Jump to content
Sign in to follow this  
RaveMaus

vu plus duo 2 Welkom VTI14, lang geleden, kleine detailvraagjes over het image

Recommended Posts

In mijn vorig topic kloeg ik aan dat ik bij het bekijken van een opname vaak last had van blokvorming. Dit gebeurde tijdens het bekijken van een nog lopende opname.

Op advies van Tonski overgeschakeld naar VTI. Vroeger nog gebruikt, maar ik dacht dat het geleden was van VTI 10 of 11.

Het valt me op dat de algehele beeldkwaliteit standaard wat beter is op mijn OLED tv, vergeleken met OpenATV. Ik ga er dus even verder mee. Tot nu toe zijn de blokjes ook verleden. Helaas enkele dingen enorm veranderd vergeleken met vroeger, dus schiet ik even de vragen hier op jullie af...

 

Ten eerste de EPG:

In de standaard skin die meekomt met een nieuwe installatie van VTI, heb ik slechts zenders op één beeld. Ik wil CoolEPG niet installeren, want daar werken de “autotimers” niet mee. Bestaat er een optie om de standaard “grafische multi EPG” zodanig in te stellen zodat je een stuk of 10 zenders tegelijk kan bekijken?

 

Er is een hele hoop van kanalen (zeker die van Telenet) waarvan geen/erg beperkte EPG info zichtbaar is.

Ik downloadde EPG importer, zette in bronnen alle bronnen aan die ik wens. (Duitsland basic, België en NL basic en vooral ook Telenet DVB-C). Na importeren, zowel handmatig als automatisch vindt het systeem slechts 0 bronnen. Natuurlijk schieten we zo niets op wat de volledigheid van het EPG betreft.

Wat is hier de oplossing voor?

tnx alvast,

Gert

Share this post


Link to post
Share on other sites

CooltvGuide met autotimers werkt wel als je de EPG import dagelijks automatisch laat verrichten.

In die EPG import database moet je enkel die landen zetten die mekaar niet overlappen...

de Telenet DVB-C weet ik niet heb ik nooit gehad < maar kan afhankelijk zijn van je settings / zenderlijst

 

p.s. de sources van rytec voor EPG import zijn al een tijd geleden aangepast bij de plugin dus ook even je update gebruiken

blauw groen groen drukken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn dank ivm de update-tip. Ik ben altijd in de waan geweest dat, met een nieuw image te installeren, je automatisch up to date was wat de feed apps betreft. Weten we ook weer. Nooit te oud om te leren zeg maar.

Het importeren schijnt nu te lukken; ik moest in de bronselectie wel de "xz" bronnen kiezen, de gewone deden weer niets, maar goed, das opgelost.

 

Opnieuw CoolTVGuide boven gehaald, autotimer werkt inderdaad nu ook. Probleem is nu dat het CoolTVGuide scherm véél te klein is. Het neemt maar de helft van mijn TV beeld in bezit. Ik meen me dat probleem van vroeger binnen VTI ook te herinneren. Dat lag toen aan het feit dat je een FullHD skin gekozen had. 

Nu is die standaardskin van VTI zo praktisch i.m.o. en laat ons eerlijk zijn: Anno 2020 mag FullHD wel minstens de standaard zijn, toch?

 

Eind vorig jaar heb ik voor OpenATV eens ergens alle recente zenderpicons gedownload. Werkten perfect bij OpenATV. 

Ik heb deze bestandjes ook nu neergezet in /usr/share/enigma2/picon/

Het gekke, en dat zie je ook op bijgevoegde foto, sommige picons zijn zichtbaar op het OSD en in de EPG, andere niet. MAAR in het LCD schermpje van de Duo2 zijn ze allemaal foutloos zichtbaar. Ook degene die het OSD niet laat zien. Hoe is dat te verklaren?

 

Opnieuw mijn dank... Ik ben stilaan terug fan aan het worden van VTI. Als deze kleinigheden nu nog op punt geraken...

IMG_0297.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 uren geleden, RaveMaus zei:

Anno 2020 mag FullHD wel minstens de standaard zijn, toch?

ik heb cooltvguide een tijdje niet gevolgd en heb nog geen UHD TV, maar je moet eens kijken want voor je skin zijn misschien de skinparts nog apart instelbaar!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook dit is gelukt, weerom dank!!!

 

Ik denk dat ik nu nog op één probleem zit: die picons.

Er zullen zo ongeveer 50% van de picons zichtbaar zijn in de zenderlijsten. Natuurlijk van de zenders die ik vaak zal gebruiken zijn er amper picons te zien.

Raar maar waar, in het LCD van de Duo2 komen de picons perfect zichtbaar te staan. Wat kan de reden zijn dat ze niet in de zenderlijst/EPG terecht komen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben een tijdje geleden overgestapt van VTI naar PLI. De reden hiervan waren problemen met cardsharing via oscam. Na migratie naar PLI was dat opgelost, maar een bijkomend voordeel was dat nu alle stations een volledige epg hebben. Ook de Engelse zenders. Voor het eerst krijg ik nu picons voor vrijwel iedere gangbare zender te zien en die worden ook regelmatig geupdate. VTI was voor mij een erg fijn image, maar alles afwegend ben ik met PLI beter af.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 uren geleden, RaveMaus zei:

Wat kan de reden zijn dat ze niet in de zenderlijst/EPG terecht komen?

picons moet je separaat inladen en dan inschakelen

indien je andere settingslijsten inlaadt kan het zijn dat je picons niet aan de desbetreffende zendernamen zijn toegewezen...

 

welke lijst gebruik je, want met DreamBoxEdit moeten die "picons" natuurlijk wel meegestuurd worden naar de receiver (in de juiste map - dbe-opties)

Quote

Controleer of de picons beschikbaar zijn in de geselecteerde map. Standaard zou /usr/share/enigma2/picon zijn

Het pictonpad kan worden bekeken of ingesteld onder [Menu] > VTi > Instellingen - GUI - Algemeen en
voor de kanaallijst [Menu] > VTi > Instellingen - Kanaallijst.

U kunt Picon opnieuw laden met de extensie PiconManager(mod). Stel indien nodig het pad naar de bovenstaande instellingen in.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

vuplus-support

 

rood omcirkeld moet dus kloppen met het standaardpad

Screenshot_27.png

 

Donkeyman,

mooi dat je met Pli tevreden bent... hier gaat het om VTI

Edited by Tonskidutch
woordje
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om eerst even te antwoorden op jouw vragen Tonski:

destijds ben ik begonnen met volgende zenderlijst: 20_01_20_Enig2_Mtr_02-Set met Ziggo met dank aan Satje07 (die van eind oktober dan). Toen stond er nog openATV op mijn receiver en kon ik gemakkelijk de zenders van Telenet "zoeken". OpenAtv zette deze precies in de volgorde zoals de LCN van Telenet ze voorziet.

Middels Dreamset heb ik dingen weggelaten uit Satje's zenderlijst die ik toch nooit gebruik en eveneens mijn eigen "Favourites" folder samengesteld. Dat allegaartje naar de Duo2 geconverteerd.

Picons stonden destijds effectief in /usr/share/enigma2/picon. Dat werkte perfect.

 

Ergens, maar ik weet voor de drommel niet meer waar, heb ik die picons gedownload als allemaal losse *.png bestandjes. "srp-full.100x60-86x46.light.on.black" is de map waar ze inzaten en die ik nog steeds bezit (16/10/2019 als creatiedatum).

 

Diezelfde zenderlijst middels Dreamset terug geïnstalleerd in VTI en diezelfde picons in /usr/share/enigma2/picon.

Deze werkwijze zorgde ervoor dat in mijn LCD4Linux (binnen VTI) alle picons zichtbaar waren, doch niet in het EPG overzicht/zenderlijst/het OSD. In die drie laatsten zijn alle zenders die de Picons laten zien en degene die het niet doen gelijk.

 

Om dit probleem op te lossen, zat ik met het idee om een nieuwe zenderlijst samen te stellen en de laatste nieuwe picons in te stellen. Probleem is, ik vind ze nergens meer.

Picons hier kan ik ze downloaden. Kies ik er een ipk bestandje uit en laat dit installeren door de Duo2 op gebruikelijke wijze (in /tmp en dan install ipk handmatig) dan gaan er precies dezelfde picons werken zoals voorheen. Enkel heeft LCD4Linux in dat geval hetzelfde gedrag: sommige zenders geven ze weer, anderen niet.

Helemaal raar is, als ik die ipk nu geïnstalleerd heb, de map /usr/share/enigma2/picon leeg is. Geen idee waar ze nu terechtgekomen zijn...

 

Vrouw doet met Corona telewerk en de huiskamer is een bureau geworden. Ondanks ikzelf ook thuis ben, kan ik dus enkel 's avonds en in het weekend experimenteren.

Wordt vervolgd...

Als je nog iets moest zien in de trend van "nou, wat doet die idioot nou weer", laat het me zeker weten 😀

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

edit:

 

Ik heb nu van die opgegeven site toch de laatste nieuwe picons kunnen binnenhalen en ze in usr/share/enigma2/picon geplaatst.

Opnieuw hetzelfde fenomeen, met dat verschil dat ze nu ook binnen OpenWebif zichtbaar zijn. Zie foto's:

 

Schermafbeelding_2020-03-27_om_13_52_06.thumb.png.70657e6a9d8a4a977b7481817b2901d7.png1633970657_Schermafbeelding2020-03-27om13_52_47.thumb.png.2736198c2812db3ae5fb4525214c8d8a.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat ik dus gisteren al vermeldde vandaag gedaan: alle zenderlijsten verwijderd.

Middels fastscan een nieuwe lijst binnengetrokken: precies hetzelfde probleem als ik beschreef in mijn vorig topic..

 

Ik kan nog maar één ding bedenken, dat is dat het skin van VTI slechts bepaalde types Picons ondersteunt. Iemand daar info over?

Share this post


Link to post
Share on other sites

je hebt picons en picons

voor het lcd display

voor het OSD dus op tv on screen dispaly

in verschillende resoluties

dus ja niet elke picon is geschikt voor ieder Skin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die picons is toch wel een groot probleem aan het worden.

Vermits die VTI het hier verder prima doet, lijkt het me beter om voor de Picons een apart topic te openen. Kwestie van meer mensen te bereiken en als er later een oplossing moest komen is het makkelijker voor toekomstige "belanghebbenden" 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Martin1946
      Hallo 
      Ik heb een Marantz 1509 receiver versterker daar wil in mijn VU+ uno 4kse  op aansluiten misschien iemand die er wat vanaf weet ik kan er niet uitkomen.
      Groetjes 
      Martin
      Ps 
      Met de VU= solo2 was dat niet moeilijk.
       
       
    • By RaveMaus
      Zoals ik mijn vorig topic (Welkom VTI14...) al vermeldde, heb ik momenteel met mijn nieuwe VTI setup een probleem om de picons op mijn volledige OSD allemaal zichtbaar te krijgen.
      Hoever sta ik...
       
      Mijn Picons haal ik van de site www.picons.eu. Op mijn vorige OpenATV installatie gebruikte ik precies dezelfde zenderlijst en picons als nu en die deden het telkens feilloos.
      Ik probeerde intussen zowat alle types picons die op die picons.eu te vinden zijn. Altijd en overal hetzelfde probleem: op het LCD4Linux schermpje zijn de picons bij elke zender zichtbaar, in de zenderlijst, EPG, taakbalk,... kortom het hele OSD van de ontvanger geeft er maar enkelen weer. Zelfs bij mijn openwebIF op de computer zijn ze allemaal zichtbaar.
       
      Wat mij nu opgevallen is: alle bestandsnamen van de gedownloade picons beginnen met 1_0_1. 
      De SD kanalen die nog voorkomen in mijn lijst, beginnen ook telkens met 1_0_1 en laat nu net die het wel prima doen. De referentie van de HD kanalen begint telkens met 1_0_19 en die werken niet. Dat zijn natuurlijk 95% van mijn vaak gebruikte zenders.
       
      Blijkbaar heeft het OSD van VTI daar problemen mee. De piconfolder van LCD4Linux verwijst naar precies dezelfde locatie als de piconfolder in VTI zelf: usr/share/enigma2/picon/, dus dat is OK.
       
      Een gekende bug in VTI???
       
      Bestaat er nu eventueel een picon lijst waar de HD picons wel met die 1_0_19 beginnen?
       
      tnx
      Gert
       
       
    • By Denisdaf
      VU+ Verschillende ontvangers.
      Open Pli er op. Ik wil graag de zenderlijst editten. Ttz, ik wil de zenders in de lijst een andere preselectie geven.
      Hoe doen we dat?
       
      Bedankt en hopelijk is iedereen verder ok.
       
    • By Mike34
      Mijn box draait op OpenPLi 6.2-release (2019-01-16-release-6.2). Werkt verder prima. Instellingen voor opname lijke allemaal goed te staan (vergeleken met een andere, wel werkende box). Ik neem op naar mijn Synology NAS. Mijn andere box doet dat prima en ik kan de opnames van die box wel afspelen op mijn Zero.
       
      Op het moment dat ik via de Zero wat opneem krijg ik geen foutmelding en lijkt hij gewoon op te nemen.
      Wanneer ik later de opname terug wil kijken staat deze wel in mijn opnamelijst maar heeft hij 0 seconden opgenomen.
       
      Heeft iemand een idee?
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy