Jump to content

Is er een verschil tussen: TechniSat Wegavision UHD43A & Nordmende Wegavision UHD43A ??


 Share

Recommended Posts

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link to post
Share on other sites


 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By cookie monster
   Betreffende de Edision Piccollino S2 HEVC ,
   Kan deze 16APSK & 32APSK + Multistream (Frankrijk & Italië) ontvangen ??
   De officiële website van Edision gaf niet echt een antwoord !!
   Ik zag die op een webshop staan , EDISION Piccollino DVB-S2 Full HD
   satellietontvanger H.265/HEVC kaartlezer USB zwart € 39,80
   FTA is prima zat , en al da' gefoefel van software , niet echt nodig !!
   Een losse USB-dongle ivm Wifi is ook geen bezwaar !!
   Of wachten op nieuwere ontvangers , want het gaat zo snel met al die veranderingen !!
   Vermoedelijk geen DVB-S2x ??
   DVB-T(2)/C(2) interesseert me zelfs letterlijk geheel geen barstende fluit !!!!
  • By cookie monster
   Corrie van Gorp
   https://www.parool.nl/kunst-media/actrice-corrie-van-gorp-78-overleden~b8495316
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Corrie_van_Gorp
   Innige deelneming
    
   Samen André van Duin en Frans van Dusschoten heb ik altijd kunnen lachen 🙂
  • By VeMar
   Dag iedereen, ik ben nieuw in de Sat wereld en heb net een 2dehands een satellietset gekocht bestaande uit een ClarckeTech 5000Hd en een Technisat Multytenne quatro(twin output). Ik wens deze te gebruiken op mijn appartement aan zee gezien de VRT de DVBT staakt per 1dec. Ik weet dat het een wat moeilijke antenne is maar ik zit wat beperkt in ruimte op de balkon en ook het "esthetische" speelt mee.
   Ik krijg via mijn abo van TV Vlaanderen al aardig wat zenders eruit maar de 23.5 is toch af en toe wat tricky (valt soms weg bij huidige miezerig en bewolkt weer. 
   Ik heb begrepen uit de forumdiscussies dat ik best de schotel in zijn geheel wat moet kantelen om een betere skew te krijgen van de kop. Via satlex heb ik al een paar waarden ingegeven maar ik krijg daar 2 skew waarden te zien nml -11.96 en -4.96 . Is deze laatste waarde dan de waarde waarop ik de schotel dien te kantelen ?
   Met vriendelijke dank voor de hulp.
  • By Technisatstarter
   Aangezien ik er verder nog niets over kan vinden een vraag. Ik gebruik een Technisat multytenne met ontvangst van 4 posities. Ik woon in Noord NL en merk dat er steeds meer verschuivingen komen in de zenders per satellietpositie. Ik ontvang H en V posities. Maar....als ik een servicesearch doe (automatisch volledige transpondersearch alleen FTA )komen en veel posities bij met een sterk signaal naar geven deze de melding "servicefout" soms met geluid maar nooit beeld..wat is nu dan het probleem?? Ik gebruik de Rebox 4200 HD
  • By Sverige
   Momenteel bezit ik een Technisat Digicorder HD S2 Plus.  Een uiterst gebruiksvriendelijke receiver met een uitstekende beeldkwaliteit.
   De afgelopen tijd echter krijgt mijn intussen 9 jaar oude receiver wat problemen, zoals dat hij soms, zonder enige reden terug naar de fabrieksinstellingen gaat...  en dan nog het eerder gemelde probleem dat hij geen AAC geluid ondersteunt, en daardoor geen geluid meer te horen is op de SVT-regiozenders.
    
   Tijd dus om eens rond te kijken wat er in aanmerking zou komen als vervanger van de oude Technisat.
    
   Mijn eerste gedachte was/is om gewoon opnieuw een Technisat te kopen. Ik ken het besturingssysteem, het is eenvoudig, intuitief en duidelijk. De EPG (SFI genaamd) is uitstekend voor de DE/AT zenders, en wordt goed bijgewerkt.  Enig probleem is dat de nieuwe receivers in de allermeeste gevallen slechts 1 CI+ slot hebben en slechts 1 interne cardreader hebben die geschikt is voor Conax gecodeerde zenders en ook voor HD+.  In principe is dat genoeg... maar daarover straks meer.
   Door die beperking van het aantal kaarten die je tegelijk kan gebruiken wil ik ook eens verder kijken wat er mogelijk is...
   Zo ben ik (voornamelijk) door dit forum ook bij de VU+ linux receivers terecht gekomen.  En ik twijfel ontzettend of dat echt een goede keuze is, aangezien ik zo veel problemen lees die je met dit soort receivers hebt...  en blijkbaar is het best arbeidsintensief om de boel lopend te houden....  dus wil ik graag meer weten om een goede beslissing te kunnen nemen.
   Voor de Linux receivers denk ik dat de Ultimo 4K een goede keuze is... ik denk dat hij het meest toekomstzeker is. Ik ben niet iemand die om de haverklap iets nieuws wil kopen. Bij wijze van spreken zou ik nooit een nieuwe receiver willen, als dat zou kunnen. Je hoeft dan niet iedere keer de nieuwe apparatuur te leren kennen etc etc. Helaas kan dat niet, maar ik probeer het aanschaffen van nieuwe dingen altijd sterk te beperken. Ik lees ook goede dingen over Gigablue, maar na wat diepgaander lezen lijkt het alsof VU+ "beter" is.  Ik weet het niet echt zeker.
    
   Ik probeer zo goed mogelijk te beschrijven wat mijn minimale eisen zijn, wat ik graag zou willen, en wat ik verwacht...
    
   Met deze receiver is het de bedoeling om de voor mij 2 belangrijkste satellieten te blijven ontvangen: 
   - 1: de Thor op 1 gr west (Voor Canal Digital SE en een paar FTA zenders)
   - 2: de Astra op 19 gr oost. (Voor de Duitse FTA zenders en voor ORF en eventueel voor het HD+ pakket)
   Ik heb 2 schotels met telkens een universal twin LNB er in, en ook 2x een Spaun SAR212 switch.
    
   Ik heb een abo op het Zweedse Canal digital, momenteel zit de Conax kaart in de interne reader van de Technisat, en daardoor kan ik gewoon 1 zender kijken en tegelijk ook probleemloos 1 zender opnemen.
   Ik heb ook een ORF ICE kaart (Irdeto), deze gebruik ik nu in een Irdeto CI module.
   In combinatie met een nieuwe receiver ben ik geinteresseerd in een HD+ kaart, voor de Duitse commerciele zenders in HD... onder voorwaarde dat ik deze kan opnemen...
   Dit laatste is geen breekpunt, want de SD versie van de zenders is gewoon FTA te ontvangen, en het beeld is op de Technisat gewoon OK...   maar ik wil de mogelijkheid zeker open houden nu ik toch ga investeren.
    
   Ik wil dus minimaal 3 kaarten kunnen gebruiken... en in de VU+ ultimo 4k (en eigenlijk alle andere receivers ook) is het maximale wat ik zie, 2 cardreaders en 2 ci+ sloten.
   1 kaart zal dan via een ci+ slot gebruikt moeten worden denk ik. 
   De daarbij horende VRAAG, welke kaart  is het meest geschikt daarvoor. (Dit omdat ik uit diverse bijdragen begrepen heb dat de interne cardreader blijkbaar veel voordelen heeft tegenover een module).
   Bij deze problematiek hoort ook de software die je voor de interne readers nodig lijkt te hebben.
   Ik zie dat je voor ORF CCcam2.3.0 nodig zou hebben, Voor de recente HD+ kaarten (04) is het gbox, en voor de conax van Canal Digital weet ik het niet.
   VRAAG: Kunnen verschillende softwares tegelijk lopen of moet je beslissen welke het wordt, en dan hopen dat alles er mee werkt?
    
   Aansluitend op de software...  Ik lees overal dat de van huis uit geleverde software van deze boxen blijkbaar niet goed is, omdat iedereen er gelijk iets anders op kopieert.
   Is dat werkelijk zo?  want ik ga er vanuit dat de handleiding die ik gedownload heb, dan ook niets meer zegt, als er "vreemde" software op staat...  Blijkbaar is VTI het beste icm deze VU+ box??  
   Ik wil geen gekke fratsen, maar duidelijk en eenvoudig te bedienen, zonder iedere keer te moeten gaan 'knutselen'.
   VRAAG: wat is de beste software voor mijn doel?
    
   Ik lees ook dat je veel mogelijkheden hebt wat Tuners betreft.
   In eerste instantie wil ik tv kijken via satelliet. Maar het is ook interessant om DVB-T2 erbij te hebben, zodat ik daar ook iets van kan opnemen. Dat kan nu niet, omdat ik dvb-t kijk via de ingebouwde tuner van de TV...
   Ik wil dus kunnen kijken en opnemen tegelijk (sat)
   Met 1x FBC Twin tuner DVB-S2 zou dat moeten kunnen begrijp ik.  Ik lees zelfs dat die "meer" tuners zou hebben, maar dat heeft dan voornamelijk betrekking op Unicable, en dat heb ik niet. Wat betekent deze tuner dan voor mij precies?? Wat kan ik er mee?, voldoet deze om met mijn configuratie 2 zenders tegelijk te ontvangen, eventueel met 2 verschillende coderingen?
   Ik las ook dat deze tuner supersnel zappen mogelijk maakt, zoals vroeger bij gewone analoge tv was?  dat klinkt echt goed.  Is dat correct?
   De DVB-T2 tuner moet volgens wat ik las  de DVB-C/T2 DUAL tuner zijn, om de H.265 standaard te hebben?? neem je niet de dual zou je slechts de h.264 standaard hebben, en bv de Duitse dvb-t2 zenders niet kunnen zien?  is dat correct, of heb ik iets verkeerd begrepen?
   Is het correct dat ik de 2 bovengenoemde tuners moet nemen?
    
   Je kan een gewone 3.5" disk inbouwen (ingebouwd kopen) zie ik...  dat is OK...
    
   Dan nog de beeldkwaliteit.  Ik weet dat dit erg subjectief is, en heb veel gelezen hierover... echter blijkt dit nooit getest te worden. Ik lees dat deze ultimo 4K blijkbaar een prachtig beeld zou geven... al zou ik het graag kunnen vergelijken met mijn Technisat...
   Ik bezit geen UHD tv... en zal deze zeker niet op korte termijn kopen. Ik hou niet van mastodont tv's met reuzegrote schermen...  dus laat dat gewoon duidelijk zijn...  maar zoals ik al eerder zei, ik wil investeren in de toekomt, en dan weer jaren vooruit kunnen... net zoals nu SD zenders ook vaak een DVB-s2 tuner nodig hebben, zou het kunnen dat die H.265 techniek die nu voor UHD gebruikt wordt, ook wel eens voor gewoon HD gebruikt zou kunnen worden, als blijkt dat dat voordeliger is voor de providers...   en dus wil ik voorbereid zijn.
    
   Nu uiteindelijk de hamvraag...  wat denken jullie dat een goede receiver is voor mij?
   Ik weet dat een objectief antwoord niet zal bestaan, omdat ieder vanuit zijn eigen ervaring zal spreken, en wat je niet kent, ken je eenvoudig weg niet...
   Ik wil dus gewoon tv kijken, dingen opnemen die ik op dat moment niet kan of wil zien, om ze later te kunnen bekijken.
   Ik wil niet iedere keer weer knutselen om de receiver draaiende te houden... de receiver is geen hobby an sich, het is een middel om te kijken, net als de auto een middel is om ergens te komen.
   Ik begrijp dat het "installeren" en hem configureren erg veel gedoe is... maar de vraag is dus ook of dat voor een linux-leek ook te doen is... Ik heb een win10 laptop, bezit geen tablets of smartphones... dus als je die nodig hebt, zal het ook niet kunnen.
   Toch een linux zoals de ultimo 4k.... of gewoon een Technisat?
    
    
   Alvast bedankt voor de reacties.
    
    
  • By Zilverhippie
   Hallo,
    
   Af en toe zie je nog eens een oude Technisat schotel van 120 cm passeren op één of andere 2de handssite.
   Hoe verhoudt deze schotel zich kwalitatief t.o.v. een Channel Master of Triax met gelijkaardige afmetingen?
    
   Met dank,
    
   Philip
  • By cookie monster
   Gezocht goede TV: PVR - UHD TV 4K - H.265 - DVB-S2 ontvangst
    
   Ondanks da'k bijna niet meer kijk , toch ....
   Gezocht goede TV: PVR - UHD TV 4K - H.265 - DVB-S2 ontvangst ,
   al de rest is meegenomen , na wat checken , kom ik uit bij:
   LG 43UJ634V 43" , geeft iemand van de SAT4ALL-leden deze TV ??
   http://www.lg.com/nl/televisies/lg-43UJ634V#tech-specs
   Nou , ik wil mijn "oude Samsung" aan mijn moeder geven ;
   ja , moeder moet maar content zijn , of .... koekenbak
   Wat is jullie mening ??
   Zijn er betaalbaardere modellen met dezelfde mogelijkheid als deze LG ??
    
   Alvast mercikes:
   CM
    
    
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.