Jump to content
robert1968

dreambox 500

Recommended Posts

Hallo, ik heb een dreambox 500 gekocht. Ik heb een abonnement bij canaal digitaal. Hoe maak ik de dreambox geschikt voor canaal digitaal ontvangst? Graag een simpele uitleg want ik ben een leek. Bij voorbaat dank!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simpel: Gaat niet met een DM500.

Share this post


Link to post
Share on other sites

als het de HD versie is wel anders niet meer.Heb mijn 500 verkocht voor afrika aan 25 euro omdat het enkel E1 is en voor CD heb je E2 nodig en een HD box.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als de TS even aangeeft welke DM500 hij heeft? De DM500 (grijs) is inmiddels 100% waardeloos vanwege het gebrek aan een DVB-S2 tuner (en Enigma1). De zwarte DM500 is in principe nog te gebruiken vermits je beschikt over een losse smartcard van CD. Vanwege het minimale geheugen van deze box en de inmiddels zeer trage CPU is hij alleen geschikt voor puur TV kijken..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus een image erop met een softcam. Softcam instellen voor Canal Digitaal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima! Dan moet dat met jouw DM500HD in principe allemaal nog kunnen. Je geeft echter geen antwoord op mijn PM vragen. Kan er dus tot zover absoluut niets zinnigs over zeggen.

De box moet van een image worden voorzien die een softcam ondersteunt. OpenPli 4 zou mooi zijn. Echter geen idee of de feed daarvan nog in de lucht is. Ook geen idee of het een originele DM500HD is. Zonder expliciete info is er niks over te zeggen.... Bij gebrek aan kennis zou ik het ook niet aanraden om te gaan 'klooien'..

Het beste is om naar een expert te wandelen/rijden en het daar te testen.. Ik heb via PM aangeboden om naar me toe te komen. Het is niet echt dichtbij, maar met een auto goed te doen. Kan ik hem hier (mits geen clone) zo voor hem installeren/testen.. Het is aan de TS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon een beetje courante image er op zetten en een softcam, daarna kaart er in en kijken maar.  ik neem aan dat je ook wat voorbereidend huiswerk hebt gedaan voordat je met het idee komt om z'n hobbybox te kopen of je verwacht je nu dat wij alles voor je uitleggen?

Edited by Codx
 • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 uren geleden, robert1968 zei:

Het is de HD versie.

 

OpenPli en cccam erop zetten en kaartje er op zijn kop in en kijken maar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CCcam 2.21 dan en niet de 2.30 want dan moet je weer met CCcam.prio gaan prutsen. Voor een leek een beetje omslachtig... Handiger/beter is dan OScam. In geval van een DM500HD V1 zou OpenPli 4 nog gaan (vermits de OpenPli 4 feed nog bestaat). Voor een V2 is er officieel geen OpenPli.. De V1 heeft weinig geheugen dus niet veel recente images zullen passen. De V1 heeft 64MB flash dus een 54MB image is een beetje 'max'. Er moeten nog een kanaallijst, softcam in.. Picons kunnen op een USB stick..

Share this post


Link to post
Share on other sites

En het is een originele DM500HD V1. OpenPli 4.0 erop. Gelukkig heeft WanWizard de feed ook nog gered. CCcam 2.2.1 erop, CCcamInfo 1.4 erop. Kaartje erin. FastScan en gaan met de banaan....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By RAL9001
   Beste forumleden,
    
   sinds vorige week bezig geweest met het aan de praat krijgen van de Dreambox One Ultra HD. 
   Na upgrade naar NewNigma2 en installatie van de card service had ik sinds gisteren alle kanalen van canaldigitaal werkend.
    
   Dit was nadat ik mijn Duo LNB heb vervangen door een Tripple LNB. 
    
   Nu had ik het briljante idee om de derde sateliet ook even in te lezen, de astra 28,2. Bij deze actie ben ik vergeten "het wissen van de kanalen" uit te zetten. Uiteindelijke resultaat is een zeer korte lijst met enkel astra 28,2. Hierna nogmaals voor alle satellieten de kanalen laten zoeken, echter wat blijkt nu, mis ik alle kanalen van CanalDigitaal.
    
   Spelen met de tunerconfiguratie levert veel verwarring op, nieuwe kanalen die eerder niet gevonden zijn, maar helaas geen canaldigitaal.
    
   De tuner configuratie staat momenteel ingesteld op DiseQC 1.0, LNB 1 gekozen voor 19,2 ; 23,5 en 28,2. Zenderlijst van 19,2 en 28,2 geladen en hierna automatisch gezocht. Enige verschil met vorige keer inlezen is dat ik toen nog met de standaard dreambox firmware heb gewerkt waarbij ik wel een andere satellites.xml had geladen. Mogelijk heeft dit er iets mee te maken.
    
   Wie kan mij in het kort uitleggen waarvoor welke instellingen zijn en welke nodig zijn voor een Tripple LNB. Diseqc switch zit in de LNB en zou zelf de configuratie moeten kunnen vaststellen.
    
   Huigige configuratie setting :
   Configuratie modus is advanced Setting voor 19,2 ; 23,5 en 28,2 LNB 1 Prioriteit 0 Type universeel LNB Spanningsmode 13V Tone Modus AAN DiSEqC-modus 1.0 Toneburst geen Vastgelegd DiSEqC commando Geen Snelle DiSEqC Uit Herhaal sequence Uit Commando volgorde toneburst, committed  
    
   Wat zijn nu de beste instellingen voor de tunerconfiguratie?
    
   Schotel Triax 64cm
   Tripple LNB
   Dreambox One Ultra HD
    
   Kijk uit naar jullie reactie!
    
   Groeten Ronald.
    
    
  • By Romavami
   Hallo Forum
    
   Ik heb het CD "Rijk" abonnement met twee extra kaarten.
   Bij toeval ben ik erachter gekomen dat het zenderpakket "Rijk" bij ons alleen compleet is op de eerste kaart die ik ooit besteld heb.
   Een aantal zenders (Fox1, Ons bijvoorbeeld) die wel in het pakket "Rijk" horen zijn niet te zien op de extra kaarten.
    
   Is dit normaal of zouden alle kaarten qua pakket hetzelfde moeten zijn.
    
   Groet Rob
  • By Ikke41
   Goede dag.
   ik zag dat U de VU heeft, ik heb die ook pas en ben niet zo handig in die dingen, weet U hoe ik de TV aan/uit knop op de AB kan instellen zodat ik de AB van de TV weg kan leggen. Hopelijk weet U of een ander het.
   alvast bedankt
  • By Sprietje
   De zender Mezzo is sinds vanochtend niet meer te ontvangen met het Rijk abonnement.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy