Ga naar inhoud


digitenne en conax


Gast keesw

Aanbevolen berichten

In de tuner die ik gezien heb van digitenne zat een conax kaart.Zijn er mensen die zich al bezig houden deze combinatie te lezen/ontleden de beeldkwaliteit was perfect alleen nog weinig zenders.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 5 maanden later...

komt tijd komt een hack <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> zullen we maar zeggen. ik denk dat de eerst dingen zich vanzelf zullen aankondigen wanneer ze er zijn

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Wel weer typisch Nederlands en belachelijk, dat zelfs de publieke en op de satelliet (bijna) gratis commerciële zenders via het aardse digitale netwerk niet vrij te ontvangen zijn.

 

Nederland is straks het enige land ter wereld waar de binnenlandse zenders niet zonder enige vorm van abonnement te ontvangen zijn...

DM8000HD-SSCT & Kathrein UFS910, Triax 88 cm Astra1/Astra2/Astra3/Hotbird 4xtwin LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja daar moet dus wat aan te doen zijn om sowieso die binnenlandse zenders te kijken; maar even terug naar het uitlezen. Het programmaatje cnxtool waar ik op doel haalt wel de ATR en zo uit de kaart maar ik kan verder niets met deze data doen zoals data wegschrijven, sterker nog het tooltje wil meteen mijn kaart gaan upgraden en dat gaat natuurlijk mis. Ik wil eigenlijk net zo te werk gaan als bij het programmaatje viafmbeta106 het geval om viacc. kaartjes uit te lezen; anyone?

Xtrend ET10000 met Quad Inverto Ultra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jalu

Ik denk dat je niet weet waar je over praat, de reden is Hollywood alle films worden hier in de originele taal uitgezonden en ondertitelt.

 

Zo gauw ze ongecodeerd uitzenden moeten ze betalen voor het hele gebied waar in de Astra te ontvangen is.

En zeg niet dat bv Duitsland ze wel uitzendt want die synchroniseren alles na en betalen dus alleen de Duitse rechten.

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mij doelde ie op de binnenlandse (digitale) ontvangst van de binnenlandse kanalen

 

absurd dat digitenne ook NL1,2,3 mag coderen zeker als ze straks de analoge tv uitzetten

we betalen die zooi toch al...

Bolt HD, strong srt8000 sattracker 4, srt4125 concord 1.05, hotbird, astra 1,2,3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kan iemand dan uitleggen dat een Amerikaanse film op de BBC via de Astra 2 satelliet FTA wordt uitgezonden, terwijl diezelfde film op bijvoorbeeld NED 2 via de Astra 1 satelliet gecodeerd wordt uitgezonden. Ik kan me codering via een satelliet wel voorstellen, maar dat men hier een conax op digitenne zet voor publieke omroepen is voor mij een raadsel. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat de BBC op Astra 2 ongecodeerd kan uitzenden komt door de zeer beperkte footprint van dit signaal. In NL is dit nog heel goed met een klein schoteltje te ontvangen maar onze oosterburen zullen het al grotendeels zonder moeten stellen. Idem Frankrijk. Langs de kust tot aan spanje is het signaal knalhard, wat verder het binnenland in is het ineens weg. In Italie, Oostenrijk, het oosten van Duitsland etc. hoef je het dus echt niet te proberen. Het lukt niet.

 

Waarom de nationale Nederlandse zenders via terrestrische DVB zenders gecodeerd worden uitgezonden begrijp ik ook niet. Dit is namelijk nog veel beperkter dan satelliet ooit kan zijn kwa verspreidingsgebied. Er zal wel ergens een commerciel belang om de hoek komen kijken al zou ik zo snel niet kunnen verzinnen welk.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, ik bedoelde inderdaad de gecodeerde aardse zenders; Digitenne dus. En die commerciële belangen begrijp ik echt niet, m.i. staat juist het coderen(en alleen op betaalde basis beschikbaar zijn!) van de Nederlandse vrije zenders de acceptatie van terrestrische digitale TV enorm in de weg. Ik vermoed dan ook dat misschien de kabelmaatschappijen hier op de één of andere manier invloed op gehad hebben; die zijn natuurlijk als de dood voor "gratis" concurrentie.

 

Wel een blunder van de Publieken dat ze op deze manier zichzelf hebben laten opnemen in een betaal-tv pakket; bij de BBC zijn ze wat dat betreft in ieder geval op dit moment veel slimmer bezig. Publieke zenders alleen in een betaal-tv pakket is bijna gelijk aan zelfmoord.

DM8000HD-SSCT & Kathrein UFS910, Triax 88 cm Astra1/Astra2/Astra3/Hotbird 4xtwin LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die commerciele belangen van Digitenne begrijp ik wel.Als Nederland 1,2 en 3 en alle radiozenders niet gecodeerd zijn zullen veel mensen denken ik koop een free to air ontvangertje ipv van het Digitenne ontvangertje. En dan loopt Digitenne klanten mis.

Ik vind het idd onbegrijpelijk dat de Nederlandse overheid niet heeft gestaan op ongecodeerde uitzending van deze zenders. Dan zouden ze tenminste binnenkort die analoge zenders kunnen uitzetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens de huidige afspraken zullen Nederland 1, 2 en 3 free-to-air gaan worden, zodra er gestaakt wordt met de analoge uitzendingen. Aanvankelijk zou dit in 2008 plaatsvinden, maar in het kader van (14 miljoen) besparing zal het waarschijnlijk vervroegd worden naar 2006.

Digitenne lobbiet (en hoopt) dat het toch achter de decoder blijft, aangezien dat voor hun meer omzet opbrengt. Maar vrijwel zeker zullen ze hierin weinig succes hebben.

 

(Ik kan de bron waar ik dit heb gelezen niet meer terugvinden, anders had ik de link er even bijgeplaatst.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...