Jump to content

Nassen niet zichtbaar in verkenner


Mathjanssen
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Steeds wanneer er een update wordt geïnstalleerd,  zet de update van Windows bij onderdelen in of uit schakelen, bij ondersteuning SMB 1.0 voor het delen van bestanden, het vinkje uit bij SMB 1.0/CIFS-client.   daarna zijn de netwerk apparaten via verkenner niet meer te zien.  Vink ik het vakje weer aan, en start ik opnieuw op, dan zijn ze weer zichtbaar.  Is er een mogelijkheid om dit permanent aangevinkt te houden?

 

MJ   

Link to post
Share on other sites

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Niet eens gezien maar dit is hem.  In het zelfde kader het volgende.  Ik heb 2 pc`s 1 windows 10 64 bit en 1 windows10 32bit.  Die van 32 bit zit de nassen prima en de 64 bit verzie ook. Met de 32 bit kan ik in de HDD van de box kijken en met de 64 bit niet.   Hij geeft aan: netwerk referenties invoeren.  Gebruikersnaam of wachtwoord onjuist.   Het gaat om toegang tot dezelfde box waar ik nooit iets aan heb aangepast.  

 

Penthe bedankt voor je tip over het uitschakelen van Automatic removal je hebt me prime geholpen mijn dank daarvoor.

 

MJ

Link to post
Share on other sites
23 uren geleden, Penthe zei:

Ja deze uitvinken.

 

Capture.JPG.141119fd2e587d73b91d41acf1fe41b8.JPG

 

Om welke reden dan ook : niet verstandig.
Zoek liever naar andere oplossingen.

Windows 10 Home 64bits - OpenPLi 7.3 -  Citroën C5 II BlueHDi 180PK Hydractive III+

Link to post
Share on other sites
  • V.I.P.

In reactie op Pluizebol, kan ik natuurlijk wel modernere oplossingen geven, maar ik weet niet welke NAS en Firmware versie.

Het zou zo maar kunnen dat je geen nieuwe samba versie kunt implementeren op die NAS. (die veiliger is)

Talking Reality Television Blues

Tom Jones

Link to post
Share on other sites

Ik heb ook hardware die geen firmware update meer hebben en daarom heb ik SMB1.0 al jaren PROBLEEMLOOS aanstaan. En er zijn nog altijd 70% aan bedrijven die het ook altijd nog gebruiken, en ik lees geen klachten.

 

Dus stop a.u.b. eens met die paniekzaaierij als het om SMB1.0 gaat.

 

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link to post
Share on other sites
  • V.I.P.

ik schreef niet dat iemand paniek moet hebben.

Je refereert aan hier aan een ander topic waar we het niet eens werden inzake smb 1.0.

Dat mag een eerlijk antwoord over de voorgelegde kwestie niet blokkeren.

 

Ik weet niet of de nassie van de vraagsteller eventueel wel nog updates van de firmware krijgt.

dat is het en meer niet!

 

Edited by Tonskidutch
volgorde

Talking Reality Television Blues

Tom Jones

Link to post
Share on other sites

wellicht niet helemaal duidelijk geweest door mij, mijn excuses daar voor.  Ik had steeds problemen om de nassen te zien. Dat is door medewerking van Penthe opgelost.  maar in mijn 2de bericht heb ik het over boxen.  Hiermee bedoel ik 2x VU+ Solo 4K en 1x VU+ ultimate 4k met DVBc en DVBs

Link to post
Share on other sites

Ik heb geen enkele van deze bovenstaande ontvangers en kan je daardoor met je 2e vraag niet helpen.

 

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link to post
Share on other sites
  • V.I.P.

De Vu+ 4K versies met nieuw / recent image erop is al op een hogere SMB versie dus zou die (net als bij mij met VTI) heel normaal moeten kunnen verbinden. zeker middels NFS omdat hier het protocol van SMB helemaal niet wordt toegepast.

Maar bepalend is wel dat hij in de paden op de NAS mag zoeken en dat stel je in op de Synology onder NFS toegang met de vaste IP-adressen van je beide Vu+ 'n. Is dat niet ingesteld dan krijg je geen toegang tot de gedeelde mappen. Bij bepaalde images moet je de nfsvers=3 toevoegen in de mount opties

overigens een voorbeeldje is dit

<?xml version="1.0" ?>
<mountmanager>
<nfs>
 <mount>
  <active>True</active>
  <hdd_replacement>True</hdd_replacement>
  <ip>192.168.1.250</ip>
  <sharename>DISKSTATION</sharename>
  <sharedir>volume1/video</sharedir>
  <options>rw,nolock,tcp,nfsvers=3</options>
 </mount>
</nfs>
</mountmanager>

 

Voor Windows pC's toegang geldt dat je bij de Synology de gedeelde mappen moet vrijgeven voor everyone + dat je instelt bij de security op de NAS dat die IP adressen (van de pC's ) uit je thuisnetwerk toegang hebben voor Microsoft Networking en let op de gebruiker die de mappen mag delen. 

De SMB aanmelding van een Windows pC gaat het best als je vaste IP-adressen gebruikt dan wel op de router instelt dat die éne pC telkens hetzelfde Ip-adres krijgt toegewezen indien je DHCP op de pC gebruikt. De admin:wachtwoord heeft dan altijd toegang tot de mappen. Maak je users/gebruikers aan op de pC's voor het inloggen moeten die natuurlijk ook op de NAS als user/gebruiker zijn aangemaakt en per stuk de toegang op de mappen hebben.

