Jump to content
Sign in to follow this  
Jürgen

vu plus uno 4k UNO 4K Kabel configureren naar Satelliet

Recommended Posts

Thuis gebruik ik de Kabel versie van de UNO 4K.

 

Omdat ik op de seizoencamping deze UNO ook wil gebruiken heb ik vorig jaar alvast een passende extra S2x FBC tuner bij besteld.

Op de camping heb ik intussen een 80 cm schotel op 23.5 afgesteld maar alleen met de Schwaiger SF 9002 satfinder getest, dus ik veronderstel dat de schotel goed Is afgesteld.

Normaliter had ik eind maart de C-tuner thuis al vervangen door de S2-tuner en had ik de UNO op de camping geïnstalleerd / geconfigureerd.

Nu dat wij i.v.m. de Corona crisis waarschijnlijk in mei of zelf pas later weer op de camping mogen overnachten zou ik de UNO nu thuis al willen installeren al is het maar uit verveling, ben het thuiszitten inmiddels een beetje beu.😡

Je zult nu zeggen, waarom straks niet gewoon op de camping, nou, heel eenvoudig.

Op het moment dat wij daar onze intrek nemen hebben wij nog een hele boel andere dingen te doen, dit ter beoordeling van mijn echtgenote...😂

 

Op zich is de installatie geen probleem maar ik vraag mij af of het zinvol is als je niet over een goed uitgerichte schotel beschikt want dan kunnen de tuners niet worden ingesteld.

Ik meen mij te herinneren dat ik dit al eens eerder had gedaan maar toen ik in Spanje de ontvanger op de schotel had aangesloten ondervond ik veel problemen om beeld te krijgen.

Nu kan ik thuis weliswaar geen schotel nabootsen maar zijn er misschien toch nog opties om de Tuner configuratie voor te bereiden of in te stellen?

Graag jullie mening.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou Jürgen, per toeval heb ik zelf gedaan omdat de schotel even van het dakterras af moest wegens onderhoud werkzaamheden.

Dat gaat prima hoor.

als je klaar bent met flashen en de setup wizard gebruikt kun je een standaard lijst installeren voor die satpositie die je gekozen hebt of nadien zelf een lijst erin schieten met DreamBoxEdit.

Dus je hoeft niet te scannen voor het kunnen klaarmaken van je receiver. En alles behalve satellietzenders kijken werkt gewoon.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helder, op de eerste de beste mindere dag v.w.b. het weer ga ik dit uitproberen.

Omdat het alweer een tijd geleden is dat ik een SAT configuratie heb uitgevoerd kan ik het mij niet meer goed herinneren of tijdens de installatie in de standaard satellietenlijst de 23.5 wordt aangeboden, meer heb ik namelijk niet nodig.

 

Of bedoel jij hiermee de bekende zenderlijst zoals die hier ook op het forum te vinden is?

 

Zo ja, wil jij dan zeggen dat als ik een goede zenderlijst download en ik deze via DBE in de ontvanger plaats de UNO daarna meteen gaat werken als ik deze daarna op een goed afgerichte schotel aansluit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat er een standaarlijst aangeboden wordt weet ik zeker, maar niet of dat ook voor 23,5 geldt

maar dat maakt niet uit, je kunt dat ook afbreken / nadien instellen EN dan ga je met je eigen lijst aan de slag met DBE

dat heb ik jaren gedaan na het flashen met mijn eigen tonskidutch settings

 

succes;)

ik heb die van satje04 gepakt gesorteerd en opgeschoond mbt bouqetten en satelliet posities en die derin geschoten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By alfred de witt
   Ik heb een vpn verbinding opgezet om tijdens de vakantie dit op mijn iPad te gaan gebruiken. Nu wil ik via openwebif ook op mijn iPad kunnen kijken maar het downloaden van mijn folders in m3u lukt nog niet, ik kan 100x op het boeket drukken maar downloaden doet hij niet. Nog een andere vraag want ik wil ook opnames via mijn iPad bekijken van mijn vu box maar er gebeurt hier ook niets las ik op de opname druk. Moet ik hier nog iets speciaals voor doen. Ik heb het idee dat ik nog wat mis. 
  • By hiburg
   Hallo,
    
   Ik heb een VU Plus Uno 4K SE in combinatie met Canal Digitaal, als Image gebruik ik VTI.
   Als ik nu via het menu zenders zoeken een fastscan doe dan heb ik daar niet de optie om LCN (logical channel number) aan te zetten. Daardoor (volgens mij) komen de kanalen achter elkaar doorgenummerd te staan en wijken deze af van de nummering die Canal Digitaal aanhoudt. Vb: foxsports 1 staat op 28, bij mijn buurman op 30 (die heeft een andere ontvanger).
    
   Weet iemand of en hoe ik LCN kan aanzetten of zit dit niet in VTI ?
    
  • By Mimisiku
   Ben op zoek naar diverse lcd_skins voor de VU+Ultimo 4K. Wil bewust géén LCD4Linux gebruiken, maar gewoon een vaste skin installeren die me (en mijn vrouw eigenlijk) het meest aanspreken..
  • By Elske
   vu+ duo 4k kabeltuner 
   als we een kabeltuner scan doen (kabeltelevisie van telenet) vindt deze
   de belgische zender 'caz' niet de rest van de zenders wel.
   dit probleem hebben we zowel op de vu+ en op de gigablue ontvanger
   iemand een idee waaraan dit kan liggen?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy