Ga naar inhoud


Richtlijnen

Laatste wijziging: 17-01-2021

 

Sat4all huisregels - Lees onderstaande regels a.u.b. aandachtig!

Deze website is "members only"! Dat wil zeggen dat je jezelf alleen mag aanmelden, daarmee lid word van sat4all.com en gebruik mag maken van deze website, als je onderstaande huisregels accepteert en respecteert. Indien je onderstaande huisregels niet accepteert én respecteert, mag je geen lid worden en dien je de site te verlaten.

In bepaalde situaties kan je, bijvoorbeeld wegens ernstig wangedrag, de toegang tot deze website, met name het deel waarvoor je jezelf moet registreren zijn ontzegt. Je mag in dat geval geen gebruik maken van deze website en dient de site onmiddelijk te verlaten.

Onderstaande "huisregels" zijn opgesteld om voor iedereen het gebruik van deze site zo aangenaam en gestructureerd mogelijk te maken. Je zult begrijpen dat er op een site als deze, waar duizenden bezoekers per dag gebruik van maken, een aantal regels echt noodzakelijk zijn. Wij verzoeken je dan ook onderstaande huisregels aandachtig te lezen vóórdat je berichten op sat4all plaatst!

 

1. Auteursrechten

Nieuwe berichten en de reacties daarop worden gemaakt voor en door forumgebruikers van Sat4all.com. Sat4all.com kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige inbreukmakende, onjuiste of onvolledige informatie, software of overige materialen die middels pagina's van anderen gevonden wordt.

Wij dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud, juistheid, volledigheid of nauwkeurigheid van de geplaatste berichten. Ieder lid van sat4all.com is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn eigen berichten. Na 30 minuten kun je die zelf niet meer wijzigen. Wél kun je - indien noodzakelijk - een verzoek indienen tot wijzigen/aanpassen van je berichten via ons contactformulier.

Je mag geen door auteurs-, portret- of andere rechten beschermde teksten, afbeeldingen, software of andere media plaatsen, tenzij jezelf de eigenaar bent van het respectievelijke recht van de betreffende tekst, afbeeldingen, of software, óf over expliciete schriftelijke toestemming van de auteur/eigenaar beschikt.

 

2. Reclame strikt verboden- Op sat4all mag je op geen enkele wijze reclame maken

Op sat4all.com is reclame, óók negatieve "reclame", onder welke vorm dan ook, strikt verboden! Ook het plaatsen van links of verwijzingen naar commerciële sites of het plaatsen van een commerciële link of verwijzing in je profiel is niet toegestaan! Eveneens verboden is het via PB "spammen" van leden en in het bijzonder het versturen van PB's om mee te handelen! Wil je iets verkopen, ga je naar Marktplaats of plaats je een advertentie op onze 2ehands pagina, maar dan wel met inachtneming van de regels! Lees dus de regels voor het plaatsen van een particuliere advertentie eerst goed door. Sat4all wordt niet misbruikt voor welke commerciële activiteit dan ook! Ook niet via privéberichten!

Maakt u als commercieel bedrijf toch reclame op sat4all.com, zonder daarvoor vooraf schriftelijke toestemming te hebben ontvangen, wordt uw IP-adres alsmede uw FQDN per direct geblokkeerd.

 

3. Illegale zaken mogen hier niet besproken worden!

Het doel van dit board is een verzamelpunt te zijn voor satelliet en elektronica hobbyisten die middels dit board over hun hobby kunnen discussiëren. Een gezonde discussie over alle aspecten van satelliet ontvangst is dus zonder meer mogelijk en wordt zelfs aangemoedigd. Ons doel is echter niet om mensen middelen of informatie te verschaffen waarmee men gratis naar betaal TV programma's van welke betaal TV aanbieder dan ook kan kijken. Ieder lid draagt hierbij zelf de verantwoordelijkheid dergelijke informatie niet middels dit board te verstrekken. Het plaatsen van decoderingsleutels (keys), bestanden (zip files, firmware enz.) waarin zich keys bevinden of het vragen naar keys of deze bestanden of links naar sites waar ze te vinden zijn is op ons board is dan ook ten strengste verboden! Ook discussies over illegale clone boxen en/of cardsharing zijn taboe. Uitsluitend wanneer het gaat om situaties waarbij je via een LAN binnenshuis je eigen kaarten shared over meerdere eigen ontvangers, kan een discussie over cardsharing worden toegestaan. Vanwege de grote 'gevoeligheid' van het onderwerp, zullen dergelijke discussies echter altijd zeer kritisch en met weinig tolerantie worden beoordeeld.

 

4. Vragen stellen? Kies de juiste methode - Wees duidelijk met je vraagstelling en onderwerptitel

Wij houden dit board graag netjes. D.w.z. dat wij niet gediend zijn met mensen die hun berichten duidelijk in een verkeerd forum plaatsen of hetzelfde bericht meerdere keren in verschillende forums plaatsen. Neem niet het onderwerp van een ander over door in zijn onderwerp een nieuwe vraag te stellen die weinig of niets met het onderwerp te maken heeft. Heb je een vraag, open dan zelf een nieuw onderwerp met een duidelijke onderwerptitel. Onderwerptitels plaatsen in de aard van "even een vraagje", "help mij", "satelliet", "advies" of "is dit wat" gaan nergens over en zijn er de oorzaak van dat mensen niet meer de mogelijkheid hebben gericht te zoeken naar bepaalde berichten. Geef in de onderwerptitel dus duidelijk en kort aan waar jouw vraag of bericht over gaat! B.v. "Voeding probleem Xtrend ET-9000" is beter dan enkel "Xtrend probleem" in de onderwerptitel te vermelden. Door een duidelijke onderwerptitel blijft het board overzichtelijk.

Het is even belangrijk om leden die jou geholpen hebben met jouw vraag of probleem, dit als afsluiting van het door jouw geplaatste bericht even te laten weten. Het is niet prettig als leden de moeite nemen om je uitgebreid te helpen en dan vervolgens niets meer van je horen.

Verder kan je via dit board privé met anderen communiceren (PB = Privé Bericht ). Het is echter niet wenselijk om openlijk in een bericht:

- te vragen om "iets" per PB te ontvangen.

- te melden dat je een PB stuurt of verstuurd hebt.

- te melden dat je via PB iets aan kunt bieden.

Een privé vraag of aanbod aan een lid hoort dus privé te blijven. Dan is het dus verstandig om dergelijke vragen of opmerkingen gewoon via PB te plaatsen. De persoon die een PB ontvangt wordt daarvan (indien gewenst) automatisch uitgebreid op de hoogte gebracht. Daar hoef je die persoon dus niet via het forum op te wijzen.

 

5. Fatsoensregels - Wees altijd netjes tegenover andere leden en moderators en creëer geen negatieve sfeer.
Let op: Geen foto's of avatars met borsten of andere (soft)erotische inhoud!

Op dit board gelden de normale fatsoensregels. D.w.z. dat het gebruik van scheldwoorden, schuttingtaal, erotische en/of pornografische inhoud, evenals berichten waarbij iemands privé-gegevens bekend worden gemaakt, iemand op ordinaire wijze wordt aangevallen of simpelweg zeer onvriendelijk behandeld wordt, uit den boze zijn! Dergelijke berichten worden gewist en de overtreder krijgt een strenge waarschuwing of misschien zelfs een (tijdelijke) ban.

Ben je van mening dat een ander lid fatsoensregels overtreedt, ga dan niet zelf modereren, maar waarschuw een moderator d.m.v. de "contacteer ons " knop onder aan het scherm. Het moderator team zal dan de bijdrage beoordelen en toetsen aan de regels.

Wij gaan op dit board streng om met "sfeerverziekers". Leden die dus herhaaldelijk de goede sfeer op dit board aantasten met onvriendelijke of onbeschofte reacties, worden van het board verwijderd en zijn niet langer welkom op sat4all.

 

6. Privé zaken, roddels e.d. niet gewenst! - Sat4all is een forum voor Digitale TV en Multimedia.

Discussies over privé zaken, roddels en andere berichten die niets met satelliet ontvangst te maken hebben zijn op sat4all in principe niet gewenst. Enige uitzondering hierop is het Off-Topic forum waar we tot op zekere hoogte ook niet-satelliet gerelateerde onderwerpen toestaan.

Als je een dergelijk bericht toch plaatst loop je het risico van het board te worden verwijderd. Een grapje of grappige reactie op een bericht zal niet als roddel worden beschouwd. Wij willen discussies, die uit de hand zouden kunnen lopen of de sfeer op het board aantasten, op voorhand vermijden.

 

7. Sat4all is een Nederlandstalig forum

Wij willen daarom uitsluitend Nederlandstalige berichten zien. Het originele (anderstalige) bericht plaatsen is uitsluitend toegestaan als je een goede Nederlandse vertaling óf duidelijke Nederlandstalige samenvatting erbij plaatst. Dus geen automatisch gegenereerde vertalingen zoals Babblefisch o.d. Een citaat mag ter illustratie of aanvulling op je verder Nederlandstalige bericht worden geplaatst.

 

8. Niet alle links (URL's) zijn toegestaan!

Om uiteenlopende redenen worden bepaalde URL's op sat4all mogelijk automatisch gecensureerd. Gecensureerde URL's zijn bijvoorbeeld websites van winkels, sites met ongewenste inhoud, sites waarvan wij vinden dat ze op sat4all niet thuis horen, of bijvoorbeeld sites zonder enige commerciële of ongewenste inhoud, die toch gecensureerd worden omdat iemand daar op sat4all aanhoudelijk "reclame" voor maakte (website promotion). Het is niet toegestaan hierop openbaar commentaar te maken. Dat is onze beslissing. Ons staat vrij te bepalen welke inhoud hier wel en niet toegestaan wordt en de bezoeker staat vrij iedere site te bezoeken die hij of zij wil. Staat een URL naar jouw mening onterecht in de censuur, kan je via het contactformulier bezwaar maken. Indien je openbaar commentaar maakt of opzettelijk de censuur omzeilt, heeft dit ernstige gevolgen voor je lidmaatschap.

Je mag er "in principe" vanuit gaan dat je iedere URL die aan onze huisregels voldoet en door de censuur heen komt, zonder gevolgen mag plaatsen.

 

9. Bezwaren - Krijg je een waarschuwing van een moderator, reageer dan uitsluitend via het contactformulier!

Heb je bezwaar op een beslissing die is genomen door een administrator of moderator dien je via het contactformulier te reageren. Niet openlijk via het board! Bezwaren worden niet altijd beantwoord, maar wel ter kennisgeving aangenomen.

Wees netjes en motiveer je bezwaar. Scheldpartijen en/of onterechte verwijten gaan rechtstreeks naar het ronde archief!

 

10. Het verwijderen van profielen en berichten

Indien je niet meer aan het forum wenst deel te nemen en jouw account laat verwijderen of blokkeren, of wanneer je wellicht door misdragingen van het forum wordt verwijderd, behouden wij het recht voor om de door jou geplaatste berichten te laten staan! Door het plaatsen van een bericht op sat4all.com geef je dus nadrukkelijk toestemming om jouw bericht ongelimiteerd in onze database op te nemen.

Sat4all.com verwijderd dus geen profielen of berichten zodra deze onderdeel zijn van een discussie waar anderen op gereageerd hebben en energie/feedback in gestopt hebben. Het anonimiseren van je profiel en/of berichten is wel een mogelijkheid indien je bij nader inzien bepaalde berichten toch niet had willen plaatsen. Verzoek hiertoe en onderbouwing van je verzoek kun je aan ons richten via het contactformulier.

Indien je niet langer wenst deel te nemen aan dit forum en jouw naam en email adres of eventuele andere privégegevens wilt laten verwijderen, gebruik ook dan het contactformulier.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...