Ga naar inhoud


[Strong 8000] Fin code d´access oplossing (voor dode SRT8000)


Gast

Aanbevolen berichten

Bij mijn vele problemen met dode strong ben ik achter een leuk feit gekomen.

 

Mocht je de volgende situatie tegenkomen: Na ^c bij code d´access ´cafe´ intypen en na honderd keer krijg je nog steeds ´fin code d´access´ ( terwijl je toch echt niet sneller kan typen) dan helpt de volgende tip:

 

Tussen de eeprom (8 potig ictje) en de connector naar de display printplaat zit een condensator die werkt om de eeprom te voeden. (dus direct links van de connector) Haal de spanning van de decoder af en sluit met een draadje de twee pootjes van deze condensator kort. Er zit 2 mm ruimte onder dus je kan erbij hoewel je de pootjes nauwelijks kan zien.

 

Ik vermoed dat de eeprom zich dan reset, want daarna kom je er met of hyperterminal of loader2000 wel in met het toetsen van ´cafe´.

 

Het werkt maar 1 keer, dus dan direct c, enter en firmware laden.

 

Tot zover nog nooit gelezen deze tip, dus laat je bevindingen weten.

 

Verder gelezen dat als je helemaal geen reactie meer hebt( dus geen code d´access melding), het kortsluiten van pin 5 van diezelfde eeprom met de massa ook de eeprom laat resetten. Dit moet echter met de 220v spanning aan gebeuren en is dus iets riskanter voor de gemiddelde satsleutelaar. Tevens kan je, als je uitglijdt met je draadje, twee pootjes van de IC kortsluiten met de spanning er nog op en dat lijkt me niet bevordelijk voor je eeprom.

 

Groeten en hopelijk zijn er nu weer wat mogelijkheden tot het doen herleven van je dooie kast.

 

Deze beschrijving is voor een 8000. Bij de 8100 zal het vast ook kunnen, moet je alleen even de voedende condensator van de eeprom daar opzoeken.

 

Gr. Sid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ha, ik zag nu dat die laatste al bij Rebel stond <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Nog eentje. Ik heb gemerkt dat indien je v20 kan laden (of da3ned3) in een voorheen dode strong het de moeite waard is om eerst kanalen te laten scannen en daarna pas een alternatieve fw erover heen te zetten. Ik heb in twee gevallen da3ned3 kunnen laden. Na de eerste keer heb ik zonder de kanalenlijst te scannen direct freedom2 geprogd en toen sloeg hij bij opstarten weer op zwart. Nadien heb ik da3ned3 opnieuw kunnen laden, kanalen laten scannen en toen bleef de freedom versie wel goed hangen. Zal wel iets te maken hebben met het feit dat de geheugen structuur van de eeprom (van het settings gedeelte) of de inhoud ervan de de fw in de war kan brengen.

 

Werkt echt! en de moeite waard om die 5 minuten extra uit te trekken, want het kost vaak al zoveel moeite om je kast weer aan de praat te krijgen.

 

Gr, Sid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...