Jump to content
MrDish

zelf gemaakt rotary lnb

Recommended Posts

Op het internet zie je of vind je polarizer lnb`s

hoe en waar kun je aan de onder delen komen,weet iemand dat.

 

Mvg

palarizer2.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoiets moet je gewoon zelf in elkaar prutsen. Hier iemand op een ander Nederlands forum alias Digiwalker die een motortje van een oude printer heeft gebruikt met bijbehorend riempje en zelf een besturingsprintje heeft gemaakt, zie

Hij heeft er zijn mobile telefoon opgelegd met waterpasfunctie zodat je de gradenverdraaiing kunt aflezen.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan me ook of nog herinneren dat een Wimpie  van het Fibo owners forum zoiets maakte .

bestaat die Site nog.

 

Mvg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor hetzelfde doel kun je daar ook een polarizer voor gebruiken als ze nog te koop zijn. Die zijn/waren er in mechanische en electronisch/magnetische uitvoering. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

welke andere nederlandse forums zijn er dan.

kan ik (ook) is iedeen op doen.

 

Mvg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is die vraag aan mij gericht?

 

Om eerlijk te zijn weet ik het niet.

Hier op sat4all is best wel goede kennis aanwezig.

Ik hou me beroepsmatig sinds 1980 al met o.a. satelliet overdracht bezig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Beste MrDish

 

Dat is het Camperforum.nl. Dit is een forum speciaal voor camperbezitters. Hierin worden alle aspecten besproken dat voor camperbezitters interessant is zoals reizen, recreatie, wintersport, techniek, elektronica, navigatie enz.. Eén onderdeel daarvan is de automatisch zoekende schotels. Dat is een tak van sport die afwijkt van de schotels die op dit forum besproken worden.
Hier worden dan wel draaibare schotels besproken maar dat is toch heel wat anders dan automatische schotels. Belangrijk bij automatische schotels is dat deze moeten kunnen herkennen van welke satelliet de schotel signaal krijgt. Daar worden vele manieren voor gebruikt maar die worden nogal eens in de war gestuurd als er veranderingen in de uitzendingen plaats vinden. Het gaat dan om transponders die opgeheven worden of waarvan de specificaties worden gewijzigd of nieuwe transponders die worden geöpend.
Dan kan zo'n zoeksysteem in de war raken en de gewenste satelliet niet meer vinden.

Omdat de campers door heel Europa en zelfs daarbuiten rijden, moet de skew van de lnb steeds anders ingesteld worden. Bij moderne en de duurdere automatische systemen, wordt gebruik gemaakt van autoskew waarbij de lnb automatisch is de juiste stand wordt gedraaid.

 

Edited by Sprietje

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden, trust zei:

Interessant 🙂

Een MasterFocus (Fibo) 90 (met een Invacom TWF-031 Twin lnb flens LNB) wordt aangestuurd met DiSeqC motor via een Enigma2 ontvanger . Kan deze dan deze pilarizer motor op een of andere manier aangestuurd worden? Of moet dit via een Vbox of zo en moet je dan dus extra bedrading bijleggen ?

Kortom: wat zijn de (on)mogelijkheden?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Lang geleden toen er alleen maar lnb's waren met één polarisatie  hadden de satelliet ontvangers een polariser sturing aan boord .

Eerst met een servo motor (3 draads)  maar later kwamen er ook magnetische polarisers (2 draads) , om de golfpijp zat een spoel en door daar spanning op te zetten werd het signaal omgebogen .

Het motortje op die bovenstaande site is net als die oude types eenvoudig te bedienen met een servo tester zoals gebruikt word bij RadioControlled  boten , auto's en vliegtuigjes .

Bijgaand een foto van zo'n tester , als je op servo tester zoekt , vindt je ook goedkope zelfbouw en zelfs met digitale uitlezing .

gt-power-servo-and-esc-tester.jpg

Edited by trust

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Timm1983
   Hallo allemaal,
   Ik heb een smart wear L8 uurwerk gekregen, maar hoe stel ik de juiste tijd in? Ondertussen ben ik er achter gekomen dat ik dit kan doen met de app op de gsm dat "Fundo Pro" heet, maar ik ben nog geen stap verder? Het lijkt er op dat Fundo Pro geen connectie kan maken? Bluetooth ligt aan zowel op mijn gsm als op het horloge.
   Kan iemand me verder helpen, op het eerste zicht toch een ingewikkeld dingetje.
   Alvast bedankt.
   Dit is het horloge dat ik bedoel: https://www.youtube.com/watch?v=0Naq_TNOucE
   Timm1983
  • By Sprietje
   Afgelopen maandag haalde de ethertoezichthouder niet alleen de onbemande radiopiraat De Mosterdboer uit de lucht maar ook de legale zender streekomroep RTV Favoriet. Beide zenders zaten in de Martinikerk in Doesburg en werden in beslag genomen. Daarnaast nam de toezichthouder ten onrechte ook een router/hub van het Rode Kruis mee. Agentschap Telecom had maar liefst 15 agenten meegenomen om de actie uit te voeren.
   Het was bij de toezichthouder bekend dat de lokale omroep een vergunning had want die hadden ze zelf afgegeven en ook wisten ze dat de antenne in de bewuste kerk was opgesteld.
   Radiopiraat 'De Mosterdboer' plaatste zender tot tweemaal toe 's nachts met telescoopkraan in kerktoren:
   https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2437258/Radiopiraat-De-Mosterdboer-plaatste-zender-tot-tweemaal-toe-met-kraan-in-kerktoren
    
    
  • By Sprietje
   Over enkele dagen beginnen de testdagen op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Ze staan gepland voor woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 februari en op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 februari.
   De ochtendsessie is van 9.00 - 13.00 uur en de middagsessie van 14.00 - 18.00 uur.

   Ze zijn te volgen via een livestream op de app van F1 TV Pro waarvoor een abonnement genomen moet worden, zie:
   https://www.formula1.com/en/subscribe/download-the-f1-tv-app.html
   Een abonnement op de streamingdienst F1 TV Pro kost in Nederland per jaar € 64,99. Wie een maandabonnement neemt, betaalt € 7,99 per maand. Voor mensen die een abonnement hebben op het zenderpakket van Ziggo Sport bestaat echter in 2020 de mogelijkheid om dat abonnement te koppelen aan deze app. Zij kunnen dan anno 2020 zonder iets bij te betalen (gratis) gebruik maken van die app en zo dus live online naar de testdagen in Barcelona en naar alle Formule 1 GP's kijken.
    
   Na elke testdag zendt Ziggo Sport Totaal op tv een samenvatting uit van de testdagen en wordt er teruggeblikt op de dag middels een Review Show. In dit één uur durende programma komen de hoofdpersonen en de coureurs aan het woord.

   Voor woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 februari wordt in ieder geval mooi weer afgegeven, volop zon en rond de 15 graden. Dat was in 2018 wel anders.
    
   Bij de presentaties van de nieuwe F1 wagens die nu gaande is, worden feitelijk nog niet de uiteindelijke wagens voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Die worden pas de tweede week in Barcelona ingezet . Tijdens de eerste week in Barcelona zullen we dus nog niet de uiteindelijke resultaten van de nieuwe auto's zien.
    

  • By astro iris
   Voor de liefhebbers van good old music is het volgend weekend weer feest. Radio Caroline North zendt weer uit vanaf de Ross Revenge on The River Black Water. Te beluisteren on line, of op de 648 AM en 1368 AM Manx Radio.
  • By luisteraar
   Is de coronavirus echt zo ongevaarlijk de normale griep is gevaarlijker ?
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy