Jump to content
Sign in to follow this  
Big fellow

Tasmota i.c.m. Home Assistant & MQTT vraag

Recommended Posts

Posted (edited)

Ik heb hier een zelf gemaakt, op een ESP8266 gebaseerd, schakelaar interface gemaakt. Dit lijkt tot nu toe goed te werken kwa hardware. De software lijkt ook te werken, na wat uitzoekerij m.b.t. de switches & buttons in Tasmota, maar Home Assistant ziet de afzonderlijke schakelaars niet.

Dit is de module configuratie:

Tasmota-config.png.a37075be00ae561910c3b268911f47e1.png

 

Ik heb op de console "setoption19 1", "switchmode1 1", "switchmode2 1", "switchmode3 1" en "switchmode4 1" ingegeven. "setoption19 1" is de "HA discovery" optie, welke ervoor zou moeten zorgen dat alle elementen automatisch worden opgepikt door Home Assistant. Echter krijg ik alleen maar de RSSI (signaal sterkte) van het WiFi signaal.

De "switchmode1 1" zorgt ervoor dat de status de "positie" van de schakelaar (button in dit geval) volgt. Dus als ik de button indruk, dan gaat de status naar "POWER ON". Laat ik de button los, dan gaat de status naar "POWER OFF". Zie hieronder: (Alle vier de buttons een voor een even ingedrukt)

MQTT-triggered.thumb.png.7efae8f0d7fcf781c757d7b2f68f4f9e.png

 

Ik krijg ook periodiek een MQTT telegram binnen waarin de gehele status wordt gegeven: (SSID alleen even verwijdert)

MQTT-periodic.thumb.png.e61f53d95200e5a370afd6bebb0fbc40.png

 

De MQTT config:

MQTT-config.png.6f1681a9a826af866bf63fdc1cc9fceb.png

 

Dus dit lijkt goed te werken... Echter ik krijg in HA dus geen extra states binnen, niets wordt gedetecteerd. Als ik ook kijk naar de MQTT telegrams, dan is wordt alles onder twee prefixes geplaatst, namelijk "stat" en "tele", maar de state is steeds "POWER". Er moet dus op de een of andere manier het button nummer nog in de topic naam komen... Ik heb al een aantal verschillende prefixes geprobeerd, maar zonder succes.

 

Hoogstwaarschijnlijk doe ik iets "heel simpels" fout... Maar wat?

Edited by Big fellow
Beetje meer informatie over de (naar mijn mening) verkeerde opbouw van het MQTT topic....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na een paar uur hiermee bezig geweest te zijn, en hier een post te hebben gemaakt, toch na een korte pauze nog een keer gezocht.

Als ik in "TasmoAdmin" naar de MQTT configuratie ga, en dan onder "Switch Topic" een "1" zet (wat dus daarna wordt verandert naar 'tasmota_switch' in mijn geval) dan werkt het! 🙂 Zie hieronder....

TasmoAdmin-MQTT-config.png.18e570894229dce178bf2c122632a78b.png

 

Dus misschien voor een ander die hier ook tegenaan loopt in de toekomst, dan moet je daar dus even kijken 🙂 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By greekfalcon
      Hallo,
      ik heb een sonoff S20 switch geflasht met de laatste (8.3.1) tasmota NL binary van Github volgens de instructies op : https://domotica.tilburgs.com/overige-devices-2/sonoff-tasmota/.
      De switch verschijnt echter niet in mijn wifi netwerk. Iemand een idee wat er niet goed gaat?
       
    • By Big fellow
      Ik heb hier een installatie draaien van home assistant en wil hier een "BEOK" thermostaat aan toevoegen. Deze thermostaat is gebaseerd op de broadlink chipset, welke ondersteund wordt door een custom component genaamd "hysen". Deze staat op github: https://github.com/mairas/hysen .
      Nu probeer ik deze toe te voegen binnen home assistant, volgens de aanwijzingen uiteraard, maar het gaat ergens fout. Als ik deze gihub repo toevoeg als een repository binnen home assistant, dan komt hij niet naar voren als een installatie kandidaat voor een add on...
      Er is een "alternatieve" installatie methode op de github pagina, welke beschrijft hoe de module te installeren in een directory. Maar dat is mij niet geheel duidelijk, aangezien het erop lijkt dat de instructies zijn geschreven voor een oudere versie van home assistant. Ik kan de custom component directory vinden, met de juiste bestanden erin, maar zodra ik de integratie probeer in mijn configuration.yaml bestand, krijg ik de foutmelding dat dat de component climate.hysen niet gevonden kan worden...
       
      Wat doe ik fout? 🙂
    • By Con
      Ik ben al een poosje op zoek naar een Wifi afstandsbediening(kje)
      naast mijn smartphone.
       
      Weet iemand een oplossing?
       
      Ik kwam Calex tegen (https://www.calex.nl/assortiment/) maar
      een goede handleiding ontbreekt. (wel een groot assortiment).
       
    • By Checkin
      Ik ondervind al geruime tijd problemen met www.tahomalink.com   ook werkt de app niet.
       
      Meerder hier last van, ik heb geen info gehad van Somfy dat er een update zou zijn of iets dergelijks.
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy