Ga naar inhoud


Jürgen

V.I.P.
  • Items

    10815
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    35

Over Jürgen

  • Verjaardag 10/12/1944

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Den Hoorn ZH

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. @FGH77, Je kunt natuurlijk ook een nieuwe HDD kopen waarop je een backup maakt van de HDD uit je Solo2 en die je dan tijdelijk in de Solo2 plaatst. Heb je gelijk een backup welke je naar mijn mening sowieso nodig hebt, je weet bij benadering of de oude HDD de veroorzaker van de storing is en je kunt de nieuwe (backup) HDD ook in een eventuele nieuwe ontvanger plaatsen.
  2. @FGH77, Jij zou ook de harddisk tijdelijk uit de Solo2 kunnen verwijderen en een paar dagen de ontvanger zonder HDD gebruiken. Als de ontvanger dan niet vastloopt zou de HDD daarvan de oorzaak kunnen zijn. Overigens is een gebruiksduur van 8 jaar niet verkeerd en vervanging zou niet ongebruikelijk zijn.
  3. Nou, in elk geval niet wat MS ervoor vraagt…😂
  4. Dit is feitelijk geen antwoord op mijn vraag….😉 Ik kan Windows 11 op meerdere plaatsen downloaden maar het gaat mij om het kopen of in dit geval gratis verkrijgen van een key / licentie voor W11 en of die key / licentie dan betrouwbaar is.
  5. Ik ben voornemens om via Parallels op mijn Mac Mini M3 Windows 11 Pro te installeren. Dit om meer grip te krijgen op Windows. Daarvoor heb ik uiteraard een Windows 11 Pro licentie nodig. Nu zie ik op het Internet uiteraard de dure Microsoft licenties staan maar ook wordt je overspoeld door de goedkope licenties van derden, waaronder ook onder de € 20,=. Zijn dit soort goedkope licenties veilig en ook goed te gebruiken i.c.m. Parallels?
  6. Ja, ik heb het ook gelezen dat het te omzeilen is maar dan moet je toch wel enigszins goed in deze materie thuis zijn en dat is mijn zoon niet en ik heb op mijn leeftijd ook geen zin om straks alle mogelijke gevolgen op te lossen. Ik veronderstel dat je de officiële installatie weet te omzeilen je dan problemen ondervind bij updates van Windows 11, toch? Is er trouwens ergens een lijst van HP waarop je kunt controleren of de hardware geschikt is voor W11 of is het feit dat Windows update dit al afwijst.
  7. Vandaag de data van de WIN10 naar de WIN11 laptop succesvol uitgevoerd, grotendeels via OnDrive. Bij die gelegenheid ook nog even gekeken of de WIN 10 laptop naar WIN 11 kon worden ge-upgrade maar dat schijnt niet mogelijk te zijn. Er kwam de melding dat de laptop niet aan de systeem eisen voldoet. Vreemd voor een HP Elitebook met een i7 processor en veel geheugen, jammer eigenlijk.
  8. Op de nieuwe HP Elitebook staat zowel Windows Defender als HP Wolf Security automatisch geïnstalleerd als geactiveerd. Nu weet ik echter niet of HP Wolf Security een alternatieve virusscanner is zoals o.a. ook Windows Defender. Nu is het in de regel af te raden om 2 virusscanners tegelijkertijd actief te hebben. Heft iemand ervaring met HP Wolf Security en zo ja, kunnen die twee tegelijkertijd gaan draaien of anders HP Wolf Security maar dat laatste is nog niet zo simpel.
  9. Alvast allen bedankt, heb ik zondag aanstaande weer wat uit te proberen…👍
  10. Bedankt maar dan krijg je toch wel hele oude meuk… Ik zag net ook nog een optie zoals Google Docs, is dit nog een goed alternatief?
  11. Oh ja, was nog even vergeten om te melden dat het vervelend is dat op W11 geen WordPad meer wordt meegeleverd. Mijn zoon gebruikt op W10 uitsluitend WordPad omdat hij voor Microsoft Word niet wil kan betalen. Is er voor WordPad een goed alternatief, eventueel tegen een reeële prijs?
  12. Vandaag alles naar wens geïnstalleerd en geconfigureerd en met een Microsoft account die hij overigens al in gebruik had...😉 Het is wel een behoorlijk verschil tussen het gebruik van W10 en W11 maar gewoon een vorm van gewenning. Eind deze week ga ik ook proberen om zijn oude HP Elitebook (W10) naar W11 over te zetten als dat tenminste nog mogelijk is maar dat geeft Windows denk ik wel aan of dat nog kan, toch? Was wel weer even vreemd om na meer dan 10 jaar met Windows te knutselen.
  13. Bedankt allen…👍 Ik hoor eigenlijk geen nadelen dus voor het gemak lijkt het mij dat mijn zoon gewoon een account aanmaakt al zal dir enige overredingskracht van mijn kant nodig hebben.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...