Jump to content
Sign in to follow this  
P.C.Hooftletter

dm800hd-se Dreambox DM800HDSE heeft koorts

Recommended Posts

Ik heb al "heel lang" (zal ergens rond 2011 zijn dat ik hem kocht) een ORIGINELE DM800HDSE om op de kabel mee te kijken. Ooit heb ik er OpenPLi 2 op gezet en dat draait nog steeds. Al heeft hij tegenwoordig kuren. Ik kreeg steeds vaker flitsen van hoge BER waarde. Kijkend met een Humax (die zit aangesloten op de 'doorlus' van de DM800, dus hij gebruikt hetzelfde signaal) heb ik een BER van 0, continue. Ik vind het verschrikkelijk om te moeten kijken op dat kastje, dus ik wil dat mijn DM het weer gewoon doet...

 

Voelend in mijn TV meubel vond ik het allemaal maar erg warm op het doosje. De fan gaat niet meer aan... Een vervangende fan is bijna niet te vinden, maar het is me gelukt iets te kopen wat er op lijkt. Aangesloten, niks natuurlijk... Ook niet bij een reboot, maar ik weet niet of dat gebruikelijk is.

 

Dus. Fan is waarschijnlijk niet kapot. Aansturing? Er zou een applicatie zijn die ik kan installeren (tempfancontrol 2.7), maar de repository van OpenPLi is natuurlijk al lang en breed met pensioen. Ik zit dus een beetje met een probleem. Hoe kom ik er nou achter wat mijn probleem is? Waarschijnlijk is mijn probleem dat ik te lang volhoud met oude spullen... Is er een oude rot die mij kan en wil helpen? Ik zit thuis met corona (geen test gehad, maar symptomen zijn voor mij duidelijk genoeg), dus ik heb wat tijd over.

 

Ik kan me ook echt niet meer herinneren hoe ik een nieuwere versie van OpenPLi erop krijg (met de hoop dat die repository het dan wel nog doet), maar als ik het kan fixen met de configuratie zoals hij nu is zou ik eigenlijk nog gelukkiger zijn. Don't fix it if it isn't broken. Ja hij is broken, maar ik verdenk de hardware. Alvast bedankt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even mijn dagboek bijwerken.

 

Met de behuizing eraf is in elk geval het "glitchen" van het beeld weg, dus vandaar dat ik denk aan te warm worden. Ik moet dit echter nog wat langer testen, dus ik laat hem eens een avond draaien op deze manier.

 

Kan ik via de Telnet/SSH niet gewoon die Fancontrol installeren? Zo ja, hoe?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ik denk ook dat je box te warm wordt. Als je fan het doet kan het best eens zijn dat dat image een keer corrupt is geraakt. 2.0 is aardig gedateerd. Misschien moet je een ander image proberen. Het image van PURe2 is een leuk image en is nog geüpdate voor jouw box. kijk er maar eens naar.

 

 

http://www.pur-e2.club/OU/images/index.php?dir=6.3/dreambox/

Edited by ton68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dreamboxen worden altijd erg warm. En dat is voor de levensduur van electronica niet zo goed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is gelukt. Ik heb op de een of andere manier een *.ipk gevonden van Fancontrol2. Na een zoektocht op het forum van OpenPLi kwam ik uit bij een website:

 

http://dreamboxupdate.com/

 

Na wat klikwerk vond ik een verzameling oud spul, waaronder:

 

http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6/dm800se/feed-rel_32/dm800se/enigma2-plugin-extensions-fancontrol2_3.2git20110921-r0_dm800se.ipk

 

Dan voor het nageslacht en de search gebruikers:

 

Deze gekopieerd naar /tmp via de ftp, dan commando 'opkg install enigma2-plugin[...].ipk', en toen had ik controle over mijn fan. Hopelijk blijft hij nu koel.

 

Iedereen bedankt voor het meedenken, maar voorlopig blijf ik op de oude software zitten. Misschien dat er een nieuwe doos komt als 4K is doorgekomen hier in huis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi dat het is gelukt. Toch zou ik persoonlijk een meer up to date image installeren. Ook de beeldkwaliteit van zo'n oude box (en achterhaald image) laat  nogal te wensen over aangezien er geen enkele driver update in jouw oude PLI image zit en de techniek niet heeft stilgestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ik zie geen verschil in beeldkwaliteit met de Humax die ik van Ziggo heb gekregen. Wat ik wel zie is dat mijn outdated box een stuk sneller en overzichtelijker werkt dan die Humax. Een update levert mij weer slapeloosheid op omdat het nooit in 1 keer goed gaat. Ik wacht nog even tot ik een reserve achter de hand heb.

 

Als ik in goede kwaliteit een film wil kijken dan gaat de blu ray speler of de PS4 aan met de surround. Dit apparaat heeft ook nog maar 1 tuner, dus het is op alle fronten aan een update toe.

 

Waar ga ik precies een update terugzien in de kwaliteit van het beeld dan? De uitvoer is maximaal 1080i in de hardware als ik me niet vergis, hoe gaat dat met een update kunnen veranderen?
 

Edited by P.C.Hooftletter

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
10 uren geleden, P.C.Hooftletter zei:

 

Waar ga ik precies een update terugzien in de kwaliteit van het beeld dan? De uitvoer is maximaal 1080i in de hardware als ik me niet vergis, hoe gaat dat met een update kunnen veranderen?
 

Dat bedoel ik niet misschien formuleer ik het verkeerd. Ik zou een nieuwere image erop zetten omdat de techniek nou eenmaal niet stilstaat en o.a. bepaalde plug inns niet meer worden geupdate in jouw huidige image en niet meer goed of helemaal niet meer werken. Beeldkwaliteit veranderd inderdaad (meestal) niet ligt ook aan de bron waar je naar kijkt HD/SD dan heb je ook nog verschillende resoluties Duitsland bijvoorbeeld meestal 1280x720.

 

Met een nieuwere 4K box ga je zeker verschil zien. Die kosten heden ten dage ook niet meer veel.

Edited by ton68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan niets terug vinden van een plaatsing, noch van een een posting die hier gewist zou zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 uren geleden, ceesv zei:

Ik kan niets terug vinden van een plaatsing, noch van een een posting die hier gewist zou zijn.

Het stond eerst op verborgen. Toen een post erachteraan gedaan, die ging wel gewoon door. Toen heb ik de verborgen post maar gekopiëerd en de post eronder aangevuld.

 

Nu zijn de verborgen post en die erna weg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer een posting op verborgen staat, heeft de boardsoftware geconstateerd dat er mogelijk bijvoorbeeld links geplaatst zijn welke niet toegestaan zijn.

 

Maar een verborgen posting zou voor mij zichtbaar moeten zijn.

 

Kijk nog eens naar onze huisregels voor wat wel en niet is toegestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By jage
   Ik heb sinds een paar maanden een Dreambox DM 920. Vandaag tijdens het tv kijken bevriest het beeld (heb nog wel geluid). De dreambox reageert niet en heb hem uit en aan gezet. Tijdens het aanzetten blijft de dreambox in de rescue mode staan met de melding "waiting for dhcp" en doet verder helemaal niets. Iemand een idee wat te doen?
  • By zzzzzz
   Puur uit nieuwsgierigheid, weet er iemand welke verschillen er zijn tussen die toekomstige Dreambox Seven, en de Dreambox 920?
   Gaat de Dreambox Seven de 920 vervangen?
   Kunnen er nog modellen verwacht worden in die reeks (er is al de One, en de Two is ook aangekondigd)?
    
    
  • By EXTREEMPJE
   Hallo,
   Ik zou graag een 4k satontvanger willen aanschaffen.
   Nu gebruik Ik op de dm800 de scartuitgang om boven ook te kunnen kijken.
   Nu zit er op de 900 of 920 een av uitgang.
   Kan ik deze ook gebruiken om boven te kijken of is dit alleen voor het geluid?
   Grt André. 
    
  • By Daan
   Heb hier een dm900 staan waarvan de ethernet aansluiting defect is , kan je daar een losse module voor kopen en waar zijn die te koop, gezocht maar komt niets tegen.
  • By michaelangelo
   Hoi hoi,
    
   Een vraagje. Bij inschakelen van mijn dm920 gaat deze meteen over naar de juiste hdmi ingang op mijn tv. Nu heb ik er een versterker tussen gezet om af en toe films in dolby surround te kijken, maar helaas krijg ik geen dreambox weergave via mijn versterker. De dreambox heeft zowel een hdmi ingang als uitgang. De hdmi uitgang is verbonden met mijn tv en dat wil ik zo houden. Wil namelijk niet altijd gebruik maken van de versterker, vandaar. De hdmi ingang van mijn dreambox is gekoppeld aan de hdmi 1 poort van mijn versterker. De hdmi out poort van mijn versterker is weer gekoppeld aan de hdmi 3 poort van mijn tv. Via de hdmi 3 poort krijg ik toegang tot mijn versterker en kan ik de juiste hdmi poort selecteren om bijvoorbeeld een dvd te kijken. Dit laatste gaat prima af. Echter krijg ik mijn dreambox niet weergegeven als ik  hiervoor de juiste poort selecteer. Waar kan het aan liggen. Een heel verhaal, maar hopelijk wel duidelijk omschreven van het euvel. Bedankt!
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy