Jump to content
Sign in to follow this  
Haagje

canaldigitaal Schotel problemen in Zuid Spanje

Recommended Posts

Posted (edited)

Hoi ,

woon in Zuid Spanje tussen Murcia en Almeria , ben behoorlijk aan het tobben met mijn ontvangst met de schotel , heb Canal digitaal.

Nu een triaxschotel van 110 met een lmb voor een schotel van 80 cm en groter , heb op beide Astra s 1 en 3 goede signaalsterkte maar mijn signaalkwaliteit is nu op de Astra 1 60% en op de Astra 3 40% krijg dit niet hoger wat raden jullie mij aan.

Hiervoor had ik een lmb voor de Astra 1 en de hotbird gemonteerd maar had hier hetzelfde probleem , alleen was de signaalkwaliteit bij beide maar 40%.

Hoop dat een van jullie me kan helpen 

Lees goede uitleg van Sprietje.

Edited by Haagje
Taalfout

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Haagje

 

Welkom op dit forum

 

Met een Triax 110 moet je een prima ontvangst hebben tussen Murcia en Almeria (Lorca, Aquilas of Vera).
Ik heb zelf een Triax 115 die bijna vergelijkbaar is met een Triax 110.
Ik heb er een rail op zitten en ontvang de Hotbird en Astra 1, 2 en 3 prima.
Ik begrijp dat je een monoblock hebt gemonteerd. Welk merk en type gebruik je?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Sprietje had een duo lmb met Astra en de hotbird , de signaalsterkte was heel goed alleen de signaal kwaliteit was niet hoger dan 40%.

heb in Nederland een inverte single duo lmb gekocht voor een schotel van 80 + en een hoek van 4,3.

nu op de Astra 1 zeer goede signaal kwaliteit 75% alleen de Astra 3 maar 40%.

Zou dit veranderen als ik een kleinere schotel pak van 90 ipv 110

Bedankt voor je reactie.

Hans

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Haagje

 

Ik heb uitgerekend dat in jou regio de afstand tussen de kop van de Astra 19,2 en 23,5 oost, 65mm moet zijn, d.w.z. van hart tot hart gemeten. Daar voldoen de meeste 6 graden monobocken aan. Je zou dus met de het monoblock Astra 19,2 en Hotbird 13 wat je hebt een goede ontvangst moeten hebben. Ik gebruik ze in regio Cartagena veel en dat geeft goed resultaat.
De enigste afwijking die je hebt is de skew-afwijking van beide koppen. Die zijn niet aangepast aan de pré-skew van de Astra 19,2 en 23,5.
Welke merk en type is het monoblock wat je in huis hebt?
Ik zou toch dat monoblock nog maar eens proberen maar dan wel afstellen zoals ik het nu aan geef.
Bij het monoblock Astra 19,2 en Hotbird 13 ga je de kop van de Astra 19,2 gebruiken voor de ontvangst van de Astra 23,5 en de kop van de Hotbird gebruiken voor de ontvangst van de Astra 19,2.
Je zet de kop van de 19,2 in de lnb-klem, de kop van de Hotbird komt er dan rechts naast te staan als je achter tegen het block aan kijkt waarbij de vrij hangende kop van de Hotbird lager komt te staan.
Het monoblock moet 29 graden schuin staan, zie bijgevoegde hoek. Richt de schotel optimaal uit op de Astra 23,5 totdat je maximale signaalkwaliteit hebt.

 

Ben je niet tevreden met de signaalkwaliteit, dan moet je 2 losse lnb's gebruiken. Hoeveel aansluitingen heb je nodig?

 

Hoek van 29 graden.JPG

Edited by Sprietje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Sprietje,

Heel fijn dat je me deze uitleg geeft , heb maar 1 aansluiting nodig hoe werkt het met 2 losse lmb en hoe worden die dan gekoppeld naar 1 aansluiting.

Heb nu met de inverte kop single monobook-functionaliteiten 23 mm lmb 4,3 for 80cm dish een heel goede signaalsterkte zo n 90% en een signaalkwaliteit van

Astra 1 75% Astra 3 40% ontvang wel alle zenders.

De vervangen lmb is een metronic voor de Astra 1 19,2 en de hotbird hier had ik een signaalsterkte van 90% en een signaalkwaliteit van 45% , 

Met mijn nieuwe Inverto lmb heb ik dus bij de Astra 1 19,2 een signaalkwaliteit van 75%.

Wat is acceptabel voor de signaalkwaliteit Astra 1 heeft nu een kwaliteit van 75% groene streep en mijn Astra 3 40%.gele streep

Zou de signaalkwaliteit wat hoger hebben zodat ze beide in de groene lijn komen.

alweer hartstikke bedankt voor je uitleg.

groetjes Hans

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ontvangst van de Astra 19,2 is daar geen enkel probleem. Die kun je daar gewoon met een 60cm schotel ontvangen. Het probleem zit hem in de Astra 23,5. Die is zwak. Daarom moet je de schotel daar ook op uitrichten zoals ik al schreef.
Signaalsterkte is niet van belang. De signaalkwaliteit daar gaat het om en die moet je daar met die Triax 110 toch zeker met 75-90% kunnen ontvangen voor de Astra 23,5.

Ik heb de indruk dat je nu de schotel op de Astra 19,2 hebt uitgericht en niet op de Astra 23.5.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Sprietje ga morgenvroeg gelijk kijken of de schotel verkeerd is gericht , heb vanmiddag met mijn kompas de richting van de schotel gecontroleerd denk inderdaad dat hij nu op de 19,2 graden uitgericht staat.

Laat je weten of je gelijk hebt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hou je hand maar voor de kop die in de klem staat of frommel een stukje aluminiumfolie voor die kop als je je handen vrij wilt houden en kijk maar van welke satelliet het signaal weg valt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Sprietje,

Ben bezig geweest alles staat nu goed alleen op de Astra 3 signaalsterkte 85% en signaalkwaliteit 50% 

De Astra 1 heeft een signaalsterkte van 90% en de signaalkwaliteit 75%.

Heb goed beeld dus stop er nu mee.

Jij bedankt voor je uitleg en reacties , wel fijn dat er iemand op dit forum is die er verstand van heeft.

DANKJEWEL

Share this post


Link to post
Share on other sites

De verhouding signaalkwaliteit Astra 19,2 op 75% en de Astra 23,5 op 50% is voor die regio correct. De waardes zijn niet hoog maar dat kan aan 2 oorzaken liggen.
- of de schotel is nog niet optimaal uitgericht
- of je gebruikt een tv met ingebouwde satellietontvanger.
Bij deze laatste is mijn ervaring dat ze over het algemeen veel lagere waardes aangeven dan bij losse satellietontvangers.

Bekijk de komende tijd maar eens hoe de ontvangst is. Met enige regen mag het signaal van de Astra 23,5 niet uitvallen, met flinke regen wel.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By greydutch
   Ik heb net vastgesteld dat ik de zender Film Europe niet meer kan ontvangen. Mijn abonnement heet tegenwoordig Rijk (inmiddels € 24,95 per maand) en ik heb een extra kaart (die blijkbaar nu Multiroom Rijk heet) à € 6,50 per maand. Bij beide kaarten blijft het beeld zwart voor Film Europe.
    
   Eigenlijk weet ik wel zeker dat ik deze zender vroeger kon kijken (dus vóór de naamsverandering naar Rijk), nu niet meer. Ik woon in het buitenland, dus naar Canal Digitaal bellen doe ik liever niet. Volgens hun zenderoverzicht is deze zender beschikbaar vanaf het pakket Riant, en ik dacht eigenlijk dat mijn pakket Rijk hier nog boven zat.
    
   Weet iemand hier misschien hoe dit zit? Mijn dank.
  • By Sprietje
   Zoals de Vrije Fries al schreef, is de zender BVN weer terug van weggeweest op de Astra 19,2. BVN was wel in die periode op de Hotbird te ontvangen maar veel mensen konden de Hotbird niet ontvangen.
   Waarschijnlijk door de vele klachten hierdoor is BVN weer terug op de Astra 19,2.
   Astra 19,2 widebeam
   Transponder: 11778V, SR 29500, DVB-S2-QPSK NBC, FEC 9/10
   Tja, de transponderspecificaties zijn niet alledaags
    
   Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat Canal Digitaal BVN op 19,2e weer in de fastscanlijst heeft staan.

  • By Sprietje
   Tja, de controle bij Canal Digitaal of de uitzendingen in orde zijn, lijdt waarschijnlijk ook onder het coronavirus. Geen geluid bij RTL-Z.
  • By phum3
   We hebben al jaren een abo op TVVlaanderen en CanalDigitaal. Oorspronkelijk met CCCam maar nu al geruime tijd en tot grote tevredenheid met OSCam. Aan de configuratie is al zeer lange tijd niets meer gewijzigd. Maar nu sinds begin deze maand geen beeld meer op CanalDigitaal (No entitlements). TVVlaanderen werkt nog gewoon en de entitlements daar staat op 0100:00006C en 2020/05/14. Heb alles driedubbel gecontroleerd en de enige conclusie die nog kan volgens mij is dat de kaart defect is (oranje SECA-kaart). Maar in de OSCam webinterface wordt aangegeven dat de "CARDOK" is (zie bijlage). Heb al driemaal heractivatie van de kaart aangevraagd (telkens twee uren gewacht), maar geen beeld.
    
   Ik vermoed dus dat ik CanalDigitaal moet contacteren om de kaart om te ruilen. Maar hoe pak ik dit aan zodat alles gewoon gaat blijven werken? Heb in de huiskamer een Vu+Duo2 met de twee kaarten. Deze worden intern gedeeld naar een Vu+Duo2 in de slaapkamer. SoftCam op beide ontvangers is OSCam r11353. Ik ben bang dat CanalDigitaal gaat proberen een CI+ module aan te smeren waardoor intern delen dus niet meer mogelijk zal zijn. Is mijn vrees terecht? Of ga ik gewoon een nieuwe oranje kaart kunnen krijgen of aankopen?
    
   Alvast bedankt voor alle info.
    
   Groeten
   Piet

  • By ilseonline
   Film 1 wordt tijdelijk gratis wegens de Coronavirus aan Ziggo en KPN, Telfort en XS4ALL met een TV abonnement aangeboden, bij Canal Digitaal staan ze nog steeds op zwart, geen idee of daar verandering in gaat komen.
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy