Jump to content
Sign in to follow this  
Big fellow

Resin printer - Ervaring gevraagd...

Recommended Posts

Ik zit al een tijdje na te denken over het al dan niet aanschaffen van een resin printer.  De kwaliteit van de prints die ik heb gezien spreken mij erg aan, maar wat ik zoek is wel een resin printer die toch wel 200x150x100mm aan print volume heeft. Dan wordt de selectie al een stuk kleiner. Mijn budget is flexibel, maar ik vind meer dan 2500 euro toch wel te veel. Gelukkig zijn er rond de 1000 euro ook printers te vinden. Dan zijn er uiteraard verschillende technieken, de laser en de LCD, met blijkbaar verschillende resoluties / printsnelheden.

 

Echter goede reviews zijn moeilijk te vinden, althans voor mij 🙂 , voor deze grotere printers.

 

Wie heeft zelf een resin printer in gebruik, en wil hier wat over delen?

Ik ben bekend met het feit dat de resin erg stinkt, dat de print moet worden schoongespoeld, en dat de print ook moet worden uitgehard met een UV bron (zon op zonnige dagen?). Ook heb ik begrepen dat het aan te raden is om de print een verflaagje te geven, al is mij niet 100% duidelijk waarom..? 

Misschien dat een gebruiker mij hier wat first-hand informatie over kan geven?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb er geen zelf. ik heb er vaak gebruik van gemaakt voor maquettes in 3d van onze ontwerpen.

 

Als je niet constant, dan wel heel vaak prints moet maken wordt het een erg dure hobby. Je kan de resin/hars niet zomaar in de printer laten.

De Printservices die het voor jou doen, hebben ook hun na-calculatie wel vaker geanalyseerd en stelden hun prijs naar boven bij.

In relatie tot het opstellen van een vloeibaar resin / hars printer ben je afhankelijk van de ruimte en de ventilatie van die ruimte omdat het niet alleen stinkt maar zeer schadelijke gassen zijn die uitwasemen.

Dat is ook de reden voor de coating (verflaagje) die als "hardener" er over gaat en de niet volledig uitgeharde delen (door de laser bewerkt) alsnog uitharden doet.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je wel Ton voor de informatie. Ik heb gelezen dat er eigenlijk standaard trechters met filters bij worden geleverd zodat het hars uit het vat kan worden gehaald....

Ik was mij niet bewust van de schadelijke gassen... Goede ventilatie is dus een vereiste.. Het aflakken / bewerken is dus voor dezelfde gassen... Dan wordt het een transparante spuitlak gebruiken, of gekleurd uiteraard, afhankelijk van de toepassing en kleur van het hars... 

Vandaag nog eens op Youtube zitten kijken, en ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit van prints van printers tot zo'n 2000 euro. Ik weet het, FDM printers zijn in basis een stuk goedkoper, maar ik lees eigenlijk alleen maar dat er zoveel "upgrades" worden uitgevoerd op deze printers, na de aanschaf... En de printers waar dit niet gebeurt zijn ook de printers in dezelfde prijsklasse als de hars printers... 

Wat ik tot nu toe heb uitgevogeld dat een Wanhao D8 een goede keuze is, met daarbij een uithardingskamer. Zo'n combinatie blijft dan onder mijn max. budget... Kan ik mooi wat hars voor kopen... Maar nogmaals, ik ben nog steeds op zoek naar ervaringen, want mijn keuze staat verre van vast... (O ja, liever iets wat in NL te koop is, en niet uit China moet komen...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Tonskidutch
   https://www.omroepwest.nl/nieuws/4024246/Schone-Bakkes-springt-met-3D-printers-in-op-tekort-aan-spatbrillen-in-coronatijd
   wegens de corona crisis je eigen bescherming maken!
    
   Ik vind dat wel heel gaaf, zijn er al opvolgers?
  • By MySat
   Waarschijnlijk heeft iedereen dit wel eens. Iets ouds dat vervangen dient te worden maar waar je best moeilijk aankomt (of helemaal niet). Het oude exemplaar heb je wel maar heeft te lijden gehad van de tijd... bij mij bijv ophangrubbers van een ouder pick-up. Eigenlijk zou je een oude 3D willen inscannen en daar waar nodig fatsoeneren met eenvoudige software (zonder een leercurve van 3 dagen) zodat je een 3d model hebt dat printbaar is en lijkt op een nieuwe vanuit de leverancier.
    
   Op dit moment gaat heb bij mij om de nodige rubberen delen (oude auto) of ABS stukken uit apparatuur. Bestaat er vandaag de dag een soortgelijke THUIS oplossing (zeg 3d kopieerapparaat) waar je zelf ook aanpassingen kunt doen aan de 3D scan ?
    
   Ik hoor graag jullie ervaring
  • By recol
   goedemiddag, ik ben twee knopjes kwijt die volgens mij het zelfde zijn als deze link https://www.thingiverse.com/thing:1967202 
    
   wie zou deze voor mij willen printen in de kleur donker grijs? hoeft natuurlijk niet gratis.
    

  • By Matchless
   Ik heb voor mijn cr20 een bltouch sensor gekocht en aangesloten.
   Echter vind ik nergens een handleiding voor het firmware gedeelte voor de cr20.
    
   Het is me gelukt om de hotend naar de verschillende punten te laten gaan. Dit heb ik gedaan door de auto leveling te enablen in de firmware. Daardoor heb ik nu ook een "level bed" in mijn "prepare" menu erbij gekregen.
    
   Wat me echter niet lukt is de z-as. Als ik naar een handleiding kijkt van een cr10 moet ik de zwarte en witte draad op de plaats van de z-stop switch zetten. Er staat niet bij of ik die draden samen met die switch moet gebruiken of dat die draden de z-stop switch vervangen. Laat ik de z-stop stekker eraf dan crashed de hotend.
    
   Ik heb ook niet echt het gevoel dat de bltouch wat doet op mijn apparaat.
   Wie kan me helpen?
     Heeft iemand hier een cr20 met autoleveling? mischien kan hij dan zien waar de draden van de bltouch aangesloten moeten worden ?
   want het kan natuurlijk zijn dat de bedrading anders moet op mijn printer.
    
   Er zit trouwens een creality v2.1 moederbord in mijn printer. Firmware van de printer zit in de bijlage.
    
    
   CR20 resume printing.rar
  • By Matchless
   Ik heb een mooi projectje gevonden die ik ga maken.
   Omdat het een project is waarvan ik zeker weet dat er hier meer leden zijn die dit willen maken:
    
   The Ant pcb maker
    
   Ik ben benieuwd wie dit ook gaat bouwen
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy