Jump to content

MTI_High_Gain_Low_Noise_White vergelijking met Inverto Black Ultra


Skoopy
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Is er iemand die de prestaties van de bovenstaande LNB's getest een vergeleken heeft?

De MTI zou beter presteren, maar heeft iemand het getest?

En presteert die LNB ook beter op een grote schotel? (110cm)

 

Link to post
Share on other sites

Ik heb vele lnb's getest Skoopy.

Tot voor 1 jaar kon geen enkele LNB meer voor mij betekenen dan mijn MTI High Gain Twin. Totdat een sponsor mij 2 Black Ultra Single LNB's schonk.

De eerste ervan had minder signaal dan mijn MTI, echter de tweede ging er duidelijk voorbij. Op bijna alle Verticale transponders was de ontvangst 0,25-0.75 dB (2-7%) meer.

Bij de Horizontale transponders tot 12.150 was de MTI 0,25-0,5 dB beter, daarboven echter deed die IBU het weer 0.25-0,5dB beter.

Voor het eerst had is elke avond een 3 tal MENA transponders op 8 West met goed beeld, terwijl op Nilesat een aantal transponders nu 24 uur per dag beeld geven, terwijl met de MTI deze transponders alleen na 19:00 uur het goed deden.

Ik heb daarna er nog eens 5 besteld, echter was er maar weer 1 van die net zo goed was. Die anderen zijn weer minder of gelijk aan de MTI.

Een Twin IBU heb ik ook gehad die het bij mij het slecht deed, terwijl ik van andere gebruikers heb gehoord dat die op 8 West net zo goed en soms beter zijn dan de Single IBU.

Een spreiding in kwaliteit van de gebruikte onderdelen.

Er zijn vele lnb's te koop die bijna allemaal in China gemaakt worden en dan van verschillende merknamen worden voorzien. Vele zijn niet altijd voorzien van dezelfde inhoud, maar wel van dezelfde naam en typenummer. Zo kan het zijn dat je een PLL LNB besteld, terwijl er een DRO inzit. Van MTI en Inverto heb ik nog niet vernomen dat er een ander inhoud inzit bij een hernieuwde bestelling. Van Octagon heb ik wel vernomen dat het model die eerst als PLL is verkocht er nu een DRO inzit.

Ook zeggen ze dat de oudere Inverto's Black Ultra beter waren dan de modellen die nu verkocht worden. Vandaar dat je bij elke 5 stuks er maar 1 uitschieter bij hebt.

 

Maar het allerbelangrijkste bij elke LNB is de juiste plaats voor de schotel. Dat maakt het meeste verschil in net beeld of net niet. Ik heb nu op mijn schotel verstelbare feedstangen en LNB houder geplaatst waar ik op de mm nauwkeurig een lnb kan uitrichten. En 0,5 graden hoger of lager uitgericht geeft bij een schotel die draaibaar is een verschil in de uithoeken van meer dan 1-1,5 dB winst of verlies. Die dB krijg je niet met even een andere LNB ervoor zetten.

Wat ook belangrijk is of die LNB voor jouw type schotel gemaakt is. Een schotel met een FD van 0,8 geeft minder signaal aan een LNB die voor een FD van 0,6 wordt gemaakt.

 

Zie ook het bericht van Diamond, die al vele LNB's op zijn 1,2m Lamina's schotel heeft getest

 

Edited by HansSurfer
Link to post
Share on other sites
  • V.I.P.

Tja, het is niet gek dat er verschillen zitten tussen lnb's van hetzelfde merk en type. Het afstellen er van gebeurd in moordtempo omdat wij liefst maar €3,- uitgeven voor een lnb i.p.v. een fatsoenlijke prijs waarbij ze ook nog goed afgesteld kunnen worden.

Kijk hier het filmpje hoe snel de vrouwen de lnb's af moeten stellen. Haal je het indrukwekkende aantal per dag niet, dan kun je vertrekken.

 

 

Link to post
Share on other sites

Ook zonder het moordtempo, dit verschijnsel ken ik ook al uit de jaren 60.

Zelfde motoren op 3 brommers en ze reden totaal verschillend.

Draaitafelelementen hebben een range waarbinnen ze goedgekeurd werden en worden. De te slechte werden kapot gestampt. Het bepaalt voor een deel de prijs van dingen op audiogebied.

Zal in alle andere dingen, zoals tuners, LNB's en schotels niet anders zijn. De degelijkste hebben een kleine range.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link to post
Share on other sites

Dun kun je je ook afvragen welke schotel nou het beste is of in ieder geval veel beter presteert. Net als Hans al aangeeft bereik je goed ontvangst niet alleen door een goed presterende lnb op je schotel te zetten!! Kabel(s) , hoogte en het uitzicht moet ook in orde zijn!! Een heel ütopische vergelijking stel je hebt een schotel van 2 meter maar je uitzicht is slecht waardoor ontvangst slecht is, zal iemand die een goede zicht heeft met een schotel van 88 cm vele malen betere ontvangst hebben dan die van 2 meter! 👍👍 

 

Ook Ik vraag mij ook af welke schotel nou beter presteert

Edited by RickBrouwer
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.