Talking Reality Television Blues

Tom Jones

Link to post
Share on other sites

Weet je wat het vreemde is (voor mij) hier staan 2 pc`s langs elkaar 1x windows10 32 bit en de ander windows10 64 bit.  met die van 32 bit kan ik zo naar de HDD van de vusolo4K met de 64 bit vraagt hij als ik wil inloggen op de solo4k steeds naar de netwerk referentoes.   Root en dreambox.  als ik dit in de veldjes ingeef, zegt hij username of wachtwoord onjuist. dit klopt niet want bij de 32 bit versie kom ik er zo in zonder ook maar iets aan te passen.

 

iedereen die probeert te helpen heel erg bedankt.

 

MJ

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Con
      Ik denk sinds en maand geldt dat alles wat ik naar mijn Brother stuur liggend wordt afgedrukt.
      Dit geldt voor Wordt, Excel en Autocad, dus alles.
      In mijn beleving staat overal staand ingesteld. Ik heb de printer zelf kun je dat niet hard instellen
      op de printer zelf, wel met de printerdriver.
       
      Iemand een tip?
    • By Pluizebol
      Mijn laptop (een Asus X52J) is tijdens een Windows update zonder spanning gevallen (een batterij zat er niet op).
      Nu wil hij niet meer opstarten, ik krijg een menu met herstelmogelijkheden maar geen een krijgt hem nog aan de praat.
      Hoe krijg ik er de laatste Windows10 nu weer op ?
       
      HELP
    • By Pluizebol
      Dit is héééél vervelend:
      Ik regel de grootte en de plaats op mijn scherm waar ik bepaalde apps (mail, your phone, Whatsapp, enz) wil hebben.
      Die houden stand tot wanneer ik :
      - ofwel mijn scherm uit en terug aan zet.
      - mijn PC herstart of reboot.
      In elk van de 2 gevallen hierboven staan ze alle met eenzelfde grootte (ongeveer 1/4 scherm) in de linker-bovenhoek van mijn scherm geplakt.
      Heeft nog iemand dit zelfde probleem ..... en is er een oplossing ?
       
    • By on1bes
      Na de laatste Win10 v2400 update deze week zijn er terug netwerkproblemen.
      Dat was enig tijd geleden (vorig jaar of zo) ook al het geval: toen was er een probleem dat MS Windows 10 het SMB netwerk protocol niet meer ondersteunde.
      Als iemand netwerk-shares gebruikte ( Sat Box, USB stick in Router, enzo), ware die plots niet meer zichtbaar.
      Het aanzetten van het oude SMB v1 protocol in Windows loste dit op. MS had dit evenwel niet graag, maar het werkte terug !
      Ik heb natuurlijk onmiddellijk gecheckt of dit oude protocol nog aan stond, en dat is YES.
      Nu is het probleem gelijkaardig, dat de netwerk-shares wel zichtbaar zijn in b.v. "deze PC", maar NIET benaderbaar zijn.
      Je krijg een foutvenstertje, dat de netwerknaam niet meer geldig is ! en moet die opnieuw aanmaken, telkens na een herstart.
      Een workarround is, dat je zelf je netwerk-schares namen moet verwijderen, en terug moet aanmaken. Hierna zijn ze meestal terug benaderbaar.
      Heel lastig dus als je een hard-disk of USB stick of Sat-bax via je netwerk hebt zitten. Ik heb dit op verschillende computers/Laptop's.
      Ik heb vandaag nog es getest  op een oudere machine met Win10 v1903, en die had (nog) geen problemen.
      Op een ge-update machine (laptop en een gewone PC) naar Win10 v2004 is dit WEL een probleem.
      Is dit een bug in Windows, of is men ons weer aan het pesten vanuit MS, ik weet het nog niet.
      Op internet ga je weinig nuttigs vinden, dat zijn allemaal oude verhalen van de vorige netwerkproblemen met SMB1 protocol.
      Nuttige reacties zijn welkom.
    • By Pluizebol
      In mijn auto gebruik ik een USB-stick met meer dan 600 MP3 liedjes die ik aan de lopende band laat afspelen.
      Mijn probleem is (was) dat ik steeds aan die volumeknop zat omdat liedjes soms stille en luide passages hebben.
      Ik probeerde am MP3Gain, SoundUniformizer maar die brachten geen soelaas.
      Nu ben ik aan de slag gegaan met MP3GainPRO en die levert perfect af waar ik naar zocht.
      Alle liedjes hebben nu hetzelfde geluidsniveau maar ook binnen elk liedje is het geluidniveau constant.
       
    • By boudeman
      Ik zoek naar een truc om een programma na een boot automatisch maar wel vertraagd (eigenlijk als laatste in een reeks) te laten opstarten. Ik denk aan een vertraging van bijv. 10-20 sec.
      Doel is om  het Kodi scherm meteen actief te hebben in plaats van nu, waarin andere schermen op de voorgrond zichtbaar worden.
    • By Checkin
      Bij een nieuwe Lenovo laptop wil de installatie van Mcafee niet door lopen/ voltooien. Ik krijg een foutmelding  12152.  Het vreemde is ook als ik bij Microsoft Office 365 wil downloaden/ installeren dat ik daar ook een  melding krijg dat er iets met de verbinding aan de hand zou zijn ?
       
      Om uit te sluiten dat er iets met de verbinding zou zijn,  alles lijkt gewoon te functioneren, websites etc zijn gewoon te benaderen, heb ik de laptop verbonden met mijn hotspot van mijn telefoon (4G).  Nu kan ik beide software installaties wel voltooien .
       
      Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn dat dit niet lukte via mijn vaste Ziggo internet ( modem in bridge) , met een Draytek Vigor  2130 router.
       
       
       
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.