Spring naar bijdragen

Privacybeleid

Deze privacy policy is voor het laatst geüpdatet op 25-05-2018.

 

Sat4all.com is een onafhankelijke site, opgericht in 2000, in particulier bezit en gemaakt door gebruikers en vrijwilligers die proberen een interessante en informatieve discussiecommunity neer te zetten.

Allereerst raden we je aan om zo min mogelijk privé-informatie te delen. Met ons en met anderen. Je informatie veilig houden begint bij jezelf. Wij vragen behalve je E-mailadres en een verzonnen alias bij normaal gebruik géén gegevens van je en bewaren naast het mailadres en de nickname alleen je ip-adres. Overige informatie mag je wel geven, maar dat is zeker niet verplicht en we raden je aan die informatie achterwege te laten. Geef je die informatie toch op, dan kun je die zelf ook eenvoudig weer verwijderen.

 

VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING VAN UW PERSOONSGEGEVENS 
Sat4all.com behandelt jouw privacy natuurlijk met respect en zorgvuldigheid en verwerkt jouw persoonlijke gegevens op een manier die voldoet aan de geldende wetten en regels. Sat4all.com is een particulier initiatief, heeft geen bedrijfspand of kantoor, omdat ieder vanuit zijn eigen woning meewerkt. Vanuit het oogpunt van privacy worden de gegevens van eigenaar en vrijwilligers uiteraard ook niet openbaar gemaakt.

 

CONTACT OPNEMEN 
Je kunt met betrekking tot je privacy contact opnemen met Sat4all.com op de volgende manieren:

 

WELKE GEGEVENS VERWERKEN WIJ 
Als je niet bent ingelogd:

  • Je ip-adres
  • De opgevraagde pagina
  • Je browser
  • Besturingssysteem
  • Schermresolutie

Deze worden als standaard serverlogs opgeslagen en enkel ingezien als er sprake is van mogelijk misbruik. Deze logs worden periodiek volgens de gebruikelijke logrotatie verwijderd.

Als je een account aanmaakt, inlogt of berichten plaatst:

Het invullen van persoonsgegevens is in het geheel NIET verplicht op Sat4all.com. We hebben feitelijk maar één ding nodig om je een account te laten aanmaken, en dat is je E-mailadres. Dit hoeft niet je gebruikelijke mailadres te zijn, maar je moet wel toegang hebben tot het mailadres, anders kunnen we je wachtwoord niet toesturen.

  • E-mail adres:
    Hiermee kunnen we contact met je opnemen, en kun je bijvoorbeeld een nieuw wachtwoord instellen, of een nieuw wachtwoord opvragen als je deze bent vergeten.
  • Gebruikersnaam:
    Bij het registreren moet je een alias (ook wel nickname of gebruikersnaam genoemd) opgeven. Dit mag vrijwel alles zijn. Een aantal woorden is uitgezonderd. Neem een alias die niet tot jou te herleiden is, dus gebruik niet je naam of een alias die je ook elders gebruikt!
  • Wachtwoord (in gecodeerde vorm):
    Omdat we natuurlijk als je inlogt moeten kunnen verifiëren of het wachtwoord dat je hebt ingevoerd wel klopt, moeten we je wachtwoord ook opslaan. Dit gebeurt in een veilige gecodeerde vorm.
  • IP-Adres 
    Als je jezelf registreert, inlogt of berichten plaatst op Sat4all.com slaan we je IP-adres op. Dit doen we bij elke post. Niet omdat we daarmee achterhalen wie je bent, dat kan immers alleen je provider, maar om bijvoorbeeld bij de politie aangifte te kunnen doen als er misbruik gemaakt wordt van het account, als er sprake is van een hack of er illegale zaken geplaatst worden.
     

Als je ons contacteert (via mail, webformulier of anderszins) kunnen we de door jou opgegeven of door je browser beschikbaar gestelde gegevens (mailadres, IP-adres, naam) opslaan. Het doel daarvan is het contact op kunnen nemen om je verzoek, melding of vraag in behandeling te nemen.

 

Naast bovenstaande kun je zelf eventueel nog zaken als je naam, geslacht, hobbies, opleiding en leeftijd toevoegen aan je profiel, maar we raden je aan dit achterwege te laten. Je kunt dit overigens op elk moment zelf aanvullen, aanpassen of verwijderen.

 

Ook houden we algemene gegevens bij over je bezoek aan onze website. Denk daarbij aan de opgevraagde URL, de info die je browser zelf al mee stuurt (schermresolutie, welke browser en browser-versie en mogelijk de verwijzende pagina). Deze gegevens worden niet per gebruiker opgeslagen, maar slechts anoniem op één hoop gegooid om te zien welk percentage gebruikers een bepaalde browser of schermresolutie gebruikt.

 

Als je inlogt of registreert via social media word je Sat4all.com profiel gekoppeld aan het betreffende social media profiel. Wij vragen via die koppeling de kleinst mogelijke hoeveelheid informatie.

 

Doe je mee aan een prijsvraag dan hebben we natuurlijk je adres nodig, omdat we de prijs anders niet kunnen opsturen. We bewaren de gegevens voor het geval er iets mis gaat bij bijvoorbeeld de verzending, of om deze verzending sowieso af te kunnen handelen, maar je kunt deze zelf eenvoudig verwijderen via je persoonlijke profielpagina op de accountspagina.

 

VERWERKINGSDOELEINDEN 
Sat4all.com verwerkt zo min mogelijk persoonsgegevens, simpelweg omdat we vinden dat jouw persoonsgegevens voor ons niet van belang zijn. Wat we wél verwerken kan verwerkt worden voor de volgende doeleinden:

Om je onze diensten en informatie te kunnen leveren, onze site te optimaliseren, deelname aan acties en prijsvragen mogelijk te maken, in geval van problemen contact met je op te nemen of om te voldoen aan wet- en regelgeving (denk daarbij aan bewaarplichten van bijvoorbeeld de belastingdienst). 

Uiteraard verkopen we je persoonsgegevens NOOIT door aan derden. Adresgegevens, E-mailadressen en wachtwoorden worden bovendien beveiligd en gecodeerd opgeslagen en zijn alleen inzichtelijk voor onze 'administrators' als zij die informatie nodig hebben.

Je persoonsgegevens zullen niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan die we hierboven genoemd hebben en voor zover voor deze verwerkingen uw toestemming is vereist zullen wij deze alleen verwerken als je ons die toestemming hebt gegeven.

 

BEVEILIGING EN BEWAARTERMIJN 
Sat4all.com heeft technische en organisatorische maatregelen ingezet om te zorgen dat jouw persoonsgegevens zo goed mogelijk beschermd zijn tegen diefstal, verlies of onrechtmatige verwerking. Belangrijke persoonsgegevens worden gecodeerd opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor personen met de juiste machtigingen. We bewaren je gegevens sowieso niet langer dan wettelijk toegestaan, niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarmee de gegevens zijn verwerkt en niet korter dan wettelijk verplicht. Hoe lang bepaalde gegevens worden bewaard hangt af van de gegevens en het doel waarmee deze bewaard worden. De bewaartermijn kan per doel verschillen, maar is altijd zo kort mogelijk.

 

BEN JE JONGER DAN 16 JAAR? 
Als je jonger bent dan 16 jaar mag je ons geen persoonsgegevens verstrekken (en zelfs geen gebruik maken van onze diensten) tenzij je daarvoor toestemming hebt gekregen van een ouder of voogd die akkoord gaat met deze Privacy Policy. Ben je minderjarig of heb je als ouder of voogd geen toestemming gegeven aan je minderjarige kind en zijn op die wijze toch persoonsgegevens aan ons doorgegeven, neem dan contact met ons op.

 

INZAGE, CORRECTIE EN VERWIJDERING 
Je kunt je gegevens in de meeste gevallen zelf direct inzien en corrigeren of verwijderen. Dit doe je via je persoonlijke profielpagina op de accountspagina. Is er informatie die je NIET zelf kunt wijzigen, dan kun je hiertoe een verzoek indienen door een bericht met naam en bewijs van identiteit sturen via ons contactformulier. Vertel in je verzoek zo duidelijk mogelijk om welke gegevens het gaat en waar deze staan (url of url's bijvoegen!)

We zullen dan zo snel mogelijk, uiterlijk binnen vier weken, reageren op het verzoek om inzage of correctie. Een verwijderverzoek kan alleen in behandeling worden genomen als de te verwijderen gegevens niet meer relevant zijn. Verwijderen van je mailadres kan bijvoorbeeld niet als je nog een account bij ons hebt en deze wenst te behouden. Bij een verwijderverzoek zal Sat4all.com zo snel mogelijk de betreffende persoonsgegevens verwijderen, tenzij de wet ons verplicht de gegevens te bewaren of er voor ons reden is ons tegen de verwijdering te verzetten. Denk hierbij aan het volledig verwijderen van al je postings op Sat4all.com. Dat zou enorme gaten in de discussies opleveren, ons archief zou ernstig verstoord worden, posts van andere gebruikers zouden hierdoor onterecht ook geraakt worden etc. Je posts zijn dus relevant voor de begrijpbaarheid van de gehele discussie. Wel kunnen we natuurlijk door jou geplaatste persoonsgegevens zoals je naam, telefoonnummer, adres, woonplaats of andere herleidbare persoonsinformatie uit je berichten verwijderen als dat nodig is. Daarover denken we graag met je mee. We sturen je ook altijd een bevestiging van aanpassing of verwijdering, of zullen toelichten waarom niet aan een verzoek kan worden voldaan. Mochten we meer informatie nodig hebben kunnen wij daarom vragen. De uitvoering van het verzoek zal in dat geval worden opgeschort tot we de relevante informatie hebben ontvangen.


ANALYSE 
Sat4all.com gebruikt voor het bijhouden van bezoekersstatistieken waarmee we kunnen zien hoe goed (of slecht) onze site presteert onder bezoekers de analytische tool van Google, Google Analytics. Gegevens van Google Analytics worden bewaard tot 14 maanden na je laatste gebruik van onze site. Alle mogelijke koppelingen van persoonsgegevens tussen Sat4all.com en Analytics zijn hierbij uitgeschakeld en de optie om bezoekersstatistieken te koppelen aan advertentieweergaven is eveneens door ons uitgeschakeld. De informatie die verzameld wordt kunnen we niet aan een persoon herleiden, en is bedoeld zodat we met de informatie die we hiermee verkrijgen onze site beter te maken. Wil je hier niet aan meewerken, dan biedt Google een browser addon als opt-out voor Google Analytics. Deze kun je voor IE11, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari en Opera vinden op deze pagina: 
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/


ADVERTENTIES EN ADVERTENTIECOOKIES 
Sat4all.com is, zoals gezegd, onafhankelijk en wordt onderhouden door gebruikers en vrijwilligers. Omdat we wel veel kosten moeten maken, maar geen groot bedrijf achter ons hebben zijn we afhankelijk van advertenties voor ons voortbestaan en om Sat4all.com in essentie gratis te houden.

Google Adsense
Voor de advertenties gebruiken wij uitsluitend Google Adsense. Het Privacybeleid van Google vind je hier: https://support.google.com/ads/answer/1634057

Je kunt op deze pagina: http://www.youronlinechoices.com/be-nl/uw-advertentie-voorkeuren zelf aangeven welke advertentiebedrijven je wel en geen toestemming verleent tijdens jowu internet sessies. Let op; dit is een externe pagina die niet van Sat4all.com is. Hun privacybeleid vind je hier: http://www.youronlinechoices.com/be-nl/beschermingvan-jouw-privacy

 

WEBSITES VAN DERDEN 
Dit Privacy- en cookiebeleid is niet van toepassing op websites en diensten van derden waarnaar Sat4all.com op zijn websites hyperlinks aanbiedt. Sat4all.com kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de gegevensverwerking of het privacybeleid van deze derden en hiervoor zul je het privacybeleid van de individuele sites moeten nalezen. Onderaan deze pagina worden de zogenaamde "Third Parties" vermeldt.

 

BEWERKERS 
In gevallen waarbij Sat4all.com voor de vermelde doeleinden gebruik maakt van diensten van derden en deze toegang hebben tot persoonsgegevens zijn met deze derden de vereiste maatregelen getroffen om te zorgen dat die gegevens alleen voor de vermelde doeleinden zal worden verwerkt. 

 

COOKIES 
De cookie is een klein stukje tekst dat door een website op je computer wordt geplaatst om bijvoorbeeld bij te houden of je bent ingelogd, wanneer je laatste bezoek was, of je een bepaalde banner niet te vaak in beeld krijgt etc. Cookies zijn niet eng, maar onderdeel van de HTTP-specificatie. Dat protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: het regelt de communicatie tussen onze webserver en jouw browser.

 

Als het niet absoluut noodzakelijk is om persoonlijke gegevens in een cookie op te slaan, zal Sat4all.com dat ook absoluut niet doen.

Cookies kunnen ook nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen. Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op en door vrijwel elke website in de wereld.

 

Cookies zijn dus een handig hulpmiddel voor websites om functionaliteit te bieden, maar ze kunnen ook gevolgen hebben als ze op andere manieren worden gebruikt. Daarvan is sprake bij zogenaamde tracking cookies. Als een gebruiker bij ons in de reacties bijvoorbeeld een afbeelding plaatst van plaatjessite imgur, dan haal je dat plaatje niet van onze servers, maar van die van imgur. Imgur kan op dat moment jouw ip-adres opslaan en opslaan op welke pagina de foto stond, en daarmee dus welke pagina je aan het bekijken bent (want je maakt verbinding met hun server), maar kan ook een 'cookie' plaatsen. Bijvoorbeeld een uniek nummer dat alleen voor jou bedoeld is. Ze kunnen dat unieke nummer koppelen aan bijvoorbeeld de bezochte pagina en zo bijhouden welke pagina's waar hun afbeeldingen op staan je bezoekt. Omdat het internet nu eenmaal op deze manier werkt en browsers op deze manier werken kunnen wij niet voorkomen dat je dergelijke cookies krijgt. Ook kunnen wij hun inhoud niet uitlezen, net zoals zij de inhoud van cookies die wij plaatsen niet kunnen uitlezen.

 

Sat4all.com bestaat voor het allergrootste deel uit informatie die door gebruikers wordt geplaatst. Omdat het onmogelijk is om te garanderen dat reacties en forumposts nooit een cookie zal bevatten is het noodzakelijk dat je ons toestemming verleent voor het zetten van cookies. De verantwoordelijkheid voor het gebruik van cookies van derden ligt bij die individuele partijen (bijvoorbeeld YouTube, Facebook, Twitter, ImgUr of andere externe diensten). Het standaard filteren van door gebruikers geplaatste inhoud zou de gebruikservaring ernstig teniet doen, en bovendien voor ons als onafhankelijke site veel te kostbaar zijn.

 

Als je Sat4all.com voor het eerst bezoekt, of als je onze cookies hebt verwijderd, dan vragen we je toestemming te geven voor het gebruik van cookies. Om aan de wet te kunnen voldoen én meteen toch alle functionaliteit aan te kunnen blijven bieden kun je zónder ons toestemming te geven voor het gebruik van alle soorten cookies Sat4all.com niet gebruiken. Wel kun je ons toestemming geven voor het gebruik van cookies en vervolgens in je browser de 'third party cookies' (cookies van derden) blokkeren. Zo voldoen wij aan de wet en bepaal jij zelf welke cookies je wel en niet accepteert. Raadpleeg de helpfunctie van jouw browser om te achterhalen op welke manier je cookies kunt blokkeren en hoe je cookies die je reeds ontvangen hebt zelf kunt verwijderen. Met het blokkeren van cookies kan het zijn dat er sitefunctionaliteit stuk gaat. Blokkeer je ALLE cookies, dus ook 'first party' cookies (de Sat4all.com cookies dus) dan kun je Sat4all.com helaas ook niet gebruiken, omdat we jouw toestemming voor het gebruik van cookies dan niet uit je browser kunnen uitlezen.

Ga je wel akkoord dan kunnen de hieronder beschreven cookies worden geplaatst.

 

Functionele cookies
Dit zijn cookies die noodzakelijk zijn voor ons om je onze site voor te schotelen of je bepaalde functionaliteit aan te bieden. Zo houden we bepaalde door jezelf ingestelde voorkeuren bij in cookies, maar ook of je bent ingelogd, wat je laatste bezoek was (om je nieuwe berichten te kunnen tonen) en of je ons toestemming hebt gegeven om cookies te gebruiken. Ze maken Sat4all.com gebruiksvriendelijker.

Sat4all.com plaatst cookies met je userid, je sessie, instellingen voor bepaalde trackers en weergaveopties, een 'token' die gebruikt wordt om gegeven toestemming voor het plaatsen van cookies te controleren, 'allowallcookies' om je cookiekeuze in op te slaan.

 

Cookies voor website analyse 
Naast advertentiecookies zijn er ook cookies die gebruikt worden voor analysedoeleinden zoals hierboven onder de kop 'analyse' al genoemd. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de websites (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en opgeslagen door derden. In dit geval Google Analytics.

Sat4all.com maakt gebruik van Google Analytics met de meest strikte privacyinstelling.

We verwijzen je naar de individuele privacyverklaringen voor het door hen gevoerde privacybeleid en raden je aan cookies van derden in je browser te blokkeren.

 

Advertentiecookies 
Elk advertentienetwerk plaatst cookies. Daarmee wordt onder meer bijgehouden hoe vaak je een bepaalde advertentie al hebt gezien zodat je niet wordt overladen met duizend keer dezelfde advertentie en dat opvallender advertenties niet te vaak worden weergegeven.

Daarnaast kunnen bepaalde specifieke technieken als retargeting en real-time bidding ingezet worden om bezoekers die bepaalde pagina's van deze website hebben bezocht opnieuw te bereiken via gerichte advertenties op websites van derden. Om deze advertenties zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op uw interesses worden cookies gebruikt. De gegevens die in deze cookies worden opgeslagen zijn volledig anoniem.

Op Sat4all.com kunnen advertenties met cookies worden geplaatst van onder meer webads, groupm server, turn, openx, zoom.in, truste, doubleclick spotlight, bluekai, adnetik, valueclick, emediate, evidon, hottraffic, adnexus, m4n, daisycon, viglink, adsense, doubleclick, criteo, appnexus, zanox, google, stir, valueclick, digidip, inpagevideo, vmg, sanoma, next day media en strossle.

 

We verwijzen je naar de individuele privacyverklaringen voor het door hen gevoerde privacybeleid en raden je aan cookies van derden in je browser te blokkeren. Je kunt op deze pagina ook zelf aangeven welke advertentiebedrijven je wel en geen toestemming verleent. Let op; dit is een externe pagina die niet van Sat4all.com is. Hun privacybeleid vind je hier .

Overige cookies

 

Op Sat4all.com kunnen de vrijwillige redactieleden én onze gebruikers (media)bestanden van andere websites delen. Hierdoor kunnen cookies van derden geplaatst worden waarop wij geen invloed kunnen uitoefenen. Ook bieden we onze users de mogelijkheid bepaalde informatie te delen via sociale netwerken als Facebook, LinkedIn of Twitter. Hierdoor kunnen deze sociale netwerken mogelijk cookies op uw computer worden geplaatst om bij te houden welke informatie gedeeld is.

Op Sat4all.com gebruiken we onderdelen (en dus cookies) van onder andere Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Vimeo Flickr, Google Maps, Bing Maps, Instagram en ImgUr.

We verwijzen je naar de individuele privacyverklaringen voor het door hen gevoerde privacybeleid en raden je aan cookies van derden in je browser te blokkeren.

 

COOKIES VERWIJDEREN 
Cookies worden opgeslagen op je eigen computer. Je kunt ze eenvoudig zelf verwijderen. In de hulpfunctie van je browser lees je hoe. Na het verwijderen van cookies zul je in de meeste gevallen op alle sites opnieuw moeten inloggen, en zul je ook je voorkeuren opnieuw moeten doorgeven.

 

OVERDRACHT
Indien Sat4all.com of onderdelen daarvan van eigenaar wisselen kunnen we de gegevens overdragen aan de nieuwe eigenaar. 

 

KLACHTEN 
Ben je het niet eens met de wijze van verwerken, dan kun je te allen tijde een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

WIJZIGINGEN 
Sat4all.com kan dit Privacy- en cookiebeleid eenzijdig wijzigen. Het is daarom noodzakelijk dit beleid regelmatig na te lezen om te zien of er mogelijk wijzigingen zijn doorgevoerd. De laatste wijzigingsdatum staat hieronder.

 

AFWIJKINGEN 
Op punten waarop onze Algemene Voorwaarden en deze Privacy Policy conflicteren geldt deze Privacy Policy.

De laatste wijziging aan dit Privacy- en Cookiestatement wordt bovenaan deze pagina vermeldt.

Third Parties

Google Analytics
Google Analytics is a web analysis service provided by Google Inc. (“Google”). Google utilizes the Data collected to track and examine the use of this website, to prepare reports on its activities and share them with other Google services.
Spamafweer
The IPS Spam Defense Service passes the email address and IP address of the registering member to the service to determine the likelihood a registering account is a spam source.
Invisible reCAPTCHA
This site uses a CAPTCHA to ensure humans are performing certain actions. The CAPTCHA provider may set a session cookie and get information about your internet browser and device accessing this website.

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid