Ga naar inhoud


Bartje1951

Aspirant lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bartje1951

  1. Sinds eind oktober kijken wij in het oosten van Spanje naar Nederlandse tv-programma's via Joyne. Onze schotel is een nieuwe Travelvision TVA met auto-skew, onze decoder is een Denson 1010 V4.
    Helaas is de ontvangst niet altijd goed. Regelmatig valt gedurende enkele seconden het beeld weg of wordt het rafelig. Wij zien geen verband met weersomstandigheden (die overigens bijna altijd goed zijn....).
    Wie herkent deze problemen? Is de satelliet-verbinding voldoende stabiel? Of wie heeft suggesties om ze op te lossen?
    Radio-uitzending van Classic FM via Astra 3 is wel zeer stabiel.
  2. Bij mij hetzelfde probleem. Na de 'winterslaap' geen ontvangst meer van Astra 3. Mijn installatie: Satenne R2 met M7 801 decoder. Deze combinatie heeft zelfs bij de Poolcirkel goed gewerkt, dus zou het hier in Noord-Brabant helemaal goed moeten zijn. Wanneer ik de Satenne automatisch heb uitgericht op de Astra 3 blijkt hij in feite op de Astra 2 te staan, een aantal zenders van de 2 komen perfect binnen (bijvoorbeeld op kanaal 300 en volgende). Op de site van Vadac, de producent van de schotel, wordt aangeraden de besturingskast op te sturen voor een software-update, zie deze link: http://www.vadac.com/caravan/satellietantenne/satenne-r-2-software-update.html. Dat heb ik gedaan, maar het maakt geen verschil. Kan het te maken hebben met de instellingen van de 801? In de specificaties van Astra 2 en Astra 3 is geen verschil te zien. Bij beide staat: High L.O. 10,600 en Low L.O. 09,750. Als hier het probleem zit, kan ik dat dan zelf veranderen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...