Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast wildcard

Broncode Windows uitgelekt

Aanbevolen berichten

Gast

Delen van de geheime broncodes van de besturingssystemen Windows 2000 en NT 4.0 zijn uitgelekt. Dat heeft producent Microsoft donderdag bevestigd.

 

 

,,Incomplete stukken van de broncode zijn op internet verspreid. Dat is illegaal en we nemen dit zeer serieus'', zei een woordvoerder van de softwaregigant donderdag tegenover The Washington Post.

 

In de broncode staan de programmaregels zoals ze door een programmeur zijn ingevoerd. Zonder deze code kan een programma niet gewijzigd worden. Computerkrakers kunnen in de broncode eventuele zwakke plekken in het besturingssysteem ontdekken en misbruiken.

 

Oprichter en eigenaar Bill Gates heeft de broncodes van Windows in het verleden het belangrijkste intellectuele eigendom van Microsoft genoemd. De codes zijn auteursrechtelijk beschermd. De FBI is een onderzoek naar de bron van het lek begonnen.

 

Uit een verklaring die Microsoft eerder op de dag gaf naar aanleiding van geruchten over het lek, blijkt dat de softwarereus niet zozeer bevreesd is over de beveiliging van Windows. ,,Als het gaat om een klein deel van de broncode, gaat onze zorg eerder uit naar het intellectueel eigendom in plaats van de veiligheid.''

 

Tegenover The Washington Post herhaalde Microsoft dit standpunt. Microsoft is bang dat programmeurs de uitgelekte broncode gaan gebruiken als basis voor een nieuw, goedkoop of gratis besturingssysteem.

 

Het is de tweede keer binnen een halve week dat Microsoft problemen heeft met Windows. Woensdag waarschuwde de softwareproducent voor een kwetsbare plek in het besturingssysteem, die het krakers mogelijk maakt vertrouwelijke gegevens uit computers te stelen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Bericht staat al onder NIEUWS <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.