Jump to content
ton2207

Android 10 (Q) EAccess denied

Recommended Posts

Begin deze week hebben we Android Q (10) geïnstalleerd via een push van Samsung. Het betreft twee Samsung toestellen S10+. Een van de toestellen liep vrijwel meteen tegen een foutmelding aan:

 

/proc/self/net/dev: open failed: EACCES (Permission denied)

 

Hierbij is het volgende fenomeen: Na opstarten werkt Google Chrome even, totdat na een halve minuut of zo deze foutmelding verschijnt. Er kan dan niet meer worden geïnternet via de Google browser, Firefox en de Samsung browser. Zoeken via Google, mail etc. werkt allemaal wel.

 

Het tweede toestel deed het goed tot een herstart gisteren, toen trad exact hetzelfde fenomeen op. Het lijkt op een rechten probleem ergens in de telefoon/software. Meteen na opnieuw opstarten werkt alles, even later (blijkbaar al er een proces ergens begint) komt de foutmelding.

 

Wat ik al gedaan heb is Google Chrome cache geleegd, opslag geleegd - dit ook voor Play Store en play Services (wat oplossingen die ik op internet vond voor een dergelijk iets). Verder ben ik van alle apps op de telefoon de rechten en toestemmingen nagegaan en alles op OK gezet. Dit hielp niets, helaas.

 

Ik zal de vraag ook uitzetten bij Samsung (via hen komt de software binnen). Mocht ik antwoord krijgen dan horen jullie dat natuurlijk. Voor nu... iemand enig idee wat ik zou kunnen doen om dit op te lossen?

 

Alvast bedankt voor meedenken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat zou inderdaad het laatste redmiddel zijn. Wat ik dan nog eerst zou doen is applicaties verwijderen en terugzetten wat ik gebruik. IK heb nog geen reactie van Samsung gehad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samsung heeft me het toestel in veilige modus laten starten (alle apps van derden zijn dan uitgeschakeld). In die setting is er geen foutmelding meer en kan ik gewoon internetten met de browsers. Het is dan retesnel, maar daar heb je niet zoveel aan als geen apps hebt 😀. Volgende aangeraden stap is een reset van het toestel. Dat ga ik eerdaags maar eens proberen. 

Edited by ton2207
Typefout

Share this post


Link to post
Share on other sites

En de volledig reset heft geholpen. Het is wel een puist werk, ondanks de backup moet je van veel apps de inlogcodes weer opzoeken etc. Nu nog even aan het worstelen met two-factor authorisation - de apps daarvoor moet ik opnieuw instellen maar dat lukte me gisteravond laat niet meer. Tussen de oliebollen door maar een poging wagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By iamsander
   Met de Dream Player app kan je je bouqetten van je ontvanger ook zien op de app via mobiel.  
    
   Het kijken van zender op je mobiel gaat prima alleen als je op het chromecast symbool klik en stream naar je tv krijg je op de tv enkel het chromecast symbool (zie bijlage) en op je mobiel ook groot het chromecast symbool (zie bijlage).  Op een gegeven moment komt in beeld .. video cannot be played (zie bijlage) en als je dan op details klik krijg je het gene wat je ook in bijlage kan zien.
    
   Wat gaat er verkeerd?
    
   Als ik bv via Ziggo en TV Vlaanderen app op mobiel kijk en dan dream naar mijn tv via chromecast gaat het prima.  Netflix gaat ook prima.  Via de PLEX app waarvan ik via mijn server dingen kan kijken werkt ook gewoon prima.
  • By Psychosammie
   Is het al iemand gelukt alle chats van IOS naar Android over te zetten?
    
   Er zijn wel wat App'jes maar die zijn bijzonder dubieus als je de reviews leest.
  • By Jan Ambers
   Plots krijg ik op mijn Lenovo tablet: "Gboard is gestopt: melden/OK"
   kan tablet niet meer gebruiken ????
   Hoe los ik dit probleem op?
    
  • By satje4U
   Hoi
   Video en audio casten via chromecast  gaat probleemloos. Maar ik vroeg me af of ik bijvoorbeeld de digitale krant ook kon casten.
   Tot nu toe kom ik niet verder dan audio, video en foto's.
   Is het mogelijk en zoja hoe?
    
   satje4u
  • By Crazy Sat
   Hello , reeds een ganse week wordt op de smartphone van mijn vrouw twee à driemaal per dag een bericht via sms een bericht van City Cards ontvangen. Met het bericht te verwijderen staat het niet meer in de lijst. Is wel héél vervelend . Bovendien hoe komt het dat enkel mijn vrouw hiervoor wordt lastig gevallen en op mijn smartphone niet ? Kan ik eventueel dit nummer blokkeren ?
   Beiden hebben we een Sony Experia.
   Hierbij een screenshot van dergelijke berichten :

×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy