Jump to content

Triple lnb in frankrijk


Marcfrance
 Share
Followers 2

Recommended Posts

Hallo,

 

ik ben sinds kort verhuist naar frankrijk, 45.38, 0.185

ik zou graag astra 1,2 en 3 willen ontvangen.

de triple LNB leek me dan ook wel wat, maar het werd mij door iemand afgeraden, die zei dat deze alleen in nederland zou werken. Ik heb een triax schotel 60 cm.

een andere mogelijkheidmis met meerdere lnb te werken, maar ik zie op tegen het afstellen hiervan.

 

vast bedankt voor elk advies.

Link to post
Share on other sites

 • V.I.P.

Aha......., Somme de Vin, het valt net buiten het Bordeaux wijngebied dacht ik zo. Zo'n wijngebied zou ik wel in de buurt willen hebben. Maar goed, ik doe het wel met de Spaanse wijn, die is waarschijnlijk een stuk goedkoper. Maar om het even over de triple-lnb te hebben, maak je geen zorgen, die kun je daar gewoon gebruiken en daar ontvang je de Astra 23,5 en ook de spotbeam van de Astra 28,2, dus de BBC enz. prima mee. De Astra 19,2 knalt natuurlijk binnen. Hij moet alleen wel een stuk schuiner gezet worden en wel op 21 graden i.p.v. de aangegeven 15 graden voor Nederland. Gebruik de bijgevoegde hoek van 21 graden om de triple-lnb af te stellen.

 

 

schuine lijn triple-lnb 21 graden.png

Edited by Sprietje
Link to post
Share on other sites

Hallo, bedankt voor je antwoord. Overigens voor goede wijn moet je wat meer richting bordeaux, hier is de meeste wijn voor cognac.

ik heb net met veel moeite een duo kop geïnstalleerd en de aanwijzingen van dit forum gevolgt. Helaas gaf mijn tv (sony) een verkeerde transponder frequentie als standaard en voor dat ik dit begrepen had was ik wel paar uur verder.

welke transponder instellingen moet ik gebruiken voor astra 1,2,3. En kan ik dat ergens terug vinden voor de toekomst.

dus astra 3 werkt nu. Ben even moet aan het verzamelen om de astra1 erbij te vinden.

Link to post
Share on other sites
 • V.I.P.
25 minuten geleden, Marcfrance zei:

Ik heb net met veel moeite een duo kop geïnstalleerd en de aanwijzingen van dit forum gevolgt. Helaas gaf mijn tv (sony) een verkeerde transponder frequentie als standaard en voor dat ik dit begrepen had was ik wel paar uur verder.

Heb je nu een duo-lnb of een triple-lnb geplaatst? De afstellingen zijn niet hetzelfde.

Link to post
Share on other sites

Ik heb nu een duo, geplaatst. Afgesteld met de 23,5 in het midden en de 19.2 op rechts onder met skew 19.4 graden.ik moet erbij zeggen dat ik de 19.2 nog niet heb geïnstalleerd op de tv, ik was al blij dat ik uiteindelijk de 28.5 had en met een op internet gevonden aangepaste transponder van 11876 hor 29900

ik snap niet wat die transponder frequenties doen, maar de tv stond standaard op 10744 hor 22000 en daardoor denk ik dat ik canaaldigitaal niet kon vinden.

ik heb nu een triple lnb besteld, die ik hierna wil installeren.

Link to post
Share on other sites
 • V.I.P.

Transponder 10744H, SR 22.000 is een transponder van de Astra 19,2 waar o.a Tagesschau 24 op zit. Die frequentie zit helemaal niet op de Astra 23,5. Ik denk dat je iets fout doet.

 

Link to post
Share on other sites

Dat ik wat fout doe is mij ook duidelijk ik begrijp het idee van transponders niet goed. In iedergeval zal ik 19.2 gaan installeren alls tweede op mijn duo. Hier kan ik dan wel 10744 gebruiken, ik wil,zdf en ard kunnen ontvangen.

als ik de tri lnb heb, welke transponder data moet ik dan invoeren voor bbc op 28,3

28.2

Link to post
Share on other sites
 • V.I.P.

Beste Marcfrance

 

Als je een satellietontvanger koopt, zijn daar al heel veel satellieten met hun transponderspecificaties ingevoerd vanaf de fabriek. Kies je een satelliet, dan is daar een bepaalde transponder voor gekozen maar het kan gebeuren dat deze transponder niet meer bestaat. Dan kun je je schotel uitrichten tot je een ons weegt maar je zult die satelliet niet vinden. In dit geval kies je zelf een bestaande transponder. Hierbij is het handig een transponder te nemen waar minimaal 1 ongecodeerde zender op zit. Dan krijg je beeld als de schotel behoorlijk is uitgericht.

Als je een schotel uit wilt richten en je eerst de satelliet wilt vinden, dan is het makkelijk een transponder te kiezen die makkelijk te ontvangen is. Heb je de satelliet eenmaal gevonden, dan is het beter om een moeilijke transponder te nemen om de schotel optimaal af te stellen. Zeker als je dit doet met je ontvanger zelf want bij een makkelijk te ontvangen transponder heb je al snel kans dat je ontvanger 100% signaalkwaliteit aan geeft en tja, helaas zal die bij een nog beter signaal hij nooit meer dan 100% aan geven.

Een handige site die je hiervoor kunt gebruiken is Lyngsat, voor de 19,2 oost bijv.:
https://www.lyngsat.com/Astra-1KR-1L-1M-1N.html

 

 

Link to post
Share on other sites

Hartelijk dank, dat maakt het duidelijker, de frequentie die in gevoerd heb heeft er dan voor gezorgd dat er meer frequenties zijn afgezocht, want volgens de link die je geeft zijn niet alle canaaldigitaal zenders hierop te vinden. Zoals gezegt heb ik een sony brava achtige tv en de handleidingen op internet hebben iets andere menus dan op deze zichtbaar is, maar met jouw hulp en de hulp van dit forum, denk ik er nu toch wel uit te komen.

nogmaals dank voor je antwoorden.

Link to post
Share on other sites

Vandaag tri lnb geïnstalleerd, omdat de duo op 23.5 staat, dacht ik qua schotel uitrichting, dat ik niets zou hoeven doen.helaas geen signaal. Duo teruggezet en dat werkt nog steeds. Dus dan maar proberen deze als eerste op twee satellieten te laten werken. Helaas lukt me dit ook niet. De sony tv heb ik de keuze tussen diseq a of burst a. Dus 23.5 op a gezet en nieuw te installeren satelliet op b. Astra 19.2 geeft geen signaal. Er is geen verschil als ik de lnb verder of minder ver draai. 
ik begrijp het niet meer. De schotel is een offcenter schotel, dus misschien kan dit het probleem zijn voor het niet werken van de tri lnb?

Link to post
Share on other sites

 

Op 14-2-2021 om 17:30, Marcfrance zei:

Afgesteld met de 23,5 in het midden en de 19.2 op rechts onder met skew 19.4 graden.ik moet erbij zeggen dat ik de 19.2 nog niet heb geïnstalleerd op de tv, ik was al blij dat ik uiteindelijk de 28.5 had en met een op internet gevonden aangepaste transponder van 11876 hor 29900

 

Je bedoelde 23E ipv 28.5E, neem ik aan.

 

 

4 uren geleden, Marcfrance zei:

Vandaag tri lnb geïnstalleerd, omdat de duo op 23.5 staat, dacht ik qua schotel uitrichting, dat ik niets zou hoeven doen.helaas geen signaal. Duo teruggezet en dat werkt nog steeds. Dus dan maar proberen deze als eerste op twee satellieten te laten werken. Helaas lukt me dit ook niet. De sony tv heb ik de keuze tussen diseq a of burst a. Dus 23.5 op a gezet en nieuw te installeren satelliet op b.

 

Als je voordien 23E ontving zonder een diseqc instelling in je ontvanger in te geven, ontving je die met de kop van 19E.

Geen wonder dat het dan niet lukt.

23E moet je zowel bij de duoLNB als met de triple ontvangen met de kop die bereikt wordt met diseqc B (oftewel 2/4).

 

Groet,

A33

Ik ben blij dat mijn posts hier geen gouden gouden randje hebben.

Raar voorrecht vind ik dat namelijk, zo'n gouden randje.

Ik waardeer posts liever op de inhoud, dan op de status van de poster.

 

Link to post
Share on other sites
 • V.I.P.

Je moet de schotel dus een klein beetje naar het oosten draaien zodat de lnb zich 38mm naar het oosten verplaatst en de elevatie van de schotel 1 graad lager instellen.

Link to post
Share on other sites

Ik heb de 23.5 lnb in het midden en zo 23.5 gevonden. Als ik dat met de 19.2 lnb heb gevonden. Ik heb er over nagedacht dat ik misschien de 19.2 lnb nu op 23.5 gericht heb. Als ik de skew verdraai, waarmee de 19.2 kop dus veel verdraaid, dan blijft de 23.5 echter goed ontvangen.. ik heb nog een enkele kop liggen zou eens kunnen proberen of die het doet in deze positie.

Link to post
Share on other sites
 • V.I.P.

Ja, je hebt dan wel de kop van de 23,5 in de klem staan maar hebt tot nu toe de Astra 23,5 ontvangen op de kop van de Astra 19,2. Dat kun je ook heel makkelijk controleren door bij ontvangst van de Astra 23,5, je hand even voor de kop van de 19,2 te houden. Je zult zien dat de ontvangst van de 23,5 dan weg valt. Je kunt ook even een stukje aluminiumfolie over de kop van de Astra 19,2 frommelen.


Je kunt misschien het beste even de enkele lnb plaatsen en dan zoals ik al schreef de schotel wat verdraaien maar zet eerste even met viltstift een streepje over de mastklem en de pijp, dan heb je je referentie van nu altijd bij de hand.
Zoals ik al schreef moet je de schotel dus een klein beetje naar het oosten draaien zodat de lnb zich 4cm naar het oosten verplaatst en de elevatie van de schotel 1 graad lager instellen. Dan staat de schotel pas echt op de Astra 23,5 uitgericht.

 

Nog even een tip:
Om de Astra 23,5 te vinden, kun je het makkelijkste een sterke zender gebruiken op de Astra 23,5. Gebruik hiervoor de zender Ócko op positie 237 van de Canal Digitaal zenderlijst.
Om de schotel optimaal uit te richten op maximale signaalkwaliteit, gebruik je een zwakke zender. Dat is de zender RTS Svet op positie 247 van de CD-zenderlijst. Die is zwakker dan de zenders van Canal Digitaal.

 

 

Edited by Sprietje
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Dreeke
   De Franse multinational Bouygues en zijn televisiedochter TF1 krijgen 30 procent van de RTL-dochter M6 in handen. Dat meldt de Franse krant Le Figaro en wordt bevestigd door M6.
    
   De geruchten over een huwelijk tussen TF1 en M6, dat - via RTL Group - in handen is van het Duitse Bertelsmann, hingen al een tijdje in de lucht. Concreet houdt de Duitse mediagroep 16 procent van de aandelen in handen, terwijl Bouygues meerderheidsaandeelhouder wordt van de nieuwe groep.
   Over de omvang van de transactie is niks bekend. Meer details volgen dinsdagochtend, laat M6 weten aan het Franse persagentschap AFP. Wel bevestigt de commerciële televisiezender dat directeur-generaal Nicolas de Tavernost de leiding neemt over de fusiegroep. Voor Gilles Pélisson, de TF1-baas, zou geen plekje meer weggelegd zijn aan de top van het bedrijf.
    
   Met het huwelijk van de twee belangrijke zenders ontstaat een televisiereus die meer dan 30 procent van het Franse kijkerspubliek bereikt en driekwart van reclamemarkt bij onze zuiderburen vertegenwoordigt. De deal voorbij de competitiewaakhond krijgen wordt niet evident want de mediaconcentratiewetten bepalen dat één televisiegroep maar zeven zendvergunningen in handen mag hebben. M6 bezit al vijf frequenties, net als TF1, waardoor de verkoop van drie frequenties zich opdringt.
    
   Bron: De Tijd
  • By MrBrickALot
   Sinds een paar jaar woon ik in het zuiden van Zweden en onlangs zag ik bij Canal Digitaal dat je nu ook op een buitenlands adres een abonnement kan afsluiten.
   Een korte check op de 'kaart' van Astra drie en we zagen dat we in het gebied wonen waar een reguliere schotel genoeg moet zijn.
    
   Ik heb een Triple LNB besteld en een CI+ module. De lokale monteur is langsgeweest om de nieuwe LNB te installeren en uit te richten op de drie satellieten.
   Na wat geklooi in de instellingen van mijn TV (LG 55B6) heb ik de locatie naar Nederland veranderd waardoor ik de Canal Digitaal Fastscan mogelijkheid kreeg.
   Hij vond alle kanalen en geeft 100% signaal voor alledrie de satellieten in het instellingen-menu. Als ik naar de kanalen gaan doet het merendeel het echter niet.
   Alleen de kanalen van de 19.2 satelliet doen het zonder problemen (en met heel goed beeld). Bij de andere kanalen krijg ik de melding 'geen signaal' op het scherm.
    
   De monteur is al een keer teruggeweest om de hoek van de LNB aan te passen maar het effect is exact hetzelfde.
    
