Ga naar inhoud


nol

Lid
  • Items

    183
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Recente bezoekers van dit profiel

2705 profielweergaven

nol's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (3/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. @ceesv nee ook niet hij stond helemaal spanningsloos, foutje dus van mij maar weer wat geleerd. Ik ga het nog een keer testen met ontvanger aan en een coax kabel buitenom van LNB naar unit. Doet die het dan moet ik de bestaande satellietkabel controleren of vervangen. Misschien zit er wel een koppelstukje in de kabel wat de oorzaak is, die zit dan in een plastic kokertje op het dak. We gaan het zien maar dat wordt pas over ruim 2 weken. Tot zover beiden bedankt
  2. Doe ik iets fout ? Ik heb de ontvanger niet aan gehad met het testen. De ontvanger zit op de unit aangesloten en de kabel vanaf de LNB ook Op de coax testkabel die op de LNB gaat heb ik tijdens het draaien spanning gemeten Dan komt de spanning toch niet van de ontvanger af maar van de unit maar bepaald die dan welke transponder er gekozen wordt ? Nee toch ? Tussen de LNB en de unit zit één lange flexibele satelliet kabel dus met gevlochten kern. Ik weet niet meer of er ergens onderweg een koppelstuk zit want iemand zei dat er een korte satelliet kabel van ±2 meter aan de draaibare schotel zit en dan zou ik die verlengt moeten hebben Dat ga ik later onderzoeken. Hoe dan ook de unit vind geen satelliet met de nieuwe LNB en nieuwe coaxkabel ondanks dat er dus wel spanning op staat.
  3. Ik heb hem geplaatst maar geen satelliet. Nu blijkt dat er geen spanning op de LNB komt dus heb ik even een test satellietkabeltje aangelegd vanaf de unit naar de LNB en nu heb ik wel spanning op de LNB maar nog steeds vind die geen satellieten, dus geen Astra 1 en geen Astra 3 Spanning schommelt tussen de 13 en 18V Heb jij nog advies ?
  4. Top en bedankt voor het advies, inmiddels gelijk besteld en hopelijk snel in huis.
  5. Heeft die zoals ik het lees niet. Op de foto bovenaan staat mijn schotel en daaronder een stukje tekst uit de handleiding en daar haal ik uit dat de skew handmatig moet worden ingesteld
  6. Sinds gisterenavond blijft mijn automatische schotel op mijn buscamper maar draaien en vind geen satelliet meer. Ik denk dat de LNB het begeven heeft en die wil ik vervangen maar ik weet niet welke ik moet nemen. Ik lees 0,1dB maar ook 0,2-0,9dB Kan iemand mij adviseren welke single LNB ik het beste kan nemen op mijn Telesat 85cm schotel ?
  7. nol

    SF9000 probleem

    Ik heb al 15 jaar een 80cm schotel staan met 3 Alph quad LNB er op maar het beeld valt de laatste tijd vaak even weg en dan zie ik blokken Ik denk dat het aan de schotel ligt dus die wilde ik checken en heb gelijk 2 LNB´s verwijderd want ik kijk tegenwoordig alleen nog maar naar de 23.5E De SF9000 heb ik eerst de laatste sattables ingeladen, die van 081122 Na aansluiten van de SF9000 blijkt dat ik de 23.5 niet vind maar de 26E. Tijdens het verdraaien kom ik op de 19.2 uit en weer terug draaien weer op de 26 m.a.w. de 23.5 ziet die niet. Na opnieuw opstarten staat die op de 23.5 en weer opnieuw opstarten staat die soms op 23.5 en de andere keer op de 26 Schotel wordt tussen door niet aangeraakt. Nu de vraag : wat is de oorzaak ? Is de SF9000 defect ? En komt het stilstaan door de schotel of LNB of iets anders ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...