Ga naar inhoud


ebhoorn

Lid
  • Items

    592
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Zoetermeer
  • Interesses
    Astrofotografie, Sterrenkunde, Koken, Motorrijden, Politiek, Schuldenproblematiek, Internationale bestrekkingen, Industriele archeologie

Recente bezoekers van dit profiel

5286 profielweergaven

ebhoorn's prestaties

  1. Dankjulliewel! Zeer informatief. Anyway, ik ben er zonder een centje pijn in geslaagd om iets ten oosten van Koblenz de UK beam op te vangen en de bijbehorende Engelstalige zenders. In twee keer raak. (De eerste keer bleek een verderaf gelegen boom tussen mij en de Astra 1 satellietcluster te staan). Niet verkeerd zo'n b&r schotel.
  2. Is het resterende signaal in het spectrum nu ruis?
  3. @Old Shatterhand & @Drs Ijzenbout: Leuke reacties, waarvoor dank. Grappig dat een voor de hand liggende vraag niet al te vaak gesteld blijkt te zijn.
  4. Gelukkig ben ik maar een armetierige amateur die het zelf al heel spannend vond om met behulp van Sprietje's berekeningen een 4 LNB opstelling in de tuin te plaatsen die gericht is op saaie, gedisciplineerde satellieten, en op de camping diezelfde satellieten op te vangen. Dus voor normale bedragen zijn er geen satfinders die (ook) werken op een beacon, en de pakketjes gewoon kunnen uitlezen?
  5. Ok, dat is overkill. Ik zie wel de Schwaiger 9003BT. Daar an je via jouw telefoon meerdere transponders configureren per satelliet. Of deze alleemaal aangetikt worden waag ik te betwijfelen. Er wordt via hun site geen support in de vorm van inleesbare lijsten geboden. De satlink finders - daar kan je lekker alles op intoetsen, maar hebben als nadeel op de camping dat het scherm bij zonlicht niet afleesbaar is. Dus het Bente concept volstaat voor mij bij recreatief gebruik
  6. Een van de redenen (naast de kosten) dat ik geen automaat heb: Het opgedoekt worden van een leverancier leidt niet zelden tot een schotel waar je in de tijd gezien steeds minder mee kan.
  7. Ah, dus per transponder-stream wordt "meta informatie" mee verzonden die zowel betrekking hebben op de stream zelf als de satelliet. De Bente lockt gewoon op een stream op een transponder - als er een stream met identieke parameters aanwezig is op een naburige satelliet - dan heb je dus gewoon pech gehad. begrepen, dank!
  8. Het leuke van zo'n Bente satfinder is dat je 'm kan programmeren. Ik kan met mijn satellietontvanger gewoon per satelliet de zenders uitkiezen, en ik heb dus de transponderparameters van een bepaalde zender overgenomen in de Bente Satfinder. Tuurlijk werkt dat. Of - en dat is mijn vraag - Zijn er afspraken met betrekking tot transponders en de daarbijbehorende frequentie, symbolrate en polarisatie die een satelliet uniek identificeren?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...