Jump to content

Kijken + opnemen Philips OLED 984


DrNukey
 Share
Followers 1

Recommended Posts

  • Moderators

Je kaart is gelimiteerd op, afhankelijk van welke zender je kijkt, minimaal 2 en maximaal 4 zenders gelijktijdig decoderen.

 

Je 2 antenne kabels bepalen verder welke zenders je kunt zien, er zijn 4 kwadranten, met 2 kabels kan je 2 van 4 kwadranten tegelijk aanspreken.

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites

Nog een vraagje bij deze configuratie:

 

De VU+ heeft ook uitgangen voor de coax. Die heb ik nu aangesloten op de TV. Wordt het signaal zo door de VU+DUO ongecodeerd doorgestuurd of heb ik een tweede CD CI+/kaart nodig in de TV (denk het wel). Zou leuk zijn de opnames via de DUO te kunnen doen en het kijken naar een kanaal via de tuners in de TV.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Je hebt voor je tv ook een kaart nodig.

Verder bepaalt je VU+ welk kwadrant er doorgegeven wordt aan je tv, je zult dus een beperkte zenderkeuze op je tv hebben.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites
  • V.I.P.
20 uren geleden, DrNukey zei:

Zou leuk zijn de opnames via de DUO te kunnen doen en het kijken naar een kanaal via de tuners in de TV.

brein dood noemt men dat.

waarom zou je zo iets in godsnaam willen

Koop liever een Unicable II switch en combiner met wideband LNB's dan heeft je DUO4K genoeg te doen.

Groovy Feeling

Fluke

Link to post
Share on other sites
5 uren geleden, Tonskidutch zei:

waarom zou je zo iets in godsnaam willen

Ik heb een vriendin die zwaar gebruik maakt van de mogelijkheid opnames te maken en daardoor vaak voorkomt dat ik via een OpenPLI stream een programma bekijk op mijn PC. Ze heeft vaak 1-2 opnames tegelijk lopen en zit tegelijk live te kijken. Als dat laatste op de TV gaat ipv de settopbox, verhoog ik mijn kans om er tussen te komen. ;)

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Je kan kijken of je de canaldigitaal app op je tv kan installeren en dan via iptv naar een programma kijken.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites
2 minuten geleden, ceesv zei:

Je kan kijken of je de canaldigitaal app op je tv kan installeren en dan via iptv naar een programma kijken.

Dat zei CD ook toen ik ze gisteren het probleem voorlegde. Deze TV kan dat.

 

Probleem is dat ik hier in het buitengebied zit en via een T-Mobile 4G voor Thuis aan internet gekoppeld ben. Samen met kijken naar Netflix kijken gaat me dat veel data kosten. Ik heb nu een limiet van 500 GB per maand en ga daar vast overheen komen als ik alle TV daar overheen laat lopen.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Tja, ik moet het met 80 Gig doen op mijn 4G verbinding in Frankrijk.

 

Blijft bij Canaldigitaal een 2e kaart als optie over voor je Philips tv.

Ik zou die wel een eigen kabel geven naar de LNB.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites
3 minuten geleden, ceesv zei:

Blijft bij Canaldigitaal een 2e kaart als optie over voor je Philips tv.

Ik zou die wel een eigen kabel geven naar de LNB.

Ik heb maar twee koppen op de schotel. Dus dan zou het ten koste gaan van de extra lijn op de VU+DUO4 waardoor meerdere programma's tegelijk opnemen weer problematisch wordt, neem ik aan.

 

Ik heb even naar die Unicable oplossing gezocht op internet, zoals Tonskidutch dat voorstelde. Ik begrijp dat je zo'n kastje dan aan de schotelkant installeert en daarmee meerdere virtuele lijnen naar je kast kan laten lopen over 1 kabel? Dat scheelt me dan extra LNB's op de schotel en kabel trekken?

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Je hebt ook lnb's met 4 of zelfs 8 uitgangen, even de LNB vervangen voor een met het gewenste aantal uitgangen.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites
14 minuten geleden, ceesv zei:

Je hebt ook lnb's met 4 of zelfs 8 uitgangen, even de LNB vervangen voor een met het gewenste aantal uitgangen.

Maar dan moet je weer kabels bijtrekken?

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Ja, zonder kabel gaat het niet.

 

Maar dan worden wel je kijk wensen vervuld.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Orgeldandri
      Xtrend 8500 in combinatie met Openpli en decoder kaart. 3 tuners.
      VTM wordt samen met Vitaya opgenomen.
      Canvas kan ondertussen niet bekeken worden. Heel grote blokken met veel groen.
      VTM-opname gestopt: onmiddellijk perfect beeld op Canvas.
      Iemand een idee?
       
    • By Tonskidutch
      tijdens een radio uitzending die over erg boeiende materie ging dacht ik, kan ik dat nu meteen opnemen met een standaard app?
      voicerecorder / opnemen app kan alleen via microfoon
       
      suggesties en tips?
    • By kees321
      KPN's digitenne gaat over naar DVB-T2 en grijpt de gelegenheid aan om het opnemen nu helemaal onmogelijk te maken.
      Er is al veel over geschreven en gemopperd :
      https://forum.kpn.com/digitenne-12
      Maar KPN wil de vraag WAAROM ze dit zo doen niet beantwoorden.
      Is er iemand hier die daar meer van weet ?
    • By -verwijderd-
      Op een DM kan je HbbTV afleveringen direct opnemen.
      Je opent een HbbTV aflevering en drukt op de opname toets.
      De aflevering wordt in zijn geheel bewaard, zonder eerst de aflevering uit te hoeven zien.
      Zo kan je ook meerdere HbbTV afleveringen tegelijk downloaden.






    • By spidertje
      Onlangs is de Topfield 2401 richting slaapkamer gegaan en in de woonkamer is er een Technisat DIGIT ISO STC+ voor in de plaats gekomen. Momenteel 1 satelliet met 2LNBs voor zowel Astra 19.2 als de 23.5 en aangesloten op 1 antenneaansluiting op de receiver.
       
      Met de Topfield kon er dan dmv de Aston Crypt Duo (software v226) op 1 kanaal worden gekeken en een ander kanaal worden opgenomen. Dat krijg ik bij de Technisat niet voor elkaar.
       
      Als je instelt dat er gebruik wordt gemaakt van 1 antenne ingang dan kun je of kijken of opnemen en bij keuze van 2 antenne signalen dan blijft er een zwart, vermoedelijk omdat er op de 2e ingang geen signaal aangesloten is?
       
      Bij de instellingen van de recorder (DVR) kun je ook kiezen voor 0/1/2 gebruik van tuners. Als ik daar 0/2 kies gebeurt hetzelfde als hierboven, bij keuze 1 gaat het opnemen boven het kijken en kun je wel opnemen maar niet meer kijken, tenzij je van zwart beeld houdt...... :-)
       
      Lijkt erop dat het cardsharen via de Aston Crypt Duo icm de Technisat niet echt lekker aan de praat te krijgen is, tenzij ik iets geheel fouts doe uiteraard :-)
       
      Ik kan me herinneren dat in the good old days je wel eens een passthrough maakte van antenne ingang1 naar antenne ingang 2...is dat wellicht een optie??
       
      Wie o wie weet raad??
    • By Asterix
      Geacht Forum,
       
      Ik wil een vraag stellen die volgens mij niet in dit forum gesteld is.
      Mocht het wel zo zijn dan graag een link naar de threat.
       
      Ik zal bij het begin beginnen.
       
      Sinds een paar maand heb ik een Vu+Duo2 ontvanger gekocht en deze werkt prima.
      Dit is een apparaat waar je leuke dingen mee kunt doen.
      Ik ben nog steeds aan het sleutelen.
      De settings van Henksat er in geschoten met 4 satellieten nl: 13,19,23.5 en 28.2
      Werkt perfect.
       
      Maar nu mijn vraag
       
      Nu heb ik een Wavefrontier T90 aangeschaft en daar 11 "koppen" op de rail staan.
       
      Hoe moet ik deze 11 koppen aan de ontvanger toekennen.
      Als ik de satellites.xml van Henksat lees zie ik tijdens het scrollen alle gangbare satellieten staan.
      Dus moet er volgens mij een mogelijkheid zijn om de satellieten die ik wil zien toe te kennen aan de box.
      Via Menu | Instellingen | Zenders zoeken | Tuner configuratie zie ik tuner A en tuner B.
      Als ik tuner A aanklik kom ik in een menu met een configuratie instellingen met 4 poorten die relateren aan mijn Henksat setting.
      Als ik de configuratie op geavanceerd kom ik niet verder dan de 4 satellieten die er nu in staan.
       
      Hier houd het voor mij op en leg ik de bovenstaande vraag voor.
       
      Met vriendelijke groet.
      Hans.
       
       
       
    • By intruder
      Hallo,
       
      Ik kijk ziggo via mijn VU+ Duo2, alles werkt prima maar op Film1 action HD een erg blokkerig beeld, verder zijn alle zenders goed. Heb diverse kabels vervangen voor Hirschmann 4G proof kabels.....zenders opnieuw gescand......maar alles zonder resultaat. Wie weet hier een oplossing voor ?
       
      b.v.d. voor de info.
       
      Gr,
      Intruder
       
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.