.... Ik hoop dat de vrije hardwarekeuze behouden blijft....

 

Ik hoop het voor u.

Maar de geschiedenis leert dat in zulke gevallen de klant de dupe is.  En dus voor het meest gesloten systeem gekozen word.  Er is nl. geen concurrentie meer

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

is dus duidelijk strategie dat men voorafgaand aan de fusie en overnames heel prettige aanbiedingen doet, opdat maar zoveel mogelijk abonnees in de cijfers voorkomen vanwege de virtuele waarde

na de overname gaat dat allemaal over in één potje Canal+ met eigen voorwaarden en eigen apparatuur (let maar op) :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

In de tekst stond dat ze alles op 1 West gaan uitzenden.  De kans is heel groot dat ze kiezen voor kaartloze hardware en of dat dan op koop of huurbasis wordt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lijkt een slimme oplossing (qua lopende kosten) alles op één sat-positie!

Helaas voor die het uitrichten iets minder snel kunnen aanpassen op locatie wegens hardware en vrij zicht en alweer verkeerd investeerden.

Is de tijd voor de Rotor en / of Actuator weer aangebroken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk nu o.a. naar 0.8 West, maar als de nieuwe opzet geen vrije hardware-keuze toelaat, ben ik daar pleite. Heb een "Bas pakket" maar de bagger zenders zijn net zoals bij canaal digitaal.nl, in de meerderheid. Ga ik het nog meemaken dat ik m´n eigen pakket mag samenstellen, volgens de weinige aanbieders is dat bijna onuitvoerbaar, Jezus, 50 jaar geleden stond er een man op de maan. Al die bagger is van later datum en dat kunnen ze met een kwaliteit parameter niet buiten de deur houden? Dat willen ze niet, of erger, ze hebben de lagere school om wat voor reden dan ook, niet af gemaakt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In geen van beide teksten zag ik dat er over een satelliet positie gesproken werd... wat mij betreft maakt het niet echt uit, is het inderdaad 1 west hoef ik niets te doen, anders toch even de ladder tevoorschijn halen ;)  Maar als je samen jaar, lijkt het wel logisch, slechts 1 positie te gaan gebruiken.

Het is verder erg stil... als klant krijg je nog niets te horen... ook staat er niets op hun website...

 

Ik heb ook een bas paket... Op zich valt het wel mee... ik ben al lang blij dat je de troep als discovery e animal planet niet verplicht moet afnemen... daar heb ik helemaal niets aan... Nu kan je paramount channel en cartoon tijdelijk gratis kijken met eender welk abonnement...  maar goed, dat soort zenders hoeft voor mij ook niet echt.

Ik heb wel nagedacht over het deense en noorse pakket erbij te nemen, maar het "pakket" is wel heel magertjes... al zegt het me eigenlijk wel iets.

 

We wachten maar af... misschien verandert er wel niet zo veel voor bestaande abonnees... (of is dat wishful thinking?)

Maar ik ga inderdaad ook geen 2e receiver bovenop de bestaande neerzetten... dan houdt het hier ook op, hoe jammer het ook mag zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kunnen jullie nu zo slecht lezen ?     in verband met de migratie van Viasat's klanten naar Telenor Satellite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had er inderdaad overheen gelezen in het Noorse artikel...

Citaat

(...)som består av restrukturering og kostnader knyttet til å migrere Viasats kunder til Telenor Satellite.

Dan zouden de Canal Digital klanten in ieder geval niet het dak op moeten ;) 

 

Maar goed, e.e.a. moet nog goedgekeurd worden in de eerste helft van 2020...  tegen die tijd horen we waarschijnlijk wel meer....

Het Viasat pakket kost nu 10 Kr meer per maand (Bas) maar je krijgt dan wel het volledige commerciele pakket, met Kanal 10 en TV 11 er ook bij, die ontbreken bij CD... en zelfs Fox...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Tonskidutch
   Arte in Ultra HD: Kulturprogramm sendet ab 2021 via Satellit in 4K
   Arte in Ultra HD: cultureel programma uit te zenden via satelliet in 4K vanaf 2021 Bron
  • By Tonskidutch
   Net gelezen:
    
   Redactie Digital Fernsehen en DPA
  • By Drs. IJzerbout
   De Duitse ARD  heeft besloten de overdracht van haar SD service op alle zenders te stoppen per Januari 2021.
   Ik vermoed dat het ZDF dezelfde stap zal gaan ondernemen.
    
   Bron: Satellifax
    
   ARD stellt ab 2021 die SD-Verbreitung ihrer Gemeinschaftsprogramme über Satellit ein
   Die ARD stellt zum Januar 2021 die Verbreitung ihrer Gemeinschaftsprogramme in SD-Qualität per Satellit ein. Ab diesem Zeitpunkt können die Zuschauer die Programme ausschließlich in HD-Qualität empfangen. Durch die Abschaltung spart die ARD erhebliche Kosten ein. In den vergangenen Jahren haben immer mehr Haushalte auf die bessere HD-Qualität umgestellt, und die Nutzung des SD-Empfangs ist beständig zurückgegangen. Die Entscheidung betrifft die gemeinschaftlichen ARD-Programme Das Erste, tagesschau24, ONE und ARD-alpha.

   Für die Zuschauer des öffentlich-rechtlichen Fernsehens fallen durch die Abschaltung keine zusätzlichen Gebühren an. Sollten Haushalte noch nicht über HD-fähige Fernseher oder Receiver verfügen, müssten sie gegebenenfalls entsprechende Geräte anschaffen, um das HD-Signal empfangen und wiedergeben zu können. Über die Details wird die ARD ihr Publikum in den kommenden Wochen und Monaten umfassend informieren. www.ard.de
  • By drz
   Monty Python-lid Terry Jones (77) overleden
   Vandaag om 13:46 door jvh - Print - Corrigeer
   Terry Jones Foto: AP
     Terry Jones, lid van de legendarische Britse comedygroep Monty Python is dinsdag overleden, dat meldt zijn manager. De Welshman leed sinds 2016 aan dementie, hij werd 77.   Jones maakte samen met John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Eric Idle en Graham Chapman deel uit van Monty Python. Hij regisseerde onder meer de Python-films ‘The life of Brian’ en ‘The meaning of life’. De regisseur en komiek gaf sinds 2016 geen interviews meer, omdat hij kampte met progressieve afasie, een form van dementie waardoor hij langzaam zijn spraakvermogen verloor.
   Jones overleed dinsdag met zijn echtgenote Anna aan zijn zijde. In een statement meldt zijn familie: “We zijn diep bedroefd de dood van onze geliefde echtgenoot en vader te moeten aankondigen. Terry overleed dinsdagavond na een lange, extreem dappere maar altijd goedgehumeurde strijd met een zeldzame vorm van dementie. De afgelopen dagen waren zijn echtgenote, kinderen, familie en talloze vrienden constant bij Terry in Noord-Londen, terwijl het leven hem langzaam ontsnapte.”
   “We verliezen een lieve, grappige, warme, creatieve en oprecht liefhebbende man wiens compromisloze individualiteit, genadeloze intellect en buitengewone humor gedurende zes decennia miljoenen mensen plezier heeft geschonken. Zijn werk met Monty Python, zijn boeken, films, televisieprogramma’s, gedichten en ander werk zal eeuwig voortleven, een passende nalatenschap voor een waarlijk genie.”
   “Wij, zijn echtgenote Anna, zijn kinderen Bill, Sally en Siri, en zijn familie willen de fantastische hulpverleners bedanken die de afgelopen jaren niet alleen draaglijk maar vaak ook plezierig maakten. We hopen dat deze ziekte ooit volledig uitgeroeid zal worden. Gelieve onze privacy te respecteren in deze pijnlijke tijden, en wees dankbaar voor de aanwezigheid van een buitengewoon getalenteerd, speels en gelukkig men die een authentiek leven leidde. Of in zijn eigen woorden: “Lovingly frosted with glucose”.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy