Ga naar inhoud


Waarom Dreambox?


Gast

Aanbevolen berichten

Kan iemand mij in begrijpbaar Nederlands vertellen waarom de Dreambox dé satellietontvanger is die ik zal moeten hebben. Wat is er nu zo speciaal aan dit apparaat en wat kan het meer dan bijv. de Humax of Topfield met 2 tuners en hd-recording. De Dreambox heeft niet eens 2 tuners. Ik kan mij wel iets voorstellen bij de netwerkvoorziening, maar of dat nu de meerwaarde is voor € 450 uit te geven. ALs je toch nieuw moet kopen, begrijp ik het, maar als je nu al een receiver hebt?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het zit hem in de combinatie van de hardware en het open source OS Linux. Dit is een combinatie met een behoorlijk potentieel. Ik denk dat deze ontvanger met name voor een bepaalde (waarschijnlijk niet al te grote) groep gebruikers uitermate aantrekkelijk kan zijn terwijl voor anderen (met name mensen die gewoon alleen maar willen kijken en niet zozeer geïnteresseerd zijn in de bijbehorende techniek) deze ontvanger veel minder interessant is. Tot welke groep jij behoort moet jezelf uitvinden. Ter verduidelijking een citaat van Teebee: "Als je de ontvanger niet regelmatig aan je pc/netwerk wilt hangen moet je hem zeker niet kopen"

Zeker in het begin zullen er denk ik nogal wat updates komen.

 

Greetings

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ondersteuning voor MPG4 (DIVX je weet wel, die films die wij allemaal niet downloaden van internet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ) in combinatie met de netwerkaansluiting is natuurlijk bijzonder aantrekkelijk. Als ook de mogelijkheden voor het afspelen van muziek vanaf je fileserver in dit aspect.

 

De vrij te programmeren CAM met zeeën aan geheugen bied veel meer mogelijkheden dan wat er tot nu mogelijk was met de Humax of MagicCAM.

En we weten nog niet eens wat er allemaal kan omdat we zo ver nog nooit hebben kunnen gaan.

Denk aan het niet meer hoeven gebruiken van een smartcard. Of het direct downloaden van (je weet wel) files met (je weet wel) codes zodat je (je weet wel) kan kijken.

Ik weet niet of je weet wat CAFE inhoud (zoek anders even op het board). Maar dat zal ook zeer gemakkelijk kunnen zonder tussenkomst van een PC.

 

Eigelijk zijn de mogelijkheden oneindig groot en nog lang niet allemaal onderzocht.

 

De mogelijkheid om een HD te plaatsen in de DB (DremBox) betekend veel meer dan bij de Topfield. Naast het opnemen van programma’s kan je echte applicaties draaien. Denk aan zaken als wallbanger en andere programma’s die satelliet gerelateerde zaken kunnen beïnvloeden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> .

Maar ook andere applicaties voor de meer fun side of life kunnen hun weg vinden in je DB. Dan kun je denken aan dingen als internetten & e-mailen. En spelen van spelletjes zijn van die dingen die je kan verwachten natuurlijk.

 

Je moet de DB eigelijk zien als een kleine PC met ingebouwde satellietontvanger.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...