Ga naar inhoud


lujo

Lid
  • Items

    969
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

lujo's prestaties

Mentor

Mentor (6/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Zwarte knop: woonkamer, keuken en gang Witte knop: slaapkamer Thermostaat knop: badkamer Hieronder wat foto’s van de spindel.
  2. Foto wat ik bedoel staat op de eerste pagina van dit topic. Daar zijn inbus met 1, 2 en 3 aangegeven.
  3. Beste Con, vorig jaar of dit jaar ben ik er helaas niet aan toegekomen om dit te regelen. Ik probeer je stappenplan te volgen maar loop tegen een vervelend probleem aan met badkamer radiator. Ik moet eerst dat oplossen voordat ik kan doorgaan met andere radiatoren. Het probleem: Als aanvoerleiding 60 graden is dan is retourleiding ook 60 graden..... Inbus 1 (zie foto): gaat met 5,5 rondjes open of dicht Inbus 2 (zie foto): gaat met 7 rondjes open of dicht Inbus 3 (zie foto): gaat met 7 rondjes open of dicht Achter de thermostaatknop (die instelbaar is van *, 1, 2, 3, 4, 5 en 6) bevindt zich ook een instelbare 6-hoek die instelbaar is van 1 t/m 6 (zie foto) Aanvoerleiding komt uit de muur en bevindt zich aan de rechterkant (aan de kant van de thermostaatknop) Afvoerleiding zit links. Situatie op dit moment: - zeskant moet (achter thermostaat) staat op standje 1 - thermostaatknop op stand 6 gezet (dus helemaal open) - inbus 1, 2 en 3 volledig open gedraaid - cv-ketel levert water met 60 graden aan - pomp heb ik nu max op standaard waarde van 80% om uit te sluiten dat pomp voor de problemen zal zorgen. 1. Dienen die inbus (nummer 2 en 3) überhaupt ergens voor? Of zijn ze alleen maar de boel af te sluiten.... 2. Wat zou jij doen met welke inbus om te zorgen voor temperatuurverschil tussen aanvoer- en retourleiding? Overigens die zwarte knoppen hebben geen instelmogelijkheden van binnen. Die ene met witten knop (Sar) heeft dat wel.
  4. Hopelijk zitten hier wat cv experts. Ketel Intergas HRE 24/18 A vermogen alsook pomp ingesteld op: min. 25% max. 28% van het totaal vermogen. Totaal vermogen voor cv is als ik het goed heb 17kWh cv-water temperatuur max. 60 graden Thermostaat Honeywell Home T87M met OpenTherm. Modulerende kamerthermostaat. Aantal radiatoren: 5 woonkamer 160 x 60 (type 22) - knop volledig open gedraaid. slaapkamer 112 x 80 (type 22) - knop volledig opengedraaid. keuken 80 x 80 (type 20) - staat niet aan. gang 96 x 40 (type 10) - knop maar één kwart opengedraaid. badkamer 118 x 60 (type handdoek radiator) Probleem: Slaapkamer radiator wordt niet warm. Bovenstrooms van ongeveer 2 cm wordt lauw. Mijn vragen: 1. Hoe kan ik blok van de badkamer radiator zo instellen dat er maar een klein beetje water door de radiator stroomt? Badkamer is klein. 2. Kan iemand uitleggen waar cijfers (zie foto) 1, 2 en 3 voor dienen. Daarin bevinden zich inbusschroeven. Als ik 2 en 3 volledig dichtdraai dan wordt radiator zo goed als niet warm maar aanvoer- en afvoerleiding van die radiator zijn wel super heet. Het lijkt alsof er een soort van bypass erin zit. 3. Badkamer radiator heeft een thermostaat knop. Als ik die eraf haal dan bevindt zich daar een “moer” met cijfers 1 t/m 6 Waarop kan ik die “moer” het best instellen? 4. Als ik Thermostaat instel op 19 graden dan stopt ie bij 18 met branden. Tot 18 graden zie ik vlammetje en daarna niet. waarom brandt ie niet tot 19 en dan pas uit. Nu wordt ingestelde temperatuur van 19 bijna nooit bereikt. Hooguit 18,5 Daardoor gaat ketel dus meerdere keren aan. Het mooiste zou zijn om tot 19 te blijven branden en dan uit en als temperatuur zakt naar 18 dat ie weer aangaat. nu stopt is bij 18 om na een tijdje weer te gaan branden enz. Zie aub mijn tekening (Rembrandt?) van mijn cv-installatie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...