Ga naar inhoud


wat bied een dreambox meer dan humax 5400 ?


Gast bulldog1

Aanbevolen berichten


Waarom je geen DiVX zou willen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Ten 1e zijn de allernieuwste films, die hier vaak nog niet eens in de bioscoop draaien, al op DiVX uit. Ok, vaak is 't belabberde kwaliteit, maar als je 'n goede DVD-rip hebt, die door proffesionals zoals Dominion & Vite encoded is, heb je 'n heel redelijke kwaliteit. Ook heb ik wel 's DiVXjes gehad die zo rond de 1400 MB waren, met AC3 (Dolby Digital) & die kon je amper onderscheiden van 'n goede DVD!

Op zich is 't trouwens goed dat er geen hardcoded DiVX in zit, want er zijn zoveel soorten DiVX & er zullen heus nog wel betere varianten komen. Waar 't iig om gaat is dat die IBM-RISC 't kan bijbenen! Er zullen heus wel players, zoals Xine geport worden naar de embedded Linux vd. Dreambox, wees daar maar niet bang voor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@noleech

 

Voor het afspelen van MPEG4 was dacht ik wel hardware in de doos aanwezig wat voor DIVX ingezet kan worden. Echter, als dat niet het geval dan ben ik ook bang dat 250Mhz in een aantal gevallen net niet voldoende zal zijn. Al hangt dat ook af wat de sampling bitrate is van het bestand dat je wil afspelen.

 

 

@tCC

 

DIVX (MPEG4) heeft een hogere compressie dan MPEG2. Zo kan je dus een hogere beeldkwaliteit in een kleiner bestand stoppen. Zo kan je een 4GB film op DVD (is MPEG2) naar een 1.5 GB DIVX omzetten zonder in te leveren op kwaliteit.

 

 

@ FunKey

 

Het is niet noodzakelijk om de film naar je DB te kopiëren. Je kan (in theorie) het gewoon van je file-server of andere locatie van je netwerk trekken. En dat komt goed uit voor de mensen die (nog) geen HD in hun DB hebben of willen hebben.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...