   Kan mijn tv simpelweg niet het signaal van de triple LNB aan? Ik heb geen idee waar ik nu verder nog kan kijken. Bellen met Canal Digitaal heeft nog weinig zin gehad.
   Mijn alternatief is de CI+ module terugsturen en een los kastje gebruiken maar dat wil ik vermijden indien mogelijk.
    
   Wellicht dat een van jullie mij in de juiste richting kan sturen? Bij voorbaat dank
  • By ferranti
   goeiemorgen
    
   volgende installatie
   tv vlaanderen 60cm met tv vlaanderen triple lnb
   sab sky 4800 mini satelliet ontvanger
   samsung ue43ku6670s tv
    
   ik weet het niet meer, ik krijg het niet afgesteld
   wat is nu de beste methode om de schotel goed af te stellen
   de lnb is met de mal al uitgericht
   zijn der bepaalde waarden die ik moet invullen 
   voor diseqc 1.0 en diseqc 1.1 lnb en transponder dat ik zeker ben dat ik de juiste satelliet heb
   op welke satelliet moet ik me concentreren bij het afstellen
    
   mvg
   carlo
    
    
  • By Chris-Tov
   Wij zijn op zoek naar het juiste materiaal om in Frankrjk tv beelden al rijdend in de wagen te kunnen ontvangen. Wie kan ons helpen bij de keurze van het juiste materiaal en eventueel goede en voordelige onlineshop?
   Sinds 2016 is er een omschakeling gebeurt waardoor onze huidige uitrusting niet meer werkt. (zie artikel via onderstaande link)
   https://mediamagazine.nl/frankrijk-alle-dvb-t-uitzendingen-naar-mpeg4-in-april-2016/
    
   tx.
    
  • By zenith72
   Beste allemaal,
    
   ik heb na 7j werken met een decoder een nieuwe tv gekocht en daar zit een satelliet-tuner op.
   Als ik de regio-instellingen op Belgie zet, krijg ik enkel een telesat-provider te zien en wanneer ik NL ingeef dan krijg ik canaaldigitaal. Bij telesat vindt de decoder geen kanalen, en bij NL krijg ik alle NLse kanalen.
    
   Ik heb de schotel goed uitgelijnd want met de decoder werkt alles zoals voorheen. Dus ergens moet het probleem in de instellingen van de tuner op de televisie zitten. Ik kan nog met een HDMI-kabel werken maar dat wil ik nu net vermijden omwille van de geweldige medialibrary-opties wanneer die rechtstreeks op de tv wordt aangesloten.
    
   Ik krijg de mogelijkheid om de drie satellieten te configureren, maar ik zou niet weten op welke transponder ik deze zou moeten instellen en als laatste hoe ik de diseqc moet instellen (A-D). Ik heb als eerste sat de astra 23,5 staan en dan 19,5 en 28.5.
    
   Heeft iemand anders hier al ervaring mee? Bij LG zeiden ze dat zolang ze geen certificatie van TVV kregen er ook geen fastscan kan komen. En bij TVV kreeg ik het antwoord dat alles juist werkt van hun kant uit.
   Dus in t bos gestuurd. 
    
   hartelijk dank voor elke vorm van info.
    
   Frederic
  • By SatjeZnb
   LS,
    
   Geachte form leden, ik ben pas lid hier maar heb een branden vraag. Ik heb een triple LNB met een SAT801 ontvanger. De ontvangst van programma's via Astra 1 en 3 zijn goed. Mijn schotel is 84 cm.
   De astra 2 (28,5E) komt het ene programma wel door en het andere niet. Wat ik niet krijg is de BBC.
   Mijn instellingen zijn als volgt:
    
   Astra 1 Hight LO. 10.600 GHz
               Low   LO. 09.750 GHz
               DSEqC 1,0    #3
               DSEqC 1,1    ----
    
   Astra 2 Hight LO. 10.600 GHz
               Low   LO. 09.750 GHz
               DSEqC 1,0    #1
               DSEqC 1,1    ----
    
   Astra 3 Hight LO. 10.600 GHz
               Low   LO. 09.750 GHz
               DSEqC 1,0    #2
               DSEqC 1,1    ----
    
   Kan iemand mij vertellen wat er niet goed is en wat ik zou moeten aanpassen.
    
   BVB met hartelijke dank. 
    
   SatjeZnb
  • By Snoopy
   Paar foto's van de Inverto Single triplefeed (23mm LNB 13°E+16°E+19.2°E for 85cm dish)
   en de CanalDigitaal versie met 4 aansluitingen.
    
   De Inverto weegt 351 gram en de CanalDigitaal versie 901 gram.
    
    


×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.