Ga naar inhoud


jellesbode

Lid
  • Items

    342
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Over jellesbode

  • Verjaardag 01/01/1948

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Amstelveen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

jellesbode's prestaties

Rijzende ster

Rijzende ster (5/8)

  • Reageert goed Zeldzaam
  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Hier bij doen de oude dj's mee van vroeger die bij vertrokken zijn bij miamigo radio. Zie bijlage
  2. #persbericht Radio Monique Internationaal heeft onlangs de middengolffrequentie van 1332 kHz gelanceerd. Er is vooruitgang geboekt met de installatie van een nieuwe antenne afgelopen zaterdag 17 februari. Verdere verbeteringen, waaronder het verhogen van de antennehoogte en aanpassingen, zijn gepland in de komende maanden. Bezoek onze website om binnenkort nieuwe video's te bekijken waarin de ontwikkelingen bij Radio Monique Internationaal worden getoond.
  3. In de auto met een goede antenne gaat het prima.
  4. #Persbericht Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Radio Monique internationaal toch besloot om op de Middengolf te blijven uitzenden. En we moeten eerlijk zijn, het hoort ook bij een nostalgisch station als Monique. We hebben er even op moeten wachten, maar de aanvraag voor een nieuwe frequentie is goedgekeurd door de RDI. Radio Monique Internationaal zal gaan uitzenden op de Middengolf 1332 kHz 225 meter. De voorbereidingen zijn in volle gang en we houden jullie op de hoogte van de voortgang.
  5. Via de satelliet is Crime + Investigation te vinden op uitzendfrequentie 11856 MHz, verticaal, symbolrate 29900, FEC 2/3.
  6. Kwam dit tegen in een forum. Het is een 9200 Optimod, lijkt een hoog aangeschreven digitale monobox te zijn. Nog steeds aan het tweaken. Niet veel tijd daar vandaag. Alan en zijn team hebben de Harris enorm gestript waarbij de voedingsmodules werden gereinigd in een ultrasoon bad. Alan verving ook een cruciale randconnector en soldeerde deze in plaats van de geforceerde droge verbinding, als ik het goed begreep. Ten slotte zag Dave Wilding een door knaagdieren gekauwde kabel die afkomstig was van een voeding. Ook dat werd gerepareerd. Bij inspectie zag het eruit als een oude kauwgom, dus misschien, een kleine muis met klompen erop! (Deze TX kwam uit Nederland). Vlak voordat we vertrokken, probeerde Alan de afstandsbediening van de 9200 uit te zoeken, maar het bleek dat de software en firmware een versie uit waren, wat saai was. De eenvoudigste oplossing is om een oudere versie van de besturingssoftware te downloaden. Als het is zoals de 8282 die we bij Maidstone hadden, omvat het upgraden van de firmware het veranderen van een grote chip, wat ik heb gedaan om die ene, samen met het vervangen van het scherm. Hopelijk hebben we er over een dag of twee toegang toe. Modulatie zou kunnen komen. Ik had mijn Hacker-radio bij me (samen met anderen, en we luisterden ook naar SDR's op een mooie Sony Bluetooth-luidspreker) en het klonk geweldig, maar thuis klonk het een beetje baszwaar voor mij. Het had niet baszwaar geklonken in de auto! De problemen om het op veel apparaten goed te laten klinken. Werk in uitvoering dus, maar er is enorm veel gedaan en er zijn dingen gedaan in de afgelopen twee dagen
  7. Persbericht 21-12-2024 Radio Monique Internationaal blijft op de Middengolf. De afgelopen weken waren een beetje spannend. De kosten om Radio Monique in de lucht te houden gaan het komend jaar weer stijgen. Daarnaast moeten we de komende weken weer de mast in om wat onwillige antennedraden te vervangen. Inderdaad de zoute lucht in Velsen tast de draden iets sneller aan dan gewenst. Eigenlijk wisten we dat ook wel. Om kosten te besparen besloten we dan maar de AM uit te zetten. Dat hebben we geweten. Een storm van protest van onze huidige AM-luisteraars, geloof het of niet, maar we kregen ze binnen. Diep in ons hart wisten wij ook wel dat een (oud) zeezender toch gewoon op AM thuishoort. Nog meer goed nieuws? De AM blijft dus aan staan, maar we hebben bij het Agentschap Telecom een nieuwe frequentie aangevraagd waardoor Radio Monique Internationaal nog beter op AM te beluisteren is. Naast het bovenstaande hebben we in de afgelopen dagen vruchtbare gesprekken gehad met een collega-station. Daar is uit voortgekomen dat de twee stations worden samengesmolten, dat betekent dat Radio Monique Internationaal ook in een ander gedeelte van Nederland te beluisteren is. Natuurlijk moeten er eerst nog wat puntjes op de i worden gezet, maar houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Helaas zijn we de afgelopen periode door de onzekerheid van de afgelopen weken wel wat medewerkers kwijtgeraakt. Namens Radio Monique internationaal willen we deze mensen hartelijk bedanken voor hun enorme inzet de afgelopen periode en wensen hun veel succes met eventuele nieuwe uitdagingen.
  8. Ben benieuwd of dit storing kan gaan opleveren voor radio Caroline.
  9. Vond met de originele dj's erg goed. Gezellig altijd. Ben benieuwd is moeilijk om dat te evenaren. Zal wel meer radio Meave worden De tijd leert.
  10. Service Message: 648 service is back on full power as from Friday 22nd September from noon. Updated reports welcome via the usual webpage link Servicebericht: De 648-service is vanaf vrijdag de 22e weer op volle kracht September vanaf 12.00 uur. Bijgewerkte rapporten zijn welkom via de gebruikelijke webpagina koppeling."
  11. Je zegt dat het niets uitmaakt waar de antenne geplaatst word. Omdat ze de antenne verplaatst hebben heeft de RDI de vergunning om uit te zenden op de AM ingetrokken. De vergunning is verbonden met een adres waar de antenne niet meer staat..
  12. Monique had toch nog niet zolang die grote antenne staan. Ze zijn nu uit de lucht omdat ze de antenne een stukje verop hebben gezet en dat mocht niet van de toezichthouder. Ben benieuwd hoe dat opgelost wordt.
  13. Ik heb radio Noordzee nog ontvangen in Amsterdam. Op het dak een 3 pylonenmast met een richt antenne.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...