Jump to content

VU+ Uno 4k SE: Oscam werkt niet meer


hiburg
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik heb sinds vorig jaar een VU+ Uno 4k se, welke ik op de camping gebruik voor canal digitaal.

Vorig jaar had ik daar oscam als cam software op draaien, alleen nu doet deze het niet meer: ik krijg geen beeld op npo1 etc.

Ik heb daarna VTI laten updaten naar de laatste versie (15.0) en ook de nieuwste oscam gedownload maar ook die doet het niet.

 

Als ik nu echter gbox 811.K download en installeer (een ander alternatief is er niet), dan werkt het wel.

Dus ik gebruik deze nu maar alleen snap ik niet waarom Oscam het opeens niet meer doet, verder heb ik niets veranderd op de VU+.

 

Grt.

Link to post
Share on other sites


  • V.I.P.

Waarschijnlijk een niet werkende AU... Gbox heeft de EMM's waarschijnlijk doorgelaten en je kaart geheractiveerd. Dikke kans dat je kaart het met OScam nu gewoon weer doet...

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF

13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link to post
Share on other sites

4 minuten geleden, Mimisiku zei:

Waarschijnlijk een niet werkende AU... Gbox heeft de EMM's waarschijnlijk doorgelaten en je kaart geheractiveerd. Dikke kans dat je kaart het met OScam nu gewoon weer doet...


Dank maar wat bedoel je met AU en EMM’s ?


Als ik hem van Gbox weer omschakel naar Oscam (en dan even de tuner herstarten) dan doet ie het helaas niet. Als ik dan weer terugschakel naar Gbox (wel weer herstarten daarna), dan werkt het weer. Als ik dat laatste doe zonder herstart dan geeft ie ook geen beeld, dus kennelijk is het herstarten altijd nodig.

Link to post
Share on other sites

  • V.I.P.

Dan is je oscam.server waarschijnlijk verkeerd...

OScam herstarten en direct de LiveLog bekijken... Hoogstwaarschijnlijk herkent hij de kaart niet meer correct....

Je kunt ook je OScam.server even posten

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF

13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link to post
Share on other sites

21 minuten geleden, Mimisiku zei:

Dan is je oscam.server waarschijnlijk verkeerd...

OScam herstarten en direct de LiveLog bekijken... Hoogstwaarschijnlijk herkent hij de kaart niet meer correct....

Je kunt ook je OScam.server even posten


Ok !  Dank voor de info voor zover , dan ben ik weer wat verder. Ik kijk van de week even want dan ben ik weer op de camping en dan laat ik het hier even weten. 

 

Link to post
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Op 19-4-2021 om 19:03, Mimisiku zei:

Dan is je oscam.server waarschijnlijk verkeerd...

OScam herstarten en direct de LiveLog bekijken... Hoogstwaarschijnlijk herkent hij de kaart niet meer correct....

Je kunt ook je OScam.server even posten


Het heeft even wat langer geduurd maar ik ben weer op de camping. Als ik onder de Oscambutler kijk dan heb en had ik helemaal geen OscamServer geinstalleerd, mijn box hing en hangt niet aan het internet. Waar vind ik de livelog ?
Ik heb de box wel aan een intern draadloos netwerk hangen maar dan dus zonder internet toegang.

 

Ik snap dan niet hoe dit vorig jaar al die tijd gewerkt heeft.

 

6055A9B0-EE8B-42C2-AF71-983AA46BB21D.jpeg

Link to post
Share on other sites

de butler is toch een help en niet oscam zelf.

  • Like 1

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link to post
Share on other sites

12 minuten geleden, bellejt zei:

de butler is toch een help en niet oscam zelf.


Geen idee, ik zag iets mbt de oscam server staan, dus vandaar.

Link to post
Share on other sites

  • V.I.P.
Posted (edited)
22 minuten geleden, hiburg zei:

...Als ik onder de Oscambutler kijk dan heb en had ik helemaal geen OscamServer geinstalleerd, 
Ik heb de box wel aan een intern draadloos netwerk hangen maar dan dus zonder internet toegang.

 

 

Bedoel je nu dat jij OscamButler niet uit de Feed had geïnstalleerd of bedoel je dat je OscamButler niet had geconfigureerd?

Ik denk het laatste want jij hebt immers een schermafdruk van OscamButler.

 

Je kunt na het configureren van OscamButler niet zien of die is geconfigureerd is of niet want elke keer dat je OscamButler opstart geeft die dezelfde standaard instellingen weer terwijl die wel goed is geconfigureerd.

Dus bij twijfel gewoon opnieuw configureren en dan met de groene toets bevestigen en daarna Oscam (opnieuw) opstarten.

 

...en inderdaad, OscamButler is puur een hulpmiddel om de Oscam configuratie vast te leggen.

Edited by Jürgen
  • Like 1

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link to post
Share on other sites

Kun je me even op weg helpen: hoe installeer ik dan die Oscam opnieuw ? Ik lig er even af, ik heb dit vorig jaar al eens gedaan en toen werkte het.

 

Wat bedoel je met “uit de feed geinstalleerd “ ?

Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Laat maar, ik heb het al gevonden... hij stond niet op canalplus in oscambutler. Lekker handig dat je de instellingen niet ziet waarop hij gestaan heeft in OscamButler !   Is dit ergens in te zien in een of andere logfile ?
Ik heb nu de laastste oscam versie gedownload en hem op Seca3 CanalDigitaal gezet en het werkt weer !

 

 

26ECB3F5-37C1-4943-BE05-13448A7B061B.jpeg

Edited by hiburg
Link to post
Share on other sites

  • V.I.P.

Voor zo ver ik het weet is de instelling niet opvraagbaar maar eenmaal ingesteld blijft dit staan totdat er mutaties plaatsvinden.

Wellicht zal er ergens een configuratie zijn opgeslagen maar ik ben hierover nog nooit iets tegengekomen.

Functioneert op zich prima en fijn dat het weer werkt.

 

VU+ ZERO 4K - iPad Mini 4 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link to post
Share on other sites

Ok, dank voor de info. Ik denk dat mijn oude oscam versie het vorig jaar nog gedaan heeft maar nu niet meer, geen idee wat er nou precies fout is gegaan. En oscambutler is wel verwarrend wat dat betreft, maar goed het werkt nu weer !  Met die andere decoder (gbox) werkte het ook maar ik was nieuwsgierig waarom oscam het niet meer deed.

 

Ik kwam nog wel een ander ‘probleem’ tegen maar daar zal ik een apart topic voor openen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.