Ga naar inhoud


on1bes

Lid
  • Items

    330
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over on1bes

  • Verjaardag 06/22/1953

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Oost-Vlaanderen
  • Interesses
    Computer, satelliet, radioamateur, DVB-T, SDR

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

on1bes's prestaties

  1. Je begrijpt ook niets hé. Ik post niets meer als het is om alles van mij in het belachelijke te trekken. Je hebt geen flauw idee met wat ik hier allemaal bezig ben, en waarom. Je luistert gewoon niet. En je snapt het ook niet, waarom als iets iets weerleg. Ik zeg alleen dat ik niet enige gebruiker ben van mijn Vu Solo, en niet alleen beslis. Dus ik ga het niet meer uitleggen. Ik het het nu op hold, en zal het zelf wel uitzoeken tot ik resultaten heb. Doe geen moeite meer om te reageren. Ik lees het toch niet meer.
  2. Bij mijn weten is hier nooit ergens gezegd dat je in een TS file niets kan bijvoegen. Ik heb alleen de juiste tools niet.
  3. Natuurlijk kende ik al TSDoctor, al van lang geleden, maar daarom kan ik het nog niet gebruiken, en weet niet meer hoe. Ik heb het van een oude computer geplukt en op een moderne I5-16300 laten draaien. Maar zoals ik al zei start het zelf niet op, en geeft de foutmelding "Too old enzovoort". En groter probleem is dat TSDoctor niet opstart. Geeft ook een fout dat hij niet wil dat Total Commander nog openstaat, en die heb ik juist nodig om aan mijn video bestanden te kunnen. Ik vind dat niet uit hoor ! Ik moet toch niet van alles foto's bijvoegen om te staven wat ik zeg !!! Ik heb wel de download van TS Docter 4.0 gedownload , maar (nog) niet geinstalleerd. Het is net daarom dat ik wil weten of het wel werkt om een TS te maken, maar daar ben jij precies wel zeker van. En geeft hij geen fout meer bij opstarten ?, en werkt hij als TotalCommander open staat ? Dit zijn teveel vraagtekens om de betaalde versie al te kopen. Nogmaals, daarom vroeg ik een kleine ts file om dat te proberen. Bij alles wat ik al gedaan heb, geeft morrelen aan een ts file het resultaat dat mijn Vu Solo het bestand niet meer afspeelt. Maar o.k; ik zal de proefversie 4.0 eens proberen en zien of er fouten komen. Maar een proefversie is voor mij niet haalbaar, om op 30 dagen 200 Video's om te zetten met nl subtitels.
  4. Ze moeten TS blijven , en liefst in de opnamelijst blijven, om verschillende redenen, en ook een ander formaat heeft een externe .srt file nodig, en de mediaspeler van de Solo moeilijkheden heeft om een ander formaat af te spelen,.
  5. O.K. Zou je een stukje .ts dat bewerkt is door TS Doctor via een link kunnen opsturen ? Dan zoek ik uit of het werkt hier. Anders heeft aankopen van TSDoctor geen zin. Lijn oude versie 2.2 start niet meer op (Too old zegt hij - buy a new one). Ik had ondertussen nog een ander programmatje gevonden dat exact hetzelfde doet als MkvToolNix, maar WEL een echte TS maakt, maar het is geen vooruitgang. Ik krijg daar de Engelse subtitels wel uit, en vervangen of de .nl subtitels er in plaatsen gaat ook wel, en op PC gaat dat perfect afspelen, maar weeral niet op de VUSolo. Hernoemen naar iets anders, en/of .srt file bij zetten speelt ook geen .nl titels af.
  6. Ik zal me nog eens verder verdiepen in TSdokter. Heb dat vroeger wel al eens gebruikt, lang lang geleden. Ik kan ook niet alles onthouden hé. AVIDemux kan geen .TS files aanmaken, maar mkv. Ik dacht MKVToolniX wel , maar dat lijkt ook niet zo te zijn. Als ik de .ts video in MKVToolNix inlees, en daaruit enkel de .en subrib titels er uithaal en vervang door een .nl versie, maakt hij er geen echte .TS file meer van. Resultaat: de video speelt niet meer als ik .mkv bestand hernoem terug naar .ts. Terug hetzelfde bestand naar .mkv of .mp4 hernoemen (maakt niet uit welk) laat de video terug spelen. Dus ook; zoals jij zegt, de .sc files terug in de videolijst zetten, heeft geen zin, ook al is het bestand terug naar .ts hernoemd. We zoeken verder.
  7. Je zit er voor 99% op zzzzzz. Vandaag was het al een stuk beter met afspelen, omdat ik al een 9 tal video's opnieuw helemaal bekeken heb in MkvTooNix, en er alle overbodige rommel eruit gehaald heb, zoals de engelse subtitels, de mp1 layer eruit (en AC3 laten zitten) en nl subtitels er in. voordeel is nu dat de video al het begin de nl subtitels weergeeft, en je vlug kan zien of alles wat naar behoren werkt. Het schokkerig gedoe is ook weg, omdat mkv ToolNix de boel terug wegschrijft, waarschijnlijk met een soort correctie op de bestanden. Ik gebruik nu uitsluiten naar .mkv hernoemde bestanden, zonder .srt files. De reden staat hierboven. Het is niet waar wat Tonskidutch beweerd dat ik je raad niet volg. Ik doe al meer dan 35 jaar Video en audio en computer netwerk materie, en ik weet heus wel wat ik doe. Maar blijkbaar is het moeilijk om hier iets uit te leggen voor iedereen, en wordt er (te)veel bij-gesleept , en gereageerd dat niet ter zake doet. En ik vind niet ik te veel vraag: in een video de engelse subtitels vervangen door nederlandse en die video kunnen afspelen in de standaard videoplayer op de Satbox (al of niet met aparte .srt file). Natuurlijk komt er wel wat meer bij kijken, en heb je hulpprogramma's nodig, maar ik kan toch niet voor elke handeling een nieuw topic openen... Het enige dat nu nog niet goed werkt is inderdaad de tijds-synchronisatie en dergelijke (b.v. een video van 2u ziet hij nu als één van 13u !). "Krijgt hij een .TS file voorgeschoteld, dan zoekt hij naar een bijbehorende .SC file om comfortabel te kunnen doorspoelen. " Ik heb die file(s) wel weggelaten in mijn laatste video-lijst, en dat kan inderdaad de reden zijn van de slechte synchronisatie. Dus dat ga ik nog aanpassen. Dat ik meest gratis programma's gebruik (van GitHub) vind ik maar normaal. Anders moet ik er wel 4 of 5 aankopen om iets specifiek te doen. Voorlopig ga ik het hier bij laten. De reclame laat ik dan maar zitten tot er een degelijke oplossing komt. Ik zou wel de subtitels wel EERST kunnen inbranden in de video's. Dan kan er nadien WEL geknipt worden, zonder dat alles verstoord geraakt. Dat is natuurlijk weer extra werk, en heb ik misschien WEER een gratis programma nodig. En men vind hier al dat ik te hoge eisen stel, en te veel vraag. 🤣
  8. @zzzzzzz Er komt inderdaad wat verwarring, maar mijn origine vraag blijft overeind, ik vraag niet MEER. Ik kon al subtitels er uit halen en automatisch vertalen met Subtile Edit, dat is het probleem niet. Knippen en plakken vraag ik hier niet, ik heb enkel vermeld dat met Avideux knippen wel werkt, maar dat je daar de ondertitels niet mee weg kan schrijven. Ik heb dat daarna wel degelijk getest met MkvToolNix, en ze zitter er NIET in. Ik kan nu al wel een ts.file lezen samen met een .srt, maar ik zeg nogmaals dat het op de Satbox NIET altijd werkt, en op de PC WEl, en daar heb je een uitleg gegeven die klopt, dat je een TS moet hernoemen naar mkv of mp4. Je hebt zelf gezegd dat de Satbox kijkt naar de extentie of het een .ts of een .mkv of .mp4 is. en dat is met je uitleg hier wel opgelost, want als je een originele .ts samen met een .srt file afspeelt, ziet hij de .srt file NIET. Als dat bij u wel zo is, dan heb je een andere Satbox, of misschien gaat het met de Solo 4K WEL, maar hier NIET. Maar ik heb hier al dikwijls gezegd dat het op PC allemaal goed gaat, daar moet ik de .ts inderdaad niet hernoemen naar .mkv, maar op de Satbox WEL, of ik krijg geen nl ondertitels. Als je me niet gelooft mag je gerust komen kijken. Vandaag ging het weer mis met 2 films van een Engels kanaal : Ik heb b.v. Startrek.ts hernoemd naar Startrek.mkv (om de Engelse Subtitels te vermijden) en de Startrek.nl.srt bijgevoegd. Op de PC loop dat vlekkeloos, maar op de Satbox werkt het niet: de video bevriest al na 5sec afspelen, maar de video-teller blijft wel lopen. Voorruit spoelen gaat wel in de teller, maar niet in het Video-beeld. Hieronder een voorbeeld. Wat ook vreemd is is dat de srt -> .nl.srt heet, maar zat ziet de speler niet, in de subtitle keuze staat "onbekend". Ook vreemd is, dat als ik zoals op de foto met de gel knop (Audio settings) de keuze van 2 naar 1 maak of omgekeerd, dat de Video een sec voorruit springt, maar niet verder gaat afspelen. Het beeld blijft bevroren, terwijl de teller verder gaat. Op bovenste foto zie je dat hij niet de NL ondertitels ziet, maar "onbekend", terwijl het WEL in de naam nl.srt file staat. Dit treed op bij mijn 2 laatste video's die ik deze week opgenomen heb, maar ze zijn wel van dezelfde transponder (Film4 op 28.2E) Is het een fout in de image of iets anders, ik weet het niet. Maar bij al mijn andere video's die in dezelfde map staan op de VU werkt het wel.
  9. @Tonskidutch Ik wil juist NIET converteren. Dan raak je de originele teletekst kwijt in het bestand. Neem nu b.v. AviDemux : prachtig programma om te knippen en plakken, en reclame te verwijderen. Maar als ik dat doe, scrhijft AviDemux de file weg als een z.g. "copy", maar volgens mij is het dat niet meer. Als er stukjes uitgeknipt zijn, verstoord dat de Teletekst die dan niet meer juist op tijd komt. En het lukt mij dan niet meer om uit de geconverteerde file ondertitels uit te halen. De enige mogelijkheid zou zijn om de ondertitels op voorhand in de Video in te branden, en nadien pas stukjes te gaan knippen. Dat verstoort de ondertitels dan tenminste niet meer. @zzzzzz Er zijn wel genoeg programma's die uit een TS de ondertitels kunnen halen. @Jean-Claude: ik heb al vermeld in bericht 5 dat ik daarvoor SubTitle Edit gebruik. Verder werkt het momenteel voldoende met gewoon een henoeming van het Video bestand naar .mkv, en al of niet een nl.srt file bij te voegen, of ze terug bij in de Video container te steken. Alleen gaat het mij niet lukken om eerst stukjes reclame uit te knippen, en daarna subtitels toe te voegen. Anders wordt dat een gedoe met gegoochel en rekenen waar de teksten terug op hun plaats moeten komen. Ik denk niet dat Subtitle Edit dat zomaar kan oplossen.
  10. Ja, ik snap je verwondering. Het betreft een oudere Engelse muziekdocu met .en ondertitels. Deze speelt probleemloos af in zijn origineel .ts formaat. Maar van als deze hernoemd is naar, maakt niet uit, .mkv of .mp4 (op PC) + de nl.srt ondertitels erbij, speelt hij niet meer vlekkeloos af. En ik herhaal: op de pc speelt hij vlekkeloos af. Verschillende keren geprobeerd, en het is enkel die ene video. Kwil hem gerust eens opsturen, maar ik heb er geen verklaring voor. Heb ook niet verder meer gezocht hoe het er uit ziet in mkvToolNix, en of daar iets verkeerd is te zien.. n.b. in je test: hoe kan je ondertitels hebben of vertalen als er geen .en titels in de originele opname zitten ? Je kan die wel zelf maken, maar dat is dan toch heel veel werk ?.
  11. OK dat is duidelijk. Het lukt mij nu om met bv mkvToolNix de originele EN subtitels te deactiveren en te vervangen door een bijgevoegde NL subtitel .srt file, en hierna terug wegschrijft als .mkv . Het voordeel is , dat de aangepaste video nu standaard de NL titels weergeeft, en je geen aparte nl.srt file moet bijvoegen in de afspeellijst. Ik weet het, het hoeft niet echt, maar van werk zal het toch niet veel meer werk uitmaken. Ik moet toch eerst alle video Engelse subtitels binnenhalen, en omzetten naar nl.srt, en dan de nieuwe nl.srt file bij de videolist bijvoegen. En dan in mkvToolNix alles samenbrengen. MAAR, let op: het gewoon hernoemen van het video bestand is voor mij niet voldoende, en geeft bij mij soms problemen bij het afspelen. En blijkbaar lost mkvToolNix dit (schokkerig) afspeel probleem op, en zijn de video's terug schokvrij af te spelen, omdat hij alles terug opnieuw (beter?) wegschrijft.
  12. O.K. Mijn handtekening is wat aangepast - was wel al een tijd geleden .. @zzzzzz Bedankt voor de informatie. Ik kan daar best in meegaan. Maar ik vroeg me dan wel al eens af waar die Teletekst informatie in zit. Als je een TS bestand opneemt/afspeelt, worden er automatisch 3 tot 5 extra bestanden aangemaakt (buiten .ts): een .ap, een .cuts, een .sc, een .eit, en een .meta . Ik weet enkel dat in het .eit bestand de beschrijving van de video in staat. Ik heb me al gek gezocht waar dan de subtitels info in staat (met een HEX/ASCI editor) , maar het is niet zomaar in klare tekst te lezen. En ik twijfel ook eraan of het daar wel ergens in die files in zit.
  13. @mebo870 & zzzzz Ik ga je procedure met MKVtoolnix nog uittesten. Voorlopig heb ik nog alleen maar de download (want ik het er al zoveel video editors op pc staan). Maar ik heb vandaag wel al meer en nauwkeuriger getest, en daar zijn rare dingen mee aan de hand op de VU Solo ontvanger. Op PC gaat eigenlijk alles goed om nl subtitels in de video te krijgen met een srt file. Maar wat wel opvalt is dat ik op PC de TS file NIET moet hernoemen naar een mkv of mp4 file. Op de VU Solo MOET dat wel, of ik heb geen subtitels. Ik heb enkele verschillende soorten Engelse video's getest, eerst op PC en daarna op de VU Solo, met de nodige gemaakte nl srt files erbij. Raar is wel dat ik op mij Laptop bij de VNC speler (Videolan) GEEN .ts files kan inlezen. Hij neemt ze gewoonweg niet aan. Ook niet na een nieuwe VNC installatie. Ik dacht dat dat vroeger WEL zo was, maar of het bij iemand ander WEL werkt weet ik dus niet. Dus zoals ik al zei, op PC gaat alles goed, zelfs over het netwerk de ts files ophalen, en afspelen met MediPlayer Classis (Omdat de VLC speler niet werkt). Het duur wel een 30 sec om een ts video op te halen over het netwerk, maar het werkt wel ! Dan de rare gevallen op de VU Solo ontvanger: Op de VU ontvanger moeten de video's WEL omgezet worden naar een mp4 of een mkv bestand. Ik het ontdekt, dat bij een .ts bestand de VU speler dan gewoon de Teletekst weergeeft, en de .srt file NIET kent. Als het bestand WEL naar mp4 genoemd is, kent hij de .srt file WEL en de Teletekst NIET. Dan de andere rare gevallen: - bij één Engelse oudere muziekvideo is het beeld zeer schokkerig bij weergave, en praktisch niet te volgen, maar hij geeft WEL nl titels weer. - bij een andere muziekvideo is het beeld WEL goed, maar moet ik eerst via gele knop en dan de optie 2 MPEG Layer 2 (MP2 Commentaar tbv de visueel gehandicapten) even AAN zetten, en dan komen de subtitels wel in beeld. Ofwel terug met GEEL naar ondertitelselectie even aan of uit zetten. - dat is zo met bijna alle geteste video's het geval, en is iets dat bij op de PC niet voorkomt. Let wel: alle geteste video's zijn nog origineel, dus nog niet bewerkt. Enkel de extentie is gewijzigd. Misschien heeft de procedure van mebo870 daar wel invloed op, en moet er wat "gekuist" worden in de video's. Dus ik vind dat we al ver staan, en het is een plezier om een Stargate of Starttrek video in het nl te kunnen volgen. Ook de "live at the Apollo" video's zijn een plezier om te volgen (als je er van houd natuurlijk) 😊
  14. Fantastisch, dat lijk wel een doorbraak. Ik heb even vlug wat getest, maar het is (nog) niet vlekkeloos. Normaal werken de formaten MKV-MPG-M4V-MP4 tot hiertoe. Maar de naar mp4 hernoemde formaten, maar ook andere, daar lopen er sommige vast, al na enkele seconden : beeld blijft dan stilstaan, en enkel het geluid is er nog, maar de video loop schijnbaar wel verder,enkel met geluid, en geen ondertitels meer.. Ik heb er maar 1 mp4 die goed werkt, maar het kan zijn dat de andere die vastlopen, ge-hercodeerd moeten worden, want dat zijn maar stukken film die ik gebruik om te testen. In de keuze van Teletekst komt als naam "Ingebouwd". Of dat je het NL kan noemen of zo weet ik niet. Ook raar is dat je de audio (knop GEEL) eerst even het spoor met "Audio descriptie" moet selecteren, en daarna pas het 2de spoor daaronder, anders komen er geen ondertitels. Welk formaat het best werkt kan ik nog niet zeggen, er moet nog veel meer getest worden.
  15. @ zzzzzz Nee het is niet om op PC af te spelen. OpenPli draait natuurlijk niet op PC. Nogmaals, het is de bedoeling om in de standaard OpenPli speler, nederlandse subtitels toe te voegen om ze daar af te spelen (op de VU-+Solo2). De programma's die je aanhaalt, gebruik ik allemaal, maar ik haal de (vertaalde) subtitels uit de .ts met SubTitle Editor, en automatische vertaling. Maar de speler in OpenPli heeft geen optie om een .srt files mee in te lezen. Wat uiteraard Media Player Classic en VLC (op PC dan ) wel kunnen. De VLC player in OpenPli werkt dan weer via een server systeem met ip adressen, maar dat krijg ik niet aan de praat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...