Jump to content
Sign in to follow this  
MauriceW2

et9000 ET9000 elke 38 sec. beeld even weg

Recommended Posts

Hallo,


Ik heb een raar probleem met mijn Xtrend ET9000. Elke 38 seconden wordt het beeld blokkerig en erg slecht.

 

Het geluid valt soms ook even weg. Meteen daarna is het weer goed.

 

En dan weer ongeveer 38 seconden daarna hetzelfde. En zo gaat het maar door.

 

Eerst verdacht ik dat de LNB's niet meer goed waren of dat de schotel niet meer zuiver gericht stond.

 

Maar die 38 seconden is raar.

 

Kan het (weer) een voeding probleem zijn? Dat de spanning voor de LNB's na 38 seconden dipt? Alsof er (weer) een of meerdere elco's niet meer goed zijn?

 

Ik heb de elco's al eens vervangen. Ook heb ik de complete voeding afgelopen mei vervangen (net een half jaar geleden)

 

Kent iemand dit probleem?

 

Maurice

 

Edited by MauriceW2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm... Alles kan defect raken. Eerst nazien of er zichtbare defect zijn aan de lnb's, coax kabel en of diseqc. Dan nakijken of de schotel correct is uitgericht. Als dat in orde, mogelijk een hardware defect hetzijnde coax kabel, lnb, diseqc en of ontvanger.    

Share this post


Link to post
Share on other sites

heb je dat ook op een vrije zender 

en welke zender valt nu uit en op welke sat ??

heb je hem ook op hdmi ingesteld enz 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zou de aansluiting van de kabel(s) buiten nalopen, het is nu winderig, als kabels veel bewegen kunnen ze loskomen te zitten in hun F-connector.

Controleer ook even de snr als het zich voordoet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

 

Bedankt voor de antwoorden allemaal!

  • Ik heb geen zichtbare gebreken gezien. Alles zit nog precies zoals het hoort. Kabels, pluggen, enz..
  • Het gekke is dat het probleem gisteravond niet optrad. Maar als het optreedt, heb ik het op alle zenders (FTA en betaald)
  • Ik gebruik een gewone CanalDigital kaart, waar ik ook gewoon voor betaal.
  • De SNR valt helemaal weg naar 0 als het gebeurt. Dus er komt dan heel even geen signaal binnen. Het is echt een dip die dan elke zeg maar 38 seconden optreedt. Daarom twijfel ik of het iets is dat buiten zit. Ik zat zelf te denken aan iets dat periodieker werkt, bijvoorbeeld een defecte elco. Maar dat verklaart dan weer niet waarom het probleem gisteravond niet optrad.
  • Die winderigheid hier valt wel mee, omdat ik in Zuid Spanje zit. (grote schotel van 1,5m diameter) en normaal gesproken perfecte ontvangst.

Het is jammer dat ik geen tweede ontvanger heb, anders had ik het kunnen vergelijken of de ET9000 het probleem veroorzaakt.

 

Maurice

Edited by MauriceW2
Typo's
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien een dect telefoon in de buurt van de decoder / kabel? Dat geeft ook van die storingen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei Frans B:

Misschien een dect telefoon in de buurt van de decoder / kabel? Dat geeft ook van die storingen.

Oh dat is misschien een optie. Er staat idd een dect telefoon vlakbij waar de kabel het  huis binnenkomt. 
Ik ga hem uitzetten als de storing er weer is. Ben benieuwd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 uur geleden zei MauriceW2:

grote schotel van 1,5m diameter

Ontvanger overstuurd?

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minuten geleden zei ceesv:

Ontvanger overstuurd?

Overstuurd? Waarmee? Signaal v/d LNB? Lijkt me niet. Het is jarenlang goed gegaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MauriceW2,

 

 

Citaat

Ik heb een raar probleem met mijn Xtrend ET9000. Elke 38 seconden wordt het beeld blokkerig en erg slecht.

 

Het geluid valt soms ook even weg. Meteen daarna is het weer goed.

 

En dan weer ongeveer 38 seconden daarna hetzelfde. En zo gaat het maar door.

 

 

Citaat

Maar die 38 seconden is raar.

 

 

Ik weet niet wat jou provider op dit moment doet .........

 

Het lijkt mij wat hij op dit moment doet is de schakeling tussen de schakeling van ECM ( 0 - 1 ) .

 

Gezien de 38 seconden !

 

 

Gr.

 

 

Zilverster.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By hels
      Hoi,
      Ik heb nu 3 receivers (XT4000, XT7000 en een VU+). Het toevoegen van network mounts via het menu is "redelijk omslachtig" (zeker op 3 receivers).  Daarom heb ik eens gekeken of ik dit op Linux nivo kon doen via mtab oid. Hier staat weleens waar de data maar aanpassen is niet mogelijk (weet niet waarom; ben ingelogged als root). Heb jij een tip/idee hoe dit te realiseren?
       
      Ik heb gezocht in Sat4All, OpenPli en WWW maar kan het niet vinden .
       
      Groet, henk
    • By bigtwin
      Ik heb een Xtrend et10000 met Openpli 7.2. Weet iemand welk formaat geluid er uit de optische uitgang komt? Ik wil die nl. op mijn Kef lsx aansluiten, maar die kan optisch alleen pcm geluid aan.
    • By Brainbox72
      Goedendag,
       
      Na jaren van probleemloos tv kijken met mijn ET10000 begon ik problemen met de tuner te krijgen.
      Bij een zenderzoekloop vond de box maar 75 zenders. Ik heb toen de 2e tuner gebruikt van de box en dat werkte prima. De box vond weer 1700+ zenders.
      Na enige tijd kreeg ik het probleem weer. Ik heb toen een nieuwe tuner via Amazon gekocht en geinstalleerd. In het begin genoeg zenders. Nu zit ik na een zenderzoekloop weer rond de 1200. Wat kan hier fout zijn?
      Info over mijn box:
       
      Systeem OE: PLi-OE Firmware versie: OpenPLi 7.2-release (2020-05-09-release-7.2) Kernel versie / stuurprogramma datum: 4.10.6 / 4.10.6+20180412-r0.1 Tuners Tuner A AVL6211 (DVB-S2)  
       
      Misschien kan iemand mij verder helpen.
       
      Groet,

      Brainbox
    • By Bossini
      Kan ik mijn box xtrend 10000 via het menu upgraden van 7.1 naar 7.2 ?
       
      Wie kan mij helpen ?
       
      Momenteel heb ik vaak FREEZE momenten bij live kijken en bij opgenomen film , ik heb Oscam .
       
      bvbd
    • By harry123456789
      Hallo
       
      mijn vraag is past openpli 7.2 op een et5000?
       
      ik heb ooit openpli 4 vervangen door 6.2 dit is en was geen succes wil ik beeld houden moet ik de box aanzetten als ik tv ga kijken en uitzetten als ik niet meer wil kijken anders loopt debox vast
      Zou graag openpli 4 image weer willen hebben maar deze kon ik nog steeds niet vinden.
       
      Beste mensen ik hoor graag van jullie of dit mogelijk is en dat het goed werkt.
       
      bvd Harry
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy