Jump to content
Sign in to follow this  
hcfreak

vu plus uno 4k Opnemen op ext HD lukt niet.

Recommended Posts

Heb een  1GB externe HD disc aan mijn sat monster hangen (FAT 32 geformatteerd). Als ik hem aansluit geeft hij automatisch aan dat er niets opstaat, hetgeen klopt.

Druk ik op de rode opname knop dan verschijnt de melding: geen HD gevonden of de harde schijf is niet juist geformatteerd.

 

Kan het ding kapot zijn? Ik heb hem ook op mijn nieuwe iMac aangesloten om te checken en dat was ook problematisch. Met schijfhulp programma (EHBO) liep hij vast.

Daarna naar een windows laptop gegaan. Op deze laptop werd de ex HD herkend en de bestanden getoond die erop stonden en die ik op de Windows laptop heb verwijderd.

Zou graag een advies krijgen voordat ik een nieuwe HD koop voor mijn VU+ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je de schijf gemount?

Verder is FAT 32 niet het optimale format voor een VU+.

FAT32 is ook niet geschikt voor grotere video bestanden.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1Gb is ook te klein om op te nemen. De meeste images weigeren dit. Is het geen typfout? 1TB ligt meer voor de hand...

Share this post


Link to post
Share on other sites

CeesV (eerder redder in nood) , (good old) Mimisiki en Tonskidutch super bedankt. Ik begrijp het (idd 1 GB is een type fout). Ik weet nu hoe ik het moet oplossen.

Denk dat dat gaat lukken anders laat ik dat even horen. Een schijf mounten is dat wat tonskidutch aangeeft (menu apparaatbeheer) neem ik aan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, dat gaat via apparaatbeheer NADAT je de HDD via het menu Harddisk hebt geïnitialiseerd (en eventueel gecontroleerd). Na de initialisatie ook even de map 'movie' aanmaken. Na de mount boxje even herstarten...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben toch goed vastgelopen.

 

Heb via apparaat beheer de schijf geformatteerd. Dat zag er goed uit. en op de groen knop geklikt voor mounten. In één van mijn pogingen gaf hij ook aan dat mounten gelukt was (de groene knop veranderde in unmount). De blauwe knop (toon mount) gaf het volgende te zien: apparaat:/dev/sdb1>>>/media/usb (ext4)

 

Om te controleren of het werkt de opname knop ingedrukt. Kreeg de melding: "geen harde schijf gevonden of niet geformatteerd"

 

Bij opnieuw de stappen doorlopen de melding: error at creating filesystem at device /dev/sda1 Please create filesystem manually

 

En dan houdt het op, is twee bruggen te ver voor mij. Wie heeft goede raad?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigenlijk geef je zelf het antwoord (zonder het zelf te beseffen)

/dev/sdb1

er is wellicht een ander gemount device /dev/sda1.. 

In het opnamepad zou je dus sdb1 moeten gaan gebruiken i.p.v. sda1

Even op zoek gaan naar welk device dat sda1 is....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat klopt er heeft eerder een andere extHDD aangehangen (die komt ook tevoorschijn bij apparaten beheer) het lukte echter niet om die te verwijderen .

wat moet ik nu precies doen: de info van de oude HD verwijderen of dat opname pad gaan gebruiken zoals je schrijft.

weet nog niet hoe ik dat moet vinden of instellen, ga morgen meteen proberen het te vinden anders grasgemaaid step by step beschrijving voor dummies, tot zover thx!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

IK ben nou helemaal de Sjaak, heb door het gedoe met de ext HD aan de praat krijgen helemaal geen beeld meer (alleen in het begin van opstarten even het Vti logo en dan verder nada niets zelfs geen zender info onderaan het scherm laat staan beeld)(alles gecheckt het ligt aan de VU+ die is van de wip)(krijg wel beeld op de monitor van andere bronnen)

 

Eerst kreeg ik nog bij het opstarten op de display te zien: device zonder mount gevonden please check nee ja. Ik had de ext HD er al afgehaald. Deze melding krijg ik nu niet meer (heb het apparaat paar keer van de stroom gehaald).

 

Ik weet niet hoe ik die vorige HD uit het systeem moet krijgen of hoe ik het pad moet veranderen. Als in het menu naar apparaat beheer ga zie ik beide HD's, zie melding mount point: not mounted. (geeft aan wat het default pad is) maar dan houdt het voor mij op (heb geprobeerd in dat menu verder te komen).

 

is goede raad duur? Is wel erg welkom.(kan natuurlijk terug naar fabrieksinstellingen maar dan moet ik alles flashen en zenders inladen overdoen 🥵)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gezien de nu beschikbare informatie denk ik niet dat er iemand nu een adequate oplossing kan aandragen,

Mijn voorstel zou zin om toch opnieuw te flashen want dan worden ook de (USB) schijven juist gemount..

Het inladen van de zenders zou toch geen al te groot probleem moeten zijn want die zenderlijst heb je toch vast wel in een Back-up staan, toch?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erg bedankt dat ga ik doen flashen heb ik wel,onder de knie en ik heb aantekeningen gemaakt de laatste keer (en het bestand nog op de stick staan) goede oefening zullen we maar zeggen. Ook eerst een factory reset doen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 uren geleden, hcfreak zei:

Ook eerst een factory reset doen? 

tijdverspilling, gewoon starten met flashen

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK thx, ga aan het werk en laat wel horen of het allemaal gelukt is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou bedenk ik dat de oude HD die kwam opduiken bij apparaat beheer stamt  uit de tijd dat ik open Pli gebruikte. Kan daar het probleem liggen? Weten jullie zeker dat die verdwenen is als ik opnieuw ga Flashen en alleen mijn nieuwe. HD herkend wordt en aangegeven wordt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By alfred de witt
   Ik heb een vpn verbinding opgezet om tijdens de vakantie dit op mijn iPad te gaan gebruiken. Nu wil ik via openwebif ook op mijn iPad kunnen kijken maar het downloaden van mijn folders in m3u lukt nog niet, ik kan 100x op het boeket drukken maar downloaden doet hij niet. Nog een andere vraag want ik wil ook opnames via mijn iPad bekijken van mijn vu box maar er gebeurt hier ook niets las ik op de opname druk. Moet ik hier nog iets speciaals voor doen. Ik heb het idee dat ik nog wat mis. 
  • By hiburg
   Hallo,
    
   Ik heb een VU Plus Uno 4K SE in combinatie met Canal Digitaal, als Image gebruik ik VTI.
   Als ik nu via het menu zenders zoeken een fastscan doe dan heb ik daar niet de optie om LCN (logical channel number) aan te zetten. Daardoor (volgens mij) komen de kanalen achter elkaar doorgenummerd te staan en wijken deze af van de nummering die Canal Digitaal aanhoudt. Vb: foxsports 1 staat op 28, bij mijn buurman op 30 (die heeft een andere ontvanger).
    
   Weet iemand of en hoe ik LCN kan aanzetten of zit dit niet in VTI ?
    
  • By Mimisiku
   Ben op zoek naar diverse lcd_skins voor de VU+Ultimo 4K. Wil bewust géén LCD4Linux gebruiken, maar gewoon een vaste skin installeren die me (en mijn vrouw eigenlijk) het meest aanspreken..
  • By Elske
   vu+ duo 4k kabeltuner 
   als we een kabeltuner scan doen (kabeltelevisie van telenet) vindt deze
   de belgische zender 'caz' niet de rest van de zenders wel.
   dit probleem hebben we zowel op de vu+ en op de gigablue ontvanger
   iemand een idee waaraan dit kan liggen?